GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'exconseller Rull: «El 2017, vaig encarregar un projecte per construir el vial de l'A-27»

El conseller cessat ho assegura a través d'un article enviat a TarragonaDigital | El cost del vial seria d'1'5 milions d'euros, segons l'estudi ja redactat del projecte
L'exconseller  Josep Rull, en una imatge d'arxiu just abans de comparèixer al Tribunal Suprem | EFE
 

Tal com va recollir TarragonaDigital.com en un reportatge publicat a finals del mes de març, diversos agents del territori estan teixint un front comú per reclamar la construcció d'un nou vial que connecti el Polígon Nord amb la carretera A-27, una reclamació històrica per evitar la corba tancada d'accés al complex químic i que ara torna a revifar. El nou vial també hauria de servir per descongestionar el trànsit en aquest punt, a l'entrada del terme municipal del Morell.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Dies després, vam voler reflexionar en veu alta sobre les responsabilitats polítiques de la manca del vial avui dia, a través de l'editorial titulada 'On eren els nostres diputats?'. «S'ha traslladat aquesta petició al Ministeri de Foment de forma unànime i consensuada?», era una de les múltiples preguntes obertes d'aquesta editorial.

 

En resposta a aquest text, l'exconseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Josep Rull, ha explicat el seu punt de vista com a responsable de l'àrea en les dates referenciades, a través d'un article que ha fet arribar en exclusiva a TarragonaDigital.com. «Deixeu-me aclarir que la resposta a aquesta pregunta és sí», assegura el conseller cessat des de l'aplicació de l'article 155.

 

Josep Rull: «Vaig impulsar una reunió i la resposta de Foment va ser negativa»

Rull, que serà el cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés per Tarragona a les eleccions del 28-A, defensa que, encara com a Conseller de Territori i mesos abans del seu cessament, «vaig impulsar una reunió entre representants de la Generalitat i la direcció general de Carreteres del Ministeri de Foment per parlar d'aquest vial». La resposta del Ministeri, lamenta l'exconseller, «va ser negativa».

 

«Foment només es va avenir, si s'arribava a creure convenient, a estudiar la connexió d'aquest vial amb la rotonda de Constantí de l'A-27», expressa Josep Rull. La trobada s'hauria produït, sempre segons recull l'article de l'exconseller, el 22 de març del 2017. Al llarg de tota la missiva, no dubta a qualificar el nou vial com a «una construcció necessària per al territori».

 

«Vaig encarregar la redacció d'un projecte d'1,5 milions d'euros», assegura Rull

L'autovia A-27 connecta el Polígon Nord amb el Port de Tarragona i l'aeroport de Reus | Angel Ullate

Rull defensa que «lluny de conformar-nos i restar de braços plegats», va decidir «avançar la feina i encarregar la redacció del projecte constructiu d'aquesta connexió» a l'A-27. Segons l'exconseller, la proposta consisteix a «una nova connexió d'un quilòmetre entre el polígon i l'autovia que seguiria el traçat del vial existent». El projecte resoldria els problemes de trànsit a l'entrada i sortida del complex químic, i també la perillositat de la zona.

 

«És una alternativa amb un cost d'1'5 milions d'euros», assevera el conseller cessat. En conèixer aquesta informació, TarragonaDigital.com també s'ha posat en contacte amb la Delegació de Carreteres del Ministeri de Foment qui, malgrat les explicacions de Rull, assegura no tenir constància de l'existència d'aquest projecte a la demarcació de Tarragona.

 

Jordi Roca (PP): «Ni la delegació del govern espanyol ni jo hem rebut aquesta reivindicació»

Cal traçar una corba molt tancada per anar des del Polígon Nord fins a l'A-27 | Angel Ullate

 

En el moment que Josep Rull va fer, com a conseller de Territori, les gestions citades l'any 2017, el govern estatal estava en mans del Partit Popular. El diputat del PP i de nou candidat per Tarragona als comicis del 28-A, Jordi Roca, se suma a les tesis de Foment i assegura que «ni la delegació del govern espanyol ni jo hem rebut aquesta reivindicació» de l'A-27. També ha aprofitat per mostrar el seu suport a la construcció del vial a tocar del Polígon Nord.

 

Roca, molt crític amb el conseller empresonat, ha demanat «informació oficial» i ha valorat que «rebutgem aquesta manera de fer política basada en portar dibuixos al ministeri i dir després que són reivindicacions del territori». Ha reclamat que «es respectin els tràmits i les relacions institucionals» i ha instat els tècnics de la Generalitat a fer servir «els canals habituals de modificació de projectes» per a comunicar propostes d'aquesta índole.

 

S'amplia el front comú per reclamar el nou vial de l'A-27

El front comú al territori, encapçalat per ajuntaments com el del Morell i grans institucions com l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) o el Port de Tarragona, s'amplia amb el suport explícit de representants polítics de sensibilitats diferents, com és el cas de Rull i Roca.

 

Els objectius principals d'aquesta obra a la demarcació són millorar la fluïdesa del trànsit en els accessos d'entrada i sortida al complex petroquímic i, alhora, evitar que els camions de matèries perilloses passin per la corba tancada actual per accedir a l'autovia.

 

També et pot interessar