ÚLTIMA HORA

Divendres agredolç a Tarragona: 18 morts per coronavirus, però 7 pacients reben l'alta

Jaume Sariol (Dow), nou president de l'AEQT

Agafa el relleu de Josep Francesc Font (Repsol) i ocuparà el càrrec durant tres anys
Jaume Sariol, al centre de la imatge, és des d'aquest dijous el nou president de l'AEQT | Cedida

El director del Complex Industrial de Dow Chemical a Tarragona, Jaume Sariol, és el nou president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), el gran paraigua que aglutina totes les companyies de la indústria química del territori. Aquest dijous, 9 de maig, estava convocada una reunió on s'esperava renovar la Junta Directiva després que hagi expirat l'anterior mandat. Sariol ocuparà el càrrec durant els pròxims tres anys.

 

 

Sariol era fins ara el vicepresident de l'associació, i agafa el relleu de Josep Francesc Font —director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona— al capdavant del col·lectiu. No obstant això, Font ocuparà ara una de les dues vicepresidències de l'AEQT, mentre que l'altra recau sobre Rodrigo Cannaval (BASF). «Comença un període ple de reptes i oportunitats que haurem d'afrontar des de la seguretat, la sostenibilitat, la competitivitat del sector, la formació i la innovació», ha anunciat el nou president.

 

El nou president relleva Josep Francesc Font (Repsol) al capdavant del clúster químic de Tarragona

Jaume Sariol ha volgut reivindicar, en el seu primer discurs com a president, que «el clúster químic de Tarragona és un exemple i un referent per la seva capacitat de cooperar i treballar plegats, de buscar i explotar sinergies i de promocionar de forma conjunta els interessos comuns». S'ha emplaçat a continuar pel mateix camí de la mà de les més de trenta empreses diferents que conformen l'associació.

 

El màxim responsable del clúster ha carregat amb duresa envers les principals mancances que detecta i que, segons defensa, posen fre al potencial de les empreses que ara representa. «Cal resoldre els dèficits importants que arrossega el territori en qüestions com el cost de l'energia o les infraestructures», ha asseverat. El màxim responsable de Dow al territori, finalment, s'ha compromès que mandat que tot just inicia «ens assegurarem que el polígon de Tarragona estarà preparat per competir en un món tan exigent».

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana