Una investigadora de l'Hospital Joan XXIII guanya un premi mundial per un estudi pioner de lesions cerebrals

El treball de Ruth Lau permet accedir a diversos tumors cerebrals sense causar lesions o seqüeles als pacients
La investigadora Ruth Lau és neurocirurgiana de l'Hospital Joan XXIII | TarragonaDigital

Ruth Lau, investigadora i neurocirurgiana a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, és una de les millors del món en la seva especialitat. Així ho avala el fet que acaba de guanyar el premi mundial 'Young Neurosurgeon Award 2019' al millor projecte de recerca del món fet per un neurocirurgià menor de 40 anys. L'estudi de la doctora de Joan XXIII, sobre lesions tumorals, planteja una nova manera d'arribar a les lesions cerebrals i obre un nou camí per actuar-hi des de la neurocirurgia sense causar lesions o seqüeles als pacients.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Des del centre hospitalari de Tarragona recorden que «és la primera vegada que es planteja un abordatge com el de la doctora Lau» per accedir a una zona molt concret del cervell, l'atri ventricular, on tenen lloc aquestes lesions a tractar sense malmetre cap altra zona en les tasques d'accés. La recerca evidencia la possibilitat de realitzar aquest nou camí mèdic, i obre una porta fins ara desconeguda per a possibles investigacions en el futur a partir d'aquesta nova manera de treballar a l'atri del cervell.

La neurocirurgiana de Joan XXIII Ruth Lau, premi mundial de recerca jove al congrés mundial de Pequín (Xina)

Lau rebrà el premi de recerca jove al congrés mundial de neurocirurgia de Pequín del setembre | TarragonaDigital

Lau va iniciar la seva investigació l'any 2017 a la Universitat de Califòrnia, a la ciutat nord-americana de San Francisco, i l'ha acabat a principis d'aquest 2019. Tot l'estudi i les disseccions s'ha realitzat amb cervells de cadàvers, però es demostra «viable a nivell anatòmic» aplicar-ho a pacients vius, que és el gran punt fort de la recerca. Lau rebrà el guardó durant la celebració del congrés internacional de neurocirurgia que se celebrarà a la capital xinesa, Pequín, durant el mes de setembre.

El treball de la investigadora de l'hospital de Tarragona s'ha basat en tres fases: un estudi radiològic per a la planificació quirúrgica, una confirmació radiològica al cadàver i, finalment, les disseccions de fibres i connexions neuronals que han confirmat les conclusions del treball.

També et pot interessar

"💧 Gairebé 200 piscines tarragonines es mullen per l'esclerosi múltiple aquest diumenge" "❗PREOCUPANT: La URV apunta que entre un 16 i 18% de preadolescents tenen idees suïcides"