La Generalitat reforça el servei de bus entre les Terres de l'Ebre i l'Aeroport del Prat i BCN

El departament de Territori i Sostenibilitat afegeix dues expedicions diàries per sentit amb l'objectiu de millorar la connectivitat entre els dos emplaçaments
El secretari d'infraestructures i mobilitat, Isidre Gavín (segon per la dreta), ha visitat aquesta tarda l'aeroport de Reus | Generalitat de Catalunya

 

El departament de Territori i Sostenibilitat millora a partir de dilluns 15 de juliol les comunicacions entre les Terres de l'Ebre i l'Aeroport del Prat-Josep Tarradellas i Barcelona. Amb aquest reforç, que suposa incorporar dues expedicions diàries, es dona cobertura a les franges horàries de matí i vespre, de manera que es faciliten els enllaços amb els primers vols de sortida i de tornada.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'actual línia Alcanar – Sant Carles de la Ràpida – Barcelona i Tortosa – Barcelona atén la connexió entre municipis de les comarques del Baix Ebre i del Montsià amb l'Aeroport del Prat – Josep Tarradellas i Barcelona, amb un total de 13 expedicions per sentit de dilluns a divendres i 10 expedicions per sentit dissabtes i festius. D'aquesta manera, a partir de dilluns s'afegiran dues expedicions diàries més, passant l'oferta actual de 26 expedicions totals de dilluns a divendres, a 30; de 20 expedicions dissabtes feiners, a 24; i de 21 expedicions els dies festius, a 25.

 

Les noves línies pretenen reforçar aquelles franges que quedaven més descobertes, tenint en compte l'atenció dels usuaris de vols de primera hora del matí (tant sortides com arribades), així com la demanada d'expedicions a darrera hora de la tarda en ambdós sentits també. Les tarifes es mantenen amb els preus actuals. Per exemple, un viatge simple de Terres de l'Ebre a Barcelona amb una T-10 surt per 8,50 euros el viatge.

 

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha indicat que el reforç té com a objectiu «incrementar la connexió de la població de les comarques de les Terres de l'Ebre amb l'aeroport i Barcelona com també potenciar les Terres de l'Ebre com a destí turístic». Finalment, també ha explicat que «el transport públic és una prioritat» i que «aquesta mesura permetrà posicionar encara més les Terres de l'Ebre com a destí de turisme gastronòmic i de natura»

 

S'incrementa el nombre d'usuaris entre Terres de l'Ebre i Barcelona

Aquesta connexió amb l'aeroport, que es va posar en servei l'estiu del 2014, ha tingut molt bon resultat, passant per exemple, de 27.022 usuaris l'any 2016 a 47.917 usuaris l'any 2018. A més, la línia que també arriba a Barcelona ha tingut un important creixement d'usuaris, passant d'un total de 220.401 usuaris l'any 2016 a 290.238 usuaris l'any 2018.