ÚLTIMA HORA

Tallada la C-12 a Móra la Nova per un greu accident

ARA MATEIX

Troben una nova bomba de la Guerra Civil a tocar del Càmping Las Palmeras de Tarrgona

El 91% de les pimes i autònoms de Tarragona ha patit reducció de vendes per la crisi del coronavirus

Segons dades fetes púbiques per PIMEC, sis de cada deu petites i mitjanes empreses del territori ha fet o preveu fer un ERTO
L'estat d'alarma decretat per la crisi del coronavirus ha reduït el consum. | Àngel Ullate

PIMEC, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya, ha fet públic aquest dijous un informe sobre l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus en les pimes i els autònoms de la demarcació de Tarragona i les xifres, molt similar a les globals de Catalunya, no poden ser més negatives. Així, segons l'enquesta que ha fet PIMEC entre el 20 i el 23 de març, un 91% de les pimes i autònoms declara una reducció en les vendes i anul·lació de reserves. Una afectació que en el 81% dels casos és superior al 20%.

t

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'estat d'alarma ha provocat un descens de la mobilitat de les persones i el tancament dels establiments de serveis no essencials, com a mínim fins al pròxim 11 d'abril. Tot i les mesures implementades de teletreball, que arriben al 49% de les pimes i dels autònoms, l'afectació en les vendes i reserves provoca que el 76% estigui experimentant ja tensions de tresoreria.

Problemes d'aprovisionament de materials i components

El tancament d'empreses, la reducció en producció i les limitacions en el transport en sectors no essencials ha provocat que un 62% dels enquestats hagi reportat un escanyament en l'aprovisionament de materials i components, sobretot dels interiors, així com un perill de ruptura d'estocs en un 41% de les pimes i autònoms. En sectors com l'alimentari, tot i comptar amb matèries primeres, algunes empreses s'han trobat sense caixes, ampolles o taps per poder donar sortida als seus productes, amb el consegüent perjudici.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Ara com ara, a Tarragona s'han produït 4.916 expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), una xifra que ha deixat temporalment sense feina prop de 28.000 persones. Segons l'enquesta de PIMEC, un 61% de les pimes i autònoms han hagut de tancat algun establiment, mentre que una xifra similar, un 57,3%, ha realitzat o té previst realitzar un ERTO. Les baixes laborals durant la crisi provocada per la Covid-19 han augmentat en un 34% de les petites i mitjanes empreses, 

Mesures per pal·liar la situació

La majoria dels enquestats, un 82,5%, valora la situació econòmica general actual com a dolenta o molt dolenta. Una percepció que s'allarga també a mitjà termini, ja que moltes pimes i autònoms consideren que l'impacte es continuarà notant durant els pròxims mesos. Per tal de pal·liar aquestes afectacions, sis de cada deu pimes i autònoms ha manifestat que s'acollirà a línies de finançament addicional extraordinàries, mentre que un 56% dels autònoms preveu acollir-se a les mesures específiques adreçades a aquest col·lectiu. 

Per tal d'esmorteir l'impacte econòmic a les pimes i els autònoms, des de PIMEC es va demanar la passada setmana una sèrie de mesures a l'administració local. Entre altres peticions, es demanava l'avançament i el pagament immediat de les factures pendents d’abonament, per tal de donar oxigen a les empreses.

"🍷 MALES NOTÍCIES: Brutal caiguda de les vendes dels vins de la DO Tarragona" "🔴 Decisió històrica per evitar el col·lapse econòmic dels ajuntaments de TGN"