L'Hospital Sant Joan de Reus comença a rebre ingressos per Covid-19 del Baix Penedès

La Regió Sanitària ha establert l'hospital de referència per cada comarca de la Regió Camp de Tarragona
L'Hospital Sant Joan ingressarà els pacients que ho necessitin del Baix Camp i del Baix Penedès | Laia Solanellas

L'Hospital Sant Joan de Reus rep, des d'aquesta setmana, els pacients diagnosticats de Covid-19 que necessitin ingrés hospitalari tant del Baix Camp com del Baix Penedès. Així s'ha acordat i s'ha posat en pràctica a través de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, que ha acordat que la resta de comarques tindran de referència l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital i han confirmat des de la Regió Sanitària, ja fa alguns dies que s'han rebut els primers pacients del Baix Penedès, sense que es pugui qualificar d'una arribada constant ni preocupant pel que fa al nombre. De la mateixa manera, els pacients que requereixin ingrés hospitalari de la comarca del Baix Camp es quedaran a l'Hospital Sant Joan de Reus.

Al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre fa uns dies que tornen a incrementar el nombre de contagis i casos positius però lluny de les ràtios de regions com Lleida o Barcelona. Igual que durant la primera fase de la pandèmia, l'Hospital Sant Joan de Reus i el Joan XXIII de Tarragona són els dos centres públics de referència per tractar els pacients de Covid-19.

Joan XXIII i Sant Joan, hospitals de referència a la regió

Actualment, des de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, organisme que depèn del departament Català de la Salut, és a dir, de la Generalitat, s'ha organitzat l'escenari actual. Aquells casos que es diagnostiquin positius de Covid-19 i a més necessitin ser ingressats en un hospital ho faran al de Reus o al de Tarragona.

En el cas del Baix Camp i el Baix Penedès, aquest hospital serà el Sant Joan de Reus, mentre que per a l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès se'ls ingressarà al Joan XXIII de Tarragona. En el cas del de Reus, a més, des d'aquest mateix dimecres forma part de manera directa de la gestió de la Generalitat després que el plenari municipal hagi sentenciat els darrers tràmits per traspassar-li.

"23-J: El Camp de Tarragona vol aparentar avui un Sant Jordi que no podrà ser-ho" "Última hora: Confirmen un nou brot de coronavirus al Camp de TGN"