Imatge de la façana principal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

L'Hospital Joan XXIII començarà a fer les proves del coronavirus també a Tarragona

Ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés | Fins ara només les realitzava el Clínic de Barcelona

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona començarà a realitzar les proves del coronavirus  de manera immediata. Així ho ha anunciat aquest dimarts la Consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa on ha tornat a rebaixar el grau d'alerta per la patologia d'origen xinès i on ha recordat que tots els pacients que el pateixen a Catalunya, a dia d'avui, ho fan en un grau d'afectació lleu.

Joan XXIII disposarà d'un laboratori de proves amb la finalitat de facilitar i agilitzar els controls. Fins ara, tots els pacients que se sotmetien a la prova per saver si tenien o no el virus havien de fer-ho a la unitat de l'Hospital Clínic de Barcelona, i amb aquesta decisió es pretén que el procés sanitari es pugui gestionar de forma directa des del territori. Vergés també ha anunciat que l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida també disposarà d'aquest laboratori de proves del coronavirus  de manera immediata.

A hores d'ara, encara no consta cap cas positiu de coronavirus  a les comarques de Tarragona, si bé la mesura del Departament de Salut  té un caràcter preventiu per fer front a les necessitats de consulta dels pròxims dies. La notícia s'ha donat a conèixer després que l'hospital barceloní hagi alertat de la saturació del seu servei des que la crisi sanitària s'ha accentuat durant les darreres setmanes.