GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQU√ć i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Not√≠cies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els 'institut-escola', la gran aposta del nou curs escolar a les comarques de Tarragona

S'estrenar√† al Priorat, el Baix Pened√®s i les Terres de l'Ebre | La proposta ¬ęredueix l'absentisme i el frac√†s escolar¬Ľ, explica el conseller Bargall√≥
Les aules de Tarragona ja es preparen per tornar a bullir a partir d'aquest dijous | TarragonaDigital.com

 

Dijous, 12 de setembre: √©s probable que quan comenceu a llegir aquest text ja hagin sonat els primers timbres del curs escolar 2019/2020 a les aules de la demarcaci√≥ de Tarragona. No canvien els cl√†ssics plors a la porta dels m√©s menuts, els nervis dels m√©s grandets, les ganes de retrobar els companys d'alguns i les poques ganes ‚ÄĒhonestes, tot sigui dit‚ÄĒ de tornar a la rutina d'uns i altres.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not√≠cies de la teva poblaci√≥ i de tot Tarragona, gratis al teu m√≤bil. Fes clic aqu√≠!

 

L'inici del nou any acad√®mic, aix√≤ s√≠, es presenta amb un seguit de novetats importants que s√≠ surten del gui√≥ previsible de cada mes de setembre. D'entre elles, en destaca una en especial: els 'Institut-Escola', la gran aposta del nou curs escolar a les comarques tarragonines.

 

Tarragona comença el curs 2019/2020 amb l'estrena de tres 'Instituts-Escola', un d'ells pioner al país

Catalunya compta amb un total de 28 instituts-escola des de l'any 2004, i aquest curs n'engegar√† 25 m√©s, fet que gaireb√© duplica la xarxa que existia fins ara. El model, a cavall entre l'educaci√≥ prim√†ria i la secund√†ria, unifica les dues franges sota el paraigua d'un sol equip directiu i amb un sol projecte educatiu entre els 3 i els 16 anys, i t√© especial sortida en zones amb un volum petit d'alumnat.

 

El cost dels llibres i el material escolar s√≥n una de les grans queixes col¬∑lectives de cada estiu | TarragonaDigital.com

 

A la demarcaci√≥ de Tarragona s'estrenaran tres instituts-escola nous: el Teresina Martorell del Vendrell, que fins ara era una escola simple de prim√†ria a la zona del Botafoc, l'Agust√≠ Barber√† d'Amposta i el model pioner de Cornudella de Montsant, on s'han unificat els edificis adjacents d'escola i institut per cohesionar l'oferta educativa global de la Zona Educativa Rural (ZER) del Priorat.

 

¬ęUn model d'√®xit que redueix l'absentisme i el frac√†s escolar i potencia la conviv√®ncia¬Ľ, segons el conseller Bargall√≥

El conseller d'Educaci√≥, el torrenc Josep Bargall√≥, ha explicat el concepte dels Institut-Escola com ¬ęun model d'√®xit que redueix l'absentisme i el frac√†s escolar alhora que potencia la conviv√®ncia¬Ľ als centres. Des de la seva creaci√≥ s'ha implantat majorit√†riament en zones econ√≤micament desfavorides tot i que tamb√© han funcionat en altres √†rees. Cal matisar, per√≤, que en aquests centres se separa clarament l'educaci√≥ prim√†ria i la secund√†ria, i que Educaci√≥ vol potenciar-lo sense oblidar l'altre model, m√©s est√®s, d'escola i institut per camins separats.

 

¬ęLa voluntat √©s tenir un sol projecte pedag√≤gic tot i mantenir les dues direccions, i aix√≤ vol dir una mirada conjunta sense deixar de banda les peculiaritats de cada vila¬Ľ, explica el director dels Serveis Territorials d‚ÄôEducaci√≥ a Tarragona, Jean Marc Segarra. ¬ęL‚Äôaposta ferma del Govern de fer Instituts-Escola t√© una particularitat √ļnica al Priorat amb la creaci√≥ de l‚ÄôIE Montsant, amb seu a Cornudella per√≤ integrant a la ZER de les escoles d‚ÄôUlldemolins, Prades i Poboleda, i tamb√© acollint la Morera del Montsant i Capafonts, que no tenen escola¬Ľ, matisa en relaci√≥ al cas pioner del Priorat.

 

Una xarxa que s'estèn pel territori: tres centres en construcció i quatre més en previsió

El nou curs s'inicia amb gaireb√© 180.000 alumnes de totes les edats i m√©s de 7.300 professors i professores arreu de la demarcaci√≥ de Tarragona. A m√©s, Educaci√≥ ha confirmat que arrenca amb tres grans projectes en construcci√≥ al territori: la nova escola de l'Arrabassada de Tarragona, el nou Institut de Roda de Ber√† i l'ampliaci√≥ de l'actual Institut dels Pallaresos. El pressupost de les actuacions supera els 12 milions d'euros.

 

L'inici del nou curs escolar √©s ja una realitat a les comarques de Tarragona | TarragonaDigital.com

A més dels processos en construcció, el Govern també té previstos i aprovats altres quatre construccions al Camp de Tarragona, com són l'escola de Maspujols, l'institut de Miami, a Mont-roig del Camp, el trasllat de l'escola Els Ganxets de Reus i la nova escola Teresa Godes i Domènech al Montmell. El pressupost conjunt d'aquests compromisos pendents també es mou entorn els 12 milions d'euros.

 

El mite dels 'barracons': el curs escolar arrenca amb més de 140 mòduls prefabricats a les comarques de Tarragona

Altres novetats com l'innovador Batxillerat de tres anys a Salou, M√≥ra d'Ebre i M√≥ra la Nova ‚ÄĒque inclou tamb√© el t√≠tol paral¬∑lel d'un grau mitj√†‚ÄĒ o l'aposta creixent per la Formaci√≥ Professional (FP) i l'accent a les lleng√ľes estrangeres s√≥n tamb√© accents del nou curs escolar i els reptes que presenta.

 

Cam√≠ m√©s llarg √©s el del mantra dels c√®lebres 'barracons' o m√≤duls prefabricats arreu del territori. El conseller Bargall√≥ ha fet expl√≠cit el seu comprom√≠s per anar reduint aquests casos de forma progressiva any rere any fins a fer-los desapar√®ixer. L'any passat eren 151 casos a la regi√≥, i enguany en resten 143. ¬ęTenim un ferm projecte de poder fer les construccions definitives d‚Äôescoles i instituts on, per necessitats d‚Äôescolaritzaci√≥, sigui necessari. El comprom√≠s √©s que en el termini de set anys es deixi a la m√≠nima expressi√≥ aquests m√≤duls¬Ľ, ha confirmat Segarra.

 

També et pot interessar