GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La recerca de l'IRTA vol obrir-se a la ciutadania i a les institucions del Camp de Tarragona

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries és el centre de referència en investigació i innovació en el sector alimentari
Òscar Peris i Josep Usall han presentat la primera taula Institucional de l'IRTA a Tarragona | Toni Cabanillas

 

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) vol obrir-se a la ciutadania, les institucions i les empreses del Camp de Tarragona. Així ho ha explicat aquest dijous, 21 de març, el director general del centre, Josep Usall, després de reunir-se amb diversos agents polítics, institucionals i empresarials del territori a de les instal·lacions de l’IRTA al Mas Bové de Contantí.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Volem apropar la nostra recerca i investigació a les institucions del territori i per a això també necessitem conèixer en profunditat la seva realitat», ha confirmat Usall. L’IRTA disposa de gairebé una vintena de centres arreu de Catalunya i és un centre d’investigació activa en el camp agroalimentari. «Alguns dels nostres investigadors són referents mundials en el sector i volem que la ciutadania del territori ens conegui millor», ha exposat el director general.

 

L'IRTA: un centre punter en la recerca i investigació tecnològica en el sector agroalimentari

 

El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, ha assegurat el suport del govern català per a aquest objectiu. «Estem disposats a acompanyar i mimar la recerca de l’IRTA, perquè és fonamental posar-la en valor des de totes les institucions del territori», ha valorat. «Hem d’ajudar el centre, punter a la nostra demarcació, a lluir com mereix dins i fora de casa nostra», ha afegit Peris.

 

La direcció de l’IRTA, el Govern, agents econòmics i institucionals i diversos ajuntaments del territori han conformat la primera taula territorial a Tarragona, amb la voluntat de posar en comú aquests reptes i de vertebrar propostes conjuntes. La intenció és que aquesta trobada esdevingui periòdica i adopti un caràcter, com a mínim, anual.

 

Josep Usall, director general de l'IRTA: «El sector agroalimentari és molt potent per a l'economia de Tarragona»

Múltiples agents del territori s'han reunit en la primera edició de la trobada | Toni Cabanillas

 

«Tenim molts casos d’èxit en la recerca que desenvolupem i que tenen un gran interès», ha recordat Usall. El centre català és punter mundial en el desenvolupament de noves varietats d’ametlla, o en investigació per millorar la qualitat de l’oli. «Volem implicar-nos més amb el territori i necessitem crear una xarxa d’interrelació amb tothom perquè tingui sentit», ha assegurat el director general.

 

Josep Usall ha instat les institucions a teixir un «esforç comú» per propiciar una relació estreta amb les empreses del Camp de Tarragona i també amb instituts o Ajuntaments. Si bé les accions concretes encara estan per definir després de la trobada inicial, la voluntat és que la divulgació en recerca agroalimentària pugi de nivell a curt termini. «El sector agroalimentari és molt potent per a l'economia de Tarragona, i hem d’estar a l’alçada», ha conclòs el màxim responsable de l’IRTA.

 

També et pot interessar