Imatge de l'hotel SB Ciutat de Tarragona, des de la plaça Imperial Tarraco

Tres hotels tarragonins, entre els autoritzats a obrir per atendre treballadors de serveis essencials

Així ho especifica una ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, publicada aquest dimarts en el BOE

El govern espanyol ha canviat 11 dels 17 hotels catalans que durant l'estat d'alarma estan autoritzats a obrir les seves portes per atendre els treballadors dels serveis essencials, com els transportistes de mercaderies, els sanitaris o els policies, tot i que romandran tancats al públic. En aquest llistat hi ha tres establiments de la província de Tarragona: l'hotel SB Ciutat de Tarragona, l'SB Corona de Tortosa i els apartaments Los Peces de Salou.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Així ho ha publicat en una ordre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) d'aquest dimarts. Alguns dels establiments desconeixien haver estat inclosos en la disposició original del BOE el passat 25 de març, mentre que d'altres ja acullen normalment treballadors d'organismes públics estatals, com Renfe i Adif. En el nou llistat, s'hi afegeix un hotel a Tarragona i dos a les comarques gironines, a més d'un altre a Puigcerdà, entre d'altres.

Servei als treballadors de serveis essencials

Els hotels que es mantenen a la llista dels 17 establiments que poden obrir són l'Atenea i NH Sants de Barcelona, l'Hotel Flora Parc de Castelldefels, el Salles Hotel Ciutat del Prat de Llobregat, El Travé de Figueres i l'Hotel Nacional de La Jonquera i s'hi incorporen el Ronda Lesseps, SB Zero, Generator, Continental Palacete i Hotel Torres de la capital catalana; l'Hotel Europa de Girona i l'Hotel Palau Girona de Sant Julià de Ramis; els apartaments Los Peces de Salou; l'hotel Terminus de Puigcerdà i els hotels SB Ciutat de Tarragona i SB Corona de Tortosa. Per la seva banda, les comarques de Lleida segueixen sense tenir cap establiment disponible per al col·lectiu de treballadors essencials.

Els transportistes de mercaderies podran fer ús dels serveis de restauració o lavabo dels hotels, encara que no s'hi allotgin, segons l'ordre ministerial, que seguirà vigent fins a la finalització de l'estat d'alarma o fins que «hi hagi circumstàncies» que en justifiquin una de nova. L'ordre també emplaça els establiments a prendre les mesures necessàries per evitar més contagis del coronavirus.