Relleu al capdavant de Repsol Tarragona: Javier Sancho, nou director a partir del setembre

Substituirà a Font, que ha estat ascendit per la companyia química a un alt càrrec a escala global
Javier Sancho serà el nou director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona | Cedida

Josep Francesc Font deixarà de ser el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona el pròxim 1 de setembre. El gegant empresarial ha anunciat el moviment aquest dimarts a través d'un comunicat, on confirma que Font ha estat ascendit a Director de Serveis de Producció i Logística de Repsol a escala global, i avança que el relleu a Tarragona passarà a mans del reusenc Javier Sancho, fins ara director de la refineria de Repsol a La Corunya.

La notícia posa final a sis anys de direcció de Josep Francesc Font, qui va assumir el càrrec l'any 2014 i també, entre els anys 2016 i 2019, va combinar la responsabilitat amb la de presidir l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), un càrrec rotatiu que ara recau en les mans del màxim responsable de Messer Ibérica a Tarragona, Rubén Folgado. La companyia ha valorat els canvis com dos gestos «que continuen promovent el talent, el lideratge i la digitalització amb l'objectiu que Repsol sigui una companyia zero emissions l'any 2050».

Javier Sancho substituirà Font després de sis anys al capdavant del Complex Industrial de Repsol a Tarragona

Sancho (Reus, 1967), el nou director, és llicenciat en Ciències Químiques per la UB, màster en Programa de Desenvolupament de Directius a IESE i acumula una llarga trajectòria professional a la companyia, on va entrar l'any 1991. Ha ocupat càrrecs de responsabilitat al Complex Industrial de Tarragona entre el 2007 i el 2012, des d'on va fer el salt a Director General de l'empresa ASESA —relacionada amb Repsol—, i l'any 2017 va assumir la direcció de la refineria de la companyia a La Corunya.

A partir del pròxim 1 de setembre, Sancho tornarà a Tarragona per encapçalar un dels complexos químics més potents del Sud d'Europa i iniciar una nova etapa, de tall continuista en relació amb el llegat de Font, al capdavant de Repsol Tarragona.

"Els hospitals de TGN comencen a tancar llits en plena onada de rebrots i incertesa" "Última Hora: Tarragona continua sumant contagis de coronavirus"