La connexió de l'aeroport amb la Costa Daurada augmenta un 50 % el nombre d'usuaris

Al mes de juny es va desdoblar la línia en dos trajectes | S'incrementa notablement l'ús de la línia que connecta la infraestructura amb Barcelona
Isidre Gavín (segon per l'esquerra) i responsables territorials i dels serveis centrals de Territori visiten l'aeroport de Reus | Jordi Olària Gras

 

La millora de les connexions de l'aeroport de Reus amb la Costa Daurada i amb Barcelona són «un èxit». Així ho qualifica la Generalitat de Catalunya després d'un mes dels nous serveis, que registren increments notables en tots dos casos. L'objectiu era respondre a una demanda que, amb l'avaluació actual del servei, es considera evident que existia.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha visitat l'aeroport de Reus aquest divendres. Per una banda volia conèixer l'evolució de les obres que Aena està executant a la instal·lació per ampliar-ne la terminal, i que està previst que acabin el pròxim mes d'octubre. Per altra banda, però, es volia valorar amb la direcció de l'equipament els canvis en el servei d'autobús que connecten l'aeroport amb la Costa Daurada i amb Barcelona.

Imatge de l'aeroport de Reus | Ismael Llanes

 

El desdoblament de la línia aeroport-Costa Daurada

En el cas de la Costa Daurada, el que s'ha fet ha estat dividir en dues línies el trajecte que hi havia. D'aquesta manera, aquest estiu hi ha un servei que connecta l'aeroport amb Salou i la Pineda, i un altre que enllaça l'equipament amb Cambrils i Port Aventura. El trajecte sencer, abans del desdoblament, durava una hora i quaranta minuts, un temps «excessiu» que s'ha volgut rebaixar.

Segons Gavín, «hi ha hagut un treball de coordinació molt estret entre els serveis territorials de Transports, els tècnics del Patronat de Turisme de la Diputació com a instrument expert de l'usuari turístic del territori i, alhora, amb l'aeroport; això ha funcionat molt bé». El 95 % d'usuaris de l'aeroport de Reus són turistes i el 5 % habitants del territori, expliquen des de la Generalitat. És per això que, principalment, el servei s'ha pensat per als visitants que arriben a Reus amb la Costa Daurada com a destí.

L'any 2018, durant el mes de juny, 2.938 usuaris van fer servir les 70 expedicions del trajecte únic. Aquest 2019, amb 130 expedicions en total, han utilitzat el servei 4.482 usuaris, un increment del 53 %.

Turistes esperant per facturar a l'Aeroport de Reus | Isma Llanes

 

Millors connexions entre l'aeroport i Barcelona

La segona meta que es perseguia, ha afirmat Gavín, era «reforçar la posició de Reus com un aeroport complementari al destí Barcelona», una fita que «està resultant un èxit», sentencia. Igual que en el cas de les connexions amb la Costa Daurada, «hi havia una demanda potencial que s'havia d'atendre, i l'hem atès amb uns bons resultats». En el ca de la connexió amb la capital catalana, l'increment és especialment notable tenint en compte les tímides dades que hi havia fins ara.

Durant tot el mes de juny del 2018 hi va haver 22 serveis d'autobús entre l'aeroport de Reus i la ciutat de Barcelona, uns desplaçaments que van utilitzar 67 persones. Enguany, amb l'increment de la freqüència, s'han realitzat 59 expedicions que han utilitzat 834 usuaris. Gavín destaca, a més, que aquests canvis en matèria de transport públic necessiten temps per consolidar-se i que, per tant, confien que la resta de la temporada turística i les dels pròxims anys, les dades segueixin creixent.

Imatge de l'entrada a l'Aeroport de Reus | Isma Llanes

 

Pròxim objectiu: Tarragona

Tot i existir una línia que connecta Tarragona ciutat amb l'aeroport de Reus, Gavín admet que «no compta amb l'excel·lència d'aquests serveis», i es manté en la previsió del Departament per millorar-la de cara a l'any vinent. La temporada turística 2020, per tant, podria ser la primera amb una millora evident de les connexions entre la capital del Tarragonès i la infraestructura d'Aena.

Increment de freqüència entre Reus i l'aeroport

La ciutat de Reus també ha incrementat, enguany, el servei que connecta el centre del municipi amb l'aeroport. Es tracta de la línia L-50, que durant els deu primers dies de juliol ha augmentat un 33 % el nombre d'usuaris, que ha passat dels 2.941 del 2018 en aquest mateix període, als 3.922 d'enguany. La línia la recorre un sol autobús durant l'hivern, que passa cada hora. Entre juliol i setembre d'enguany, el trajecte el fan dos vehicles, fet que permet reduir la freqüència de pas a mitja hora.

"🚌 BONES NOTÍCIES: Més línies de bus entre les Terres de l'Ebre i l'Aeroport de BCN" "🏥REPORTATGE: La donació de plasma, una necessitat a l'ombra"