L'IPC a les comarques de Tarragona augmenta sis dècimes al juny i se situa en el -1,2%

A Catalunya, va augmentar quatre dècimes durant el mes passat, fins al -0,6%

L'Índex de Preus al Consum (IPC) a les comarques de Tarragona va augmentar sis dècimes al juny i es va situar en el -1,2%, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els grups que més van créixer van ser els dels aliments i les begudes no alcohòliques (+2,2%), seguit de la sanitat (+1,7%) i les begudes alcohòliques i el tabac i l'ensenyament, ambdues categories amb un 1,2% més.

En canvi, el preu del transport va caure un 6,3%, seguit del de l'habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, amb un 5,6% i el de l'oci i cultura, amb un 2,4%.

Puja quatre dècimes l'IPC a Catalunya

La taxa anual de l'Índex de Preus al Consum (IPC) va pujar quatre dècimes al juny a Catalunya i es va situar en el -0,6%, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els preus que més van baixar van ser els del transport (-5,8%), els de l'habitatge i subministraments bàsics (-3,5%), mentre que els que més van pujar van ser els dels aliments i begudes no alcohòliques (+2,3%) i restaurants i hotels (+1,5%).

Es tracta del tercer mes consecutiu que l'índex es troba en negatiu, coincidint amb la irrupció de la pandèmia i el decret d'estat d'alarma. Al conjunt de l'Estat, la taxa es va situar en el -0,3%, sis dècimes respecte al maig i també encadena tres mesos seguits en negatiu.

"Males notícies sobre la concessió de l'AP-7 i l'AP-2 a les comarques tarragonines" "Última hora: Es fan públiques les causes de l'explosió química del mes de gener a TGN"