Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Investigadors tarragonins identifiquen unes molècules amb incidència a la diabetis tipus 2

El treball l’han portat a terme investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la URV en col·laboració amb la Universitat de Navarra, la Universitat de Harvard i el Broad Institute de Boston
Imatge d'arxiu d'investigadors i investigadores de la URV responsables de la troballa. | Cedida

 

La Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili, en el marc de l'estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània), ha fet un important avenç en la lluita contra la diabetis, en aquest cas la de tipus dos. El treball l'han dut a terme en col·laboració amb altres grups de recerca del mateix estudi com la Universitat de Navarra, la de Harvard i el Broad Institute de Boston.

 

 

La troballa ha consistit en «la identificació d'un model de metabòlits- petites molècules- que milloren notablement la seva capacitat de predir la resistència a la insulina i també, de forma significativa, el risc de patir diabetis tipus 2». Traduït, aquesta «identificació» comporta «descobrir quins biomarcadors milloren la predicció del risc de patir aquesta malaltia. Atès que la diabetis té un inici progressiu, determinar els perfils de metabòlista abans del diagnòstic de la malaltia pot resultar de molta utilitat».

 

«Millora en la població anciana amb un alt risc cardiovascular»

Així mateix, els investigadors també van identificar «metabòlits específics associats a la resistència a la insulina que van millorar la predicció de la mateixa més enllà dels factors de risc clàssics a l’inici de l’estudi i durant un període d’un any en una població anciana amb alt risc cardiovascular. Aquests metabòlits associats amb la resistència amb la insulina a l’inici de l’estudi també van predir el risc de diabetis».

 

El treball s’ha publicat a American Journal of Clinical Nutrition i ha estat dirigit per Christopher Papandreou, investigador sènior de la Unitat de Nutrició Humana de la URV i el catedràtic Jordi Salas-Salvadó, director de la Unitat de Nutrició Humana, director clínic de nutrició en el Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, investigador principal del Centre d’Investigació Biomèdica en Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició i tots dos membres de l’Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili.

 

També et pot interessar:

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris