El laboratori analític de Jaon XXIII podrà analitzar 3.000 PCR cada dia

El laboratori de Joan XXIII augmenta la capacitat d'anàlisi a 1.000 PCR més cada dia

Ara es podran processar fins a 3.000 diàries gràcies als reforços materials i de recursos humans

El laboratori d'Anàlisis Clínics de l'Hospital Joan XXIII puja la velocitat. L'Institut Català de la Salut (ICS) ha adquirit un segon analitzador 'Panther' per complementar la capacitat actual, millora que permetrà analitzar i processar fins a 3.000 PCR cada dia, molt per sobre de les prop de 2.000 que s'estan analitzant diàriament amb els mitjans actuals. És aquest laboratori l'encarregat d'analitzar els resultats de les PCR per coronavirus de les comarques de Tarragona i l'Ebre.

Fins ara, els números ho tenien difícil per sortir. Salut calcula que cada dia el laboratori rep entre 3.000 i 3.500 mostres de PCR per analitzar, bona part de les quals calia reenviar als laboratoris del Banc de Sang per tal de poder processar i donar a l'abast. Amb el segon analitzador a Joan XXIII, s'espera que aquesta càrrega derivada al Banc passi a ser molt més baixa.

En paral·lel a l'adquisició del segon analitzador al laboratori, l'ICS també ha confirmat que ha duplicat el nombre de professionals de l'equip de Biologia Molecular, exclusivament per processar i analitzar aquestes mostres PCR que es van rebent. Abans de la pandèmia, quan aquestes mostres nomes es feien per altres diagnòstics, no arribaven més de 100 PCR al dia al laboratori de Tarragona. Les necessitats de la pandèmia, però, han obligat a repensar-ho tot. El laboratori de Joan XXIII ara té més capacitat que mai.


Comentaris