Primer pla del cablejat de fibra òptica que estan col·locant al Pallars Sobirà, a Llavorsí a la C-13

Llum verda de la Diputació de Tarragona per desplegar la fibra òptica a través de la seva xarxa de carreteres

És un dels projectes prioritaris de la institució

La Diputació de Tarragona ha aprovat per unanimitat, en el ple d'aquest divendres al matí, el desplegament de la fibra òptica a través de la seva xarxa de carreteres. L'ens supramunicipal dona així llum verda al conveni amb la Generalitat  per tal que pugui estendre la infraestructura i fer arribar Internet  d'alta velocitat als municipis més petits, que arrosseguen problemes de connectivitat.

El conveni  se signarà el pròxim dilluns, amb l'assistència del conseller Jordi Puigneró, i d'un centenar d'alcaldes de manera telemàtica. És un dels projectes prioritaris per a la institució, tal com ha remarcat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. En el darrer ple de l'any, Llaudaró ha aprofitat per fer balanç d'un any «complex».

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Llauradó ha destacat que, malgrat les circumstàncies durant aquests mesos tan «complicats», la institució ha tirat endavant projectes «clau» com aquest conveni per a la implantació de la fibra òptica en els municipis  petits, a punt de signar, o bé el conveni, ja signat amb la Generalitat, per millorar la xarxa viària de la seva titularitat, en el període 2021-2024, amb una inversió conjunta de 23 milions d'euros.

Durant el plenari d'aquest divendres també s'ha donat compte de seguir mantenint suspès el contracte d'arrendament de la Tàrraco Arena Plaça (TAP) amb l'empresa que explota l'activitat, de manera que la institució continua tenint el control de les instal·lacions per l'emergència sanitària. El ple ha aprovat retardar la data de finalització de l'adequació del contracte fins que es reactivi l'activitat cultural.