Jet2.com descarta volar a Reus aquest estiu

L'aerolínia no recuperarà el gruix de les operacions fins el 2021 | Tampoc volarà a Girona, però reprendrà les operacions a Barcelona
Jet2 no operarà a l'aeroport de Reus fins al 2021 | Jet2

Jet2.com ha descartat operar a Girona i Reus aquest estiu mentre que ha endarrerit la seva activitat a l'Aeroport del Prat fins a finals d'agost a conseqüència del coronavirus, segons han confirmat fonts de l'aerolínia. La baixa demanda per volar a Catalunya s'apunta com una de les causes que ha portat la companyia a cancel·lar l'activitat a Girona i Reus, on no hi volarà, de moment, fins a la temporada d'estiu del 2021. En una nota, la companyia explica que està «reajustant» la seva operativa per a l'estiu i que hi ha hagut de «prendre la difícil decisió» de suspendre l'oferta de vols i paquets de vacances a Girona i Reus per aquests mesos.

L'activitat cancel·lada fins al 2021

L'anunci de la suspensió de l'activitat coincideix en el temps amb el rebrot de Lleida, del qual els mitjans de comunicació britànics se n'han fet ressò, així com en l'obligatorietat per part de la Generalitat de dur mascareta encara que es mantingui la distància de seguretat.

Des de Girona i Reus, Jet2.com ofereix vols a partir del 2021, mentre que des de Barcelona el primer trajecte que està disponible és amb Manchester i Leeds a partir del 27 i el 28 d'agost d'aquest any, respectivament. Les altres dues destinacions des del Prat, a Glasgow i Birmingham, no estan previstes fins al 25 i 26 d'octubre, respectivament.

Durant l'any passat, l'aerolínia va traslladar 172.363 passatgers a l'aeroport del Prat, 241.238 des de l'aeroport de Reus i 162.581 a l'aeroport de Girona. Pel que fa a tots els aeroports de la xarxa d'Aena, Jet2.com va transportar poc més de 8 milions de passatgers, segons dades oficials de l'ens gestor d'infraestructures aèries.

Tornaran «més forts que mai»

En el comunicat, la companyia garanteix als seus socis de les comarques de Tarragona i Girona que tornaran «més forts que mai» a l'estiu del 2021. Per als serveis ja contractats, Jet2.com oferirà diverses opcions, entre les quals un crèdit per a futures reserves, un reemborsament en efectiu o la possibilitat de reservar de nou sense cost addicional en cas que el vol estigui cancel·lat.

Jet2.com vola a Reus des de nou ciutats del Regne Unit i Irlanda, com per exemple, Londres, Leeds, Newcastle, Manchester, Glasgow i Belfast, mentre que des de Girona ho fa a vuit destinacions, com Londres, Manchester, Newcastle i East Midlands, entre d'altres. En canvi, des de Barcelona, on habitualment desenvolupa la seva activitat des de la terminal 2 —actualment tancada fins a l'1 d'agost—, vola a Birmingham, Leeds, Manchester i Glasgow.

"La nova mesura contra els incendis del Port de Tarragona" "IQOXE: Els sindicats reclamen més seguretat després del greu accident de dimecres"