Imatge del Punt d'Inspecció Fronterer (PIF) del Port de Tarragona

El Port de Tarragona millora les cambres frigorífiques del Punt d'Inspecció Fronterer

Les cambres frigorífiques canviaran el gas amb què treballen per un de més respectuós amb el medi ambient

El Port de Tarragona rehabilitarà el Punt d'Inspecció Fronterer (PIF), millorant l'eficiència de quatre de les cambres frigorífiques amb què compta l'edifici i la construcció d'una nova, en un projecte que suposarà una inversió estimada de 96.455,64 euros.


Entre altres mesures, les cambres frigorífiques comptaran amb canvis tecnològics, canviant el tipus de gas amb què funcionen per un de més respectuós pel medi ambient, anomenat R449A. La nova cambra frigorífica que s'instal·larà també compta amb aquesta tecnologia i servirà per ampliar la capacitat del PIF.


Es tracta d'unes cambres capaces d'emmagatzemar productes congelats i frescos, que treballen amb temperatures d'entre zero i 25 graus, segons les necessitats de capa moment i producte. Les actuacions de millora afectaran les cambres de refrigeració de productes d'origen animal de consum humà, productes d'origen animal de consum no humà i de productes d'origen no animal de consum humà.


Segons detalla el Port, aquestes instal·lacions tenen un funcionament totalment aleatori i, amb els canvis i millores previstes, s'aconseguirà l'objectiu en seguretat, tècnica, economia i sostenibilitat, aplicant una major o menor potència en funció del volum intern de les cambres i les seves necessitats.

Equipades per mantenir els productes retinguts en les millors condicions

Les instal·lacions del PIF estan situades al moll d'Andalusia del Port de Tarragona. Aquestes, estan preparades per albergar els productes que arriben al Port, sempre que aquests es retenen per qualsevol raó duanera, sanitària o de seguretat.

Les cambres frigorífiques són capaces d'arribar a la temperatura indicada en un termini màxim de 24 hores per poder processar les mercaderies necessàries i mantenir-les en perfecte estat en tot moment. L'edifici compta amb una superfície total de 417,15 metres quadratsdues zones d'operacions, corresponents al consum humà i al consum no humà.


Comentaris