GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El tancament dels mercats ambulants porta polèmica: «Si ens tanquen a nosaltres, s'hauria de tancar tot»

Denuncien un «greuge comparatiu» respecte les grans superfícies
Els marxants de Tarragona denuncien un «greuge comparatiu» amb les grans superfícies | Àngel Ullate

 

El president de l'Associació de Marxants de la Província de Tarragona, Josep Gómez, ha denunciat un «greuge comparatiu» respecte a les grans superfícies comercials després que alguns ajuntaments, com el de Tarragona, hagin suspès els mercats ambulants. Per la seva banda, Juan Benítez, president de l'Associació de Marxants TGN, ha reiterat el greuge comparatiu, assegurant que «mentre nosaltres tenim el gènere als magatzems, les grans superfícies poden seguir venent. Som negocis que vivim de les vendes del dia i ja estàvem tocats per la baixada de vendes i ara això».

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Gómez ha assegurat que el risc de contagi «pot ser superior» en grans establiments perquè hi ha «més concentració de gent» i estan en llocs tancats, en contraposició amb els mercadets, que tenen «menys gent de la que sembla». «Si ens tanquen a nosaltres, s'hauria de tancar tot», ha apuntat Gómez. El president de l'associació ha comentat que hi ha entre 800 i 1.000 marxants a la demarcació i que diferents municipis com Tarragona, Vila-seca o Valls ja han anunciat la suspensió dels mercats les pròximes setmanes.

 

A hores d'ara encara se'ls fa difícil quantificar l'impacte econòmic i les pèrdues que poden tenir, però Gómez ha avançat que parlaran amb PIMEC, patronal a la qual estan adherits, per veure si poden acollir-se a algunes ajudes per pal·liar els efectes. A banda, també ha demanat als diferents ajuntaments que durant el temps que no puguin fer els mercadets, no se'ls cobrin les taxes. Juan Benítez ha afegit que «no només són els rebuts que paguem, sinó també la pèrdua de vendes, perquè la gran majoria de nosaltres ja teníem fetes previsions».

 

Més prevenció al Mercat Central

El que continua funcionant a ple rendiment, almenys per ara, és el Mercat Central de Tarragona. Aquest dijous al matí, l'empresa pública que gestiona els mercats municipals, Espimsa, ha donat indicacions als paradistes per tal de prevenir els contagis. «És un protocol que hem de seguir. Ens han fet retirar els productes dels taulells perquè la gent no hi pugui accedir, tothom ha de portar guants i hem de tenir molta cura amb els datàfons i els diners. Cada vegada que els fem servir, els hem de netejar amb desinfectant», ha concretat Montse Bertran, presidenta de l'Associació de Venedors del Mercat Central de Tarragona.

 

Bertran ha reconegut que estan tenint alguns clients més dels habituals: «La gent té una mica de por», ha argumentat. També ha comentat que espera que no s'hagi de tancar el mercat, i ha fet una crida a tots els paradistes perquè compleixin les mesures de seguretat. Tot i això, no ha descartat que des d'Espimsa es decreti «un control d'afluència de gent» per evitar aglomeracions i ha reconegut que li «sap greu» que els marxants no puguin treballar.

 

Equipaments municipals, tancats

A Tarragona, però també a Valls, Montblanc o Altafulla, s'han tancat preventivament les llars de jubilats i casals de la gent gran. A la llar de Tarragona Centre, hi ha un cartell a la porta que informa que estarà fora de servei entre el 12 i el 27 de març. Tot i això, hi ha gent que ho desconeix i s'acosta fins a la porta, on s'adona de la clausura. «Entre setmana hi vinc cada dia i no sabia que havien tancat. Però no hi ha altre remei. La cosa s'ha posat com s'ha posat, i si han de tancar, que tanquin. En lloc de venir aquí a jugar, anirem a caminar», ha comentat resignat un dels usuaris, Ramon Cosials, tot observant el cartell de la porta. Segons el consistori tarragoní, a la ciutat cada dia unes 2.500 persones passen per alguna de les deu llars.

 

Aquest dijous, diferents ajuntaments de la demarcació també han decidit tancar les instal·lacions esportives municipals durant quinze dies. El Patronat Municipal d'Esports de Tarragona informarà de les novetats via xarxes socials i ha demanat «comprensió, responsabilitat i col·laboració davant d'aquestes mesures preventives, que es prenen en benefici de la salut pública».