La llibreria Edisson de Figueres on diverses persones s'han acostat a comprar llibres coincidint amb el Sant Jordi d'estiu

L'IPC a la demarcació de Tarragona cau una dècima al juliol i se situa en el -1,3%

La caiguda ve marcada per l'evolució en el preu dels subministraments (-5,6%) i dels combustibles (-5,3%)

L'Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Tarragona va caure una dècima al juliol, situant la variació dels preus en el -1,3% interanual, segons les últimes dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El descens  d'aquest últim mes ve marcat per l'evolució en l'import dels subministraments de la llar (-5,6%) i dels combustibles (-5,3%).

Durant el setè mes de l'any, també es van registrar baixades  de preu en sectors com l'oci i la cultura (-3%), l'hostaleria (-1,1%) i la comunicació (-1,1%). Per altra banda, l'IPC va registrar importants creixements  en l'alimentació (+2,5%), la sanitat (+1,8%) i l'ensenyament (+1,2%). Segons l'INE, Tarragona acumula cinc mesos consecutius en deflació.

L'IPC a Catalunya se situa en el -0,8%

La taxa anual de l'Índex de Preus al Consum (IPC) a Catalunya  va caure dues dècimes durant el mes de juliol, situant-se en el -0,8% interanual, segons les últimes dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El descens ve marcat per l'evolució en el preu dels combustibles i l'habitatge (inclou els subministraments), que el juliol va registrar variacions del -5,1% i el -3,8%, respectivament. On més es va incrementar l'import dels productes va ser l'alimentació (+2,3%), l'educació (+1,1%) i la moda i el calçat (+1,1%).

Des que va esclatar la crisi de la Covid-19, Catalunya acumula quatre mesos consecutius en deflació. Al conjunt de l'Estat, l'IPC va caure tres dècimes el juliol, situant-se en el -0,6%.