L'IPC a Tarragona cau nou d猫cimes al mar莽 i se situa en el -0,3%, el descens m茅s pronunciat de Catalunya

El preu d'electricitat, gas i altres combustibles baixa un 13% en comparaci贸 amb l'any passat
Els preus han caigut de forma consistent al Camp de Tarragona. | Laia Solanellas
 

La demarcaci贸 de Tarragona ha registrat el descens m茅s pronunciat dels preus durant aquest mes de mar莽. L'脥ndex de Preus al Consum a la demarcaci贸 va caure nou d猫cimes i es va situar en el -0,3%, segons dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estad铆stica (INE).

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

En el conjunt del pa铆s, el mar莽 ha acabat un creixement dels preus pla, del 0%, en relaci贸 amb el mateix mes de l'any passat. A Girona la variaci贸 interanual tamb茅 ha sigut negativa (-0,2%) mentre que Lleida i Barcelona han registrat creixements del 0,1%. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, les dades de l'IPC estan marcades per la caiguda del preu de l'electricitat, gas i altres combustibles fins a un 13,3% i del transport (-3,1%).

Els paquets tur铆stics han sigut un 0,5% m茅s barats. En canvi, en comparaci贸 amb l'any passat durant el mes de mar莽 el cost dels aliments ha pujat un 2,3% i el de les begudes no alcoh貌liques un 3,6%. El preu dels serveis d'allotjament ha sigut un 3,7% superior i el de les assegurances un 2,7%. En la variaci贸 mensual respecte al febrer, els preus han caigut sis d猫cimes i es van situar en el -0,7%.

A les comarques de Tarragona, la inflaci贸 ha registrat un m铆nim que no es donava des del 2016.

"馃摎芦Ni professors ni alumnes estaven preparats禄: el repte m茅s dif铆cil del curs a TGN" "馃敶EN DIRECTE: Tota la informaci贸 sobre el coronavirus a Tarragona d'aquest dimecres"