L'IPC a les comarques de Tarragona cau tres dècimes al maig i se situa al -1,8%

A Catalunya, la taxa anual va ser del -1% durant el mes passat
Els preus que més van caure van ser els del transport | Reus Transport

L'IPC a les comarques de Tarragona va caure tres dècimes al maig i es va situar en el -1,8%, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els preus que més van caure van ser els del transport, amb un 9,4%, seguit del grup de l'habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, amb un 8,2% i l'oci i cultura, amb un 0,8%.  En canvi, van pujar els dels aliments i begudes no alcohòliques, amb un 2,6%; juntament amb les begudes alcohòliques i tabac i el vestit i calçat, ambdós grups amb un 0,9%.

Cau un -1% a Catalunya

A Catalunya, la taxa de variació anual de l'IPC va caure tres dècimes més al maig i es va situar al -1%, mentre que a l'Estat ho va fer en el -0,9% dues dècimes per sota la taxa registrada a l'abril.

Els grups que han registrat un major descens al maig a Catalunya han estat els del transport, amb un -8,6%; seguit de l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles, amb un -5,4%. També han caigut els articles tèxtils de la llar, amb un 2,1%.

D'altra banda, han experimentat un augment els aliments i begudes no alcohòliques, amb un 3,4%; els restaurants i hotels, amb un 1,6%; l'ensenyament, amb un 1,2%; el calçat i les serves reparacions, amb un 1,3%; les begudes no alcohòliques i les no alcohòliques, amb dues amb un 2,1%, i els serveis hospitalaris, amb un 4,2%.

  

"Nou pas endavant del Port de Tarragona: una obra estratègica, enllestida" "Ja es coneix el substitut de Pau Ricomà a la Diputació de Tarragona"