Joan Sabaté s'ofereix a continuar com a subdelegat amb la constitució del nou executiu espanyol

El polític socialista tortosí es posiciona a favor de l'acord de govern entre socialistes i independentistes
Joan Sabaté, al faristol, es posa a disposició de la delegada del Govern a Catalunya per a continuar com a màxim representant del govern espanyol a la província | Cedida

La investidura del president del govern espanyol Pedro Sánchez com a primer president d'una coalició d'ençà dels anys 30 del segle passat portarà canvis a molts nivells de l'administració estatal. El govern conjunt entre socialistes i Unidas Podemos implicarà repartir-se, de manera proporcional, la seva presència en els diferents òrgans administratius. A Tarragona està en joc la plaça de màxim representant del govern espanyol, la plaça de subdelegat del govern. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El polític socialista tortosí, antic alcalde de la capital del Baix Ebre, Joan Sabaté es posa a disposició de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, per a «continuar com a subdelegat del govern a Tarragona», segons han indicat a TarragonaDigital fonts de l'administració estatal espanyola.

Sabaté, que en l'any i mig que porta al capdavant de la subdelegació s'ha mostrat molt crític amb el moviment independentista, s'ha mostrat públicament a favor de l'entesa entre el PSOE i Unidas Podemos per a formar govern. Així mateix, el polític de Tortosa no s'ha posicionat en contra del suport que ERC ha donat als socialistes per a formar govern. En una piulada al seu compte personal de la xarxa social de Twitter, Joan Sabaté ha qualificat de «valents» als diputats que votaran a favor de la investidura de Pedro Sánchez.

En contra de «l'ocupació de l'espai públic»

Joan Sabaté va entrar al càrrec de subdelegat del govern amb polèmica. Sabaté va iniciar l'exercici del seu càrrec assegurant que «l'actuació policial de l'1-O va ser correcta» i manifestant-se en contra de l'ocupació de l'espai públic per part dels independentistes, assegurant, en una entrevista a aquest mitjà, que «no ens agrada, l'espai públic és de tots. No es pot ocupar per part de la simbologia d'uns quants».

"❗👮 CONDEMNATS 5 lladres de cases armats que actuaven a TGN" "👑😍 NIT DE REIS: Els Reis d'Orient omplen d'il·lusió i alegria les comarques de TGN"