Messer inverteix 35 milions d'euros en una nova planta de producció al polígon sud de Tarragona

La companyia ha fet l'anunci durant la primera visita a l'àrea metropolitana de Tarragona del conseller d'Empresa, Ramon Tremosa

El nou conseller d'Empresa del govern català, Ramon Tremosa, ha visitat les instal·lacions de l'empresa Messer en el marc d'una visita a Tarragona que ha realitzat aquest dilluns, 21 de setembre. Tremosa, que ha estat acompanyat per l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i directius de l'empresa, ha presidit l'anunci de la multinacional que s'ha endut tots els titulars. Messer inverteix 35 milions d'euros en una nova planta de producció al polígon petroquímic sud de Tarragona. 

La planta, que ocuparà prop de 5.000 metres quadrats, serà d’última generació amb una columna de 70 metres d’altura per al procés de fraccionament de l’aire. Durant l’anunci, fet aquest dilluns amb la presència del conseller Tremosa, s’ha destacat el subministrament de gasos medicinals des d’aquesta indústria als centres i hospitals de la comarca durant la pandèmia i que la nova unitat n'augmentarà la capacitat de producció. És la cinquena planta que aquest proveïdor de gasos industrials construeix al territori en els cinquanta anys d’activitat a l'Estat.

Incrementar la producció en un 25%

Entre els mesos de març i abril de l’any vinent es començarà a construir el que denominen el cor de la planta, amb una columna de 70 metres d’alçada. S’anomena ‘cold box’ -o caixa freda- perquè conté quatre columnes de destil·lació on l’aire se separa en els seus components, fruit d’un procés de fraccionament criogènic -a una temperatura de -170 graus Celsius. La nova planta substituirà una unitat antiga, que queda inoperativa i en estat de reserva -amb possibilitat de ser desmantellada en un futur.

La nova planta permetrà incrementar la producció de gasos industrials i medicinals en un 25% -de les 4.000 tones diàries es passarà a unes 5.000, és a dir, un miler més al dia. Es connectarà a la xarxa pròpia de gasoductes -més de 90 quilòmetres de longitud- que Messer opera per garantir el subministrament d’oxigen i nitrogen a la indústria tarragonina, ja que són components necessaris per mantenir la seguretat dels processos químics. «Són gasos de protecció, i salven vides; hem subministrat oxigen a tots els centres i hospitals de la comarca», ha destacat el director general de Messer Ibèrica, Karl Hauck.
 

La direcció de la companyia, que ha agraït la bona entesa amb l’Ajuntament de Vila-seca per aplanar-los el camí, ha qualificat el projecte de «motivador» després d’un 2020 complicat, arran el greu accident a Iqoxe i la pandèmia mundial. Durant la fase de construcció treballaran unes 200 persones en el projecte. Un cop finalitzat, les noves instal·lacions donaran feina a una vintena de persones. L’empresa gasista valora la idoneïtat de la seva ubicació, amb 'sites' al polígon nord i sud de Tarragona, per a futures ampliacions i inversions. «Apostem per Catalunya i pel Camp de Tarragona» ha sentenciat Hauck.

"PortAutors 2020 supera amb escreix les expectatives!" "Última hora: Augmenten les escoles amb positius per Covid a TGN aquest dilluns"