Josep Maria Estela, nou cap dels Mossos a la Regió Policial del Camp de Tarragona

Fins ara era el cap a la Regió de les Terres de l'Ebre
Josep Maria Estela, nou cap dels Mossos a la Regió Policial del Camp de Tarragona | ACN

 

El nou cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha comunicat aquest dijous la reestructuració de la cúpula del cos. Pel que fa a la Regió Policial del Camp de Tarragona, el nou cap serà el comissari Josep Maria Estela, qui va ascendir d'intendent a comissari el passat mes d'abril, i dos mesos després ha sigut nomenat cap de la regió policial tarragonina. 

 

Josep Maria Estela té 49 anys i és llicenciat en Dret. Fins ara era el cap de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre i va ser un dels responsables en la investigació de l’atemptat gihadista a Alcanar l’agost del 2017. D’aquesta manera, Estela agafa el relleu de l’intendent Ramon Chacón, que havia ascendit de sotscap a cap el juliol del 2018.

 

Involucrat en el conflicte amb catorze identificats per retirar llaços grocs a la Ribera d'Ebre

Mentre era al cap de la regió policial ebrenca, segons apunta 'Crónica Global, Estela hauria estat al capdavant de la identificació d'una quinzena de persones que retiraven llaços grocs a la Ribera d'Ebre. Més tard, el president de l'associació Impuls Ciutadà va interposar una denúncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra els Mossos per l'«actuació discriminatòria» en identificar les persones que retiraven els símbols independentistes.

 

Finalment, el passat mes de setembre el jutjat de Falset va decidir arxivar la causa contra les catorze persones que havien retirat els llaços grocs i simbologia independentista perquè «no van incórrer en els delictes de danys al mobiliari urbà i furt», segons els acusava la policia catalana. 

 

Una dona, cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central per primera vegada

En l'àmbit català, la comissària Cristina Manresa, fins al moment cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, ha estat nomenada cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central. D'aquesta manera, Cristina Manera es converteix en la primera dona que assumeix aquest càrrec en la història dels Mossos d'Esquadra.