GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Poble a poble: un mapa mostra tots els casos de coronavirus detectats a Tarragona

El Departament de Salut ha posat a disposició de la ciutadania un gràfic on es pot comprovar la incidència de la Covid-19 a cada zona

El Departament de Salut finalment ha posat a disposició de la ciutadania un mapa on es poden veure tots els casos detectats de coronavirus a Catalunya. Poble a poble, aquesta infografia ens permet saber amb més detall una informació que fins ara era complicada d'aconseguir, com és l'expansió que hi ha hagut de la Covid-19 a casa nostra i on es concentren els punts calents. El mapa interactiu permet no només veure els positius ja confirmats sinó també la taxa estandarditzada basant-se en cada 100.000 habitants.

 

 

És important remarcar que els casos positius exposats en aquest mapa estan dividits per àrees bàsiques de salut, és a dir, que han estat localitzats al punt on marca el mapa però no necessàriament han de ser residents al municipi. A més també es poden consultar els resultats dels testos PCR segons municipi i el nombre d'altes en cada hospital. Segons ha informat la Generalitat de Catalunya, aquest mapa s'anirà actualitzant diàriament.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Focus a la zona del Port de Tarragona

El Camp de Tarragona, com ja s'ha anat veient en les darreres setmanes, és l'àrea amb menys afectació per coronavirus. Tanmateix, si ens fixem amb les dades que finalment ha tret a la llum Salut, podem saber on es concentren els casos. En el cas de Tarragona ciutat es pot observar una major incidència de la Covid-19 a la zona del port, amb una concentració de 12 casos confirmats, la més alta a la ciutat. De fet, com ja vam avançar a TarragonaDigital, dos positius que van saltar a la llum a la Confraria de Pescadors van obligar a tancar l'activitat. Una altra zona amb especial afectació a Tarragona ciutat és als barris de Ponent, amb vuit casos a l'àrea entre Torreforta i la Floresta.

 

Tortosa, Valls i el Baix Penedès, els punts calents

L'Alt Camp també ha estat protagonista les darreres setmanes amb diversos casos positius i així ho demostra el mapa interactiu. Concretament Valls és una de les zones calentes, amb 20 positius. A les Terres de l'Ebre, Tortosa també ha estat un constant de casos des de l'arribada de la pandèmia a casa nostra i les dades mostren que actualment hi ha 31 casos.

 

Al Baix Penedès també s'hi pot observar una important concentració de casos, de fet la més destacada del territori. A l'àrea bàsica del Vendrell s'han detectat fins al moment 26 positius, a Cubelles-Cunit 26 més i al Baix Penedès Interior un total d'11, el que deixa aquesta zona amb 63 contagis de coronavirus detectats.

 

Reus, 40 casos detectats

Segons aquest mapa interactiu, a la ciutat de Reus s'han detectat fins ara un total de 40 casos. Al centre és on hi ha menys incidència, amb només 4 casos, però a la zona del Pinar i el Barri Gaudí o al Reus oest —barri Immaculada, Misericòrdia,...— s'hi concentren 13 i 10 casos detectats, respectivament. Al Reus est i a la zona del barri Montserrat i Aigüesverds el mapa mostra 6 i 7 casos positius.

 

Al Baix Camp, també s'han detectat tres casos a la Selva del Camp, 5 a Riudoms, 10 a Cambrils o 4 a Mont-roig del Camp.

 

Santa Coloma de Queralt amb els primers positius

A la Conca de Barberà hi ha especial incidència a Santa Coloma de Queralt. Recordem que aquest petit municipi està a tocar de l'Anoia i diversos colomins treballen a l'hospital on hi ha el focus més agressiu a Catalunya, el d'Igualada. El municipi viu amb especial tensió l'evolució del coronavirus i fins al moment, segons mostra el mapa, s'han detectat 6 casos positius en aquesta àrea bàsica. A la capital de la Conca, Montblanc, de moment la incidència és de vuit casos.

 

Pel que fa a les dades a Catalunya, la taxa més elevada de contagis és a Santa Margarida de Monbui, unes dades que concorden amb el conegut focus a l'Anoia.