NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Tarragona viu una davallada de nous casos positius

MINUT A MINUT: Dimecres negre a Tarragona amb 12 noves morts per coronavirus arribant a les 53

Hi ha hagut una devallada de nous positius | Les xifres totals són de 41 morts i 688 casos

Les comarques de Tarragona van registrar, aquest dimarts 31 de març, una davallada de nous casos positius per coronavirus. El Departament de Salut anunciava 32 nous casos de Covid-19 al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, elevant la xifra a 688. Pel que fa a les morts causades pel coronavirus ha estat un dia tràgic, amb 9 nous morts per la malaltia, situant la xifra a 41.

TarragonaDigital continuem seguint l'actualitat en directe, a través d'aquest Minut a Minut.

ACTUALITZACIÓ 21.14 hores

Efectius de l'exèrcit de terra han fet aquest dimecres treballs de desinfecció a la residència Sant Antoni Abad de l'Arboç. En concret, l'actuació ha anat a càrrec d'un equip de l'exèrcit de terra amb seu Barcelona i que està format per personal de les unitats de Barcelona i Girona. Segons fonts del govern espanyol, es tracta de la segona intervenció d'aquest equip a la demarcació de Tarragona, després de la contaminació que van fer diumenge a la residència Mar i Sol de Creixell.

Efectius de l'exèrcit de terra davant la residència Sant Antoni Abad de l'Arboç, on han fet tasques de descontaminació
Efectius de l'exèrcit de terra davant la residència Sant Antoni Abad de l'Arboç | ACN

ACTUALITZACIÓ 20.42 hores

La crisi del coronavirus a la demarcació de Tarragona arriba aquest dimecres als 740 positius per coronavirus i les 53 persones mortes per la malaltia. Al municipi de Cambrils, on es van detectar dos dels primers positius a la regió, aquest dimecres, el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, ha explicat a Ràdio Cambrils el primer cas positiu a la Policia Local del municipi.

ACTUALITZACIÓ 19.58 hores

L'Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona, a tocar del complex sanitari de Joan XXIII, traslladarà 40 dels seus pacients, tots ells negatius en Covid-19 però amb un estat de salut vulnerable, per allunyar-los del centre fins que passi la pandèmia del coronavirus per tal de garantir el risc zero de contagiar-se. Fins a 30 pacients amb coronavirus es troben en aquests moments ingressats al Francolí, una situació més que compromesa que s'espera que encara es compliqui més en els pròxims dies.

ACTUALITZACIÓ 19.40 hores

La Policia Nacional ha confirmat aquest dimecres la mort del segon agent d'aquest cos per coronavirus, el primer en actiu. Es tracta de Jose Luís Gómez Bravo, membre de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) que hauria format part d'aquesta unitat antiavalots a Barcelona durant 23 anys.

ACTUALITZACIÓ 19.25 hores

Set agents de la policia local deTorredembarra es troben en quarantena en els seus domicilis des de dijous passat, 26 de març, com a mesura preventiva davant del coronavirus. La notícia l'ha confirmat, en una entrevista a Ona la Torre, el sotsinspector de la policia torrenca, Miquel Àngel Marchal. 

ACTUALITZACIÓ 19.20 hores

Aquest dimecres, les coses no han millorat en la lluita contra la Covid-19 i entre la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i la de les Terres de l’Ebre, el total de contagiats per coronavirus s’ha situat en 740, 52 nous positius. Així mateix, els èxitus han augmentat fins als 53, després de 12 noves morts, assolint una xifra màxima en 24 hores.

A les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels centres hospitalaris tarragonins hi ha ingressats 70 persones amb la Covid-19. Així mateix, als centres mèdics, fora de les UCI, hi ha 307 persones contagiades.

ACTUALITZACIÓ 18.51 hores

A Reus se celebrarà, aquest divendres, el primer ple telemàtic a causa de les mesures de confinament actuals. Es tracta d'una línia de treball que ja s'havia començat, però plantejada inicialment com la possibilitat que els regidors, en cas d'impediment greu, poguessin votar des de casa. Ara, però, s'ha hagut de convertir en tot un plenari virtual.

ACTUALITZACIÓ 18.38 hores

El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus ha acordat aquest dimecres 1 d’abril la gratuïtat del transport urbà de passatgers de la companyia municipal d’autobusos Reus Transport, fins al 9 d’abril. Aquesta mesura s’ha aprovat en consonància amb l’acord de l’Autoritat del Transport del Camp de Tarragona, que ha determinat fer gratuït el servei del transport a través de les seves targetes multiviatge, vàlides tant pel transport interurbà com pels serveis urbans, fins a la data de finalització de l’estat d’alarma a causa del coronavirus, el 9 d’abril.

ACTUALITZACIÓ 18.32 hores

El Departament de Treball i Afers Socials, aquest dimecres, ha explicat la situació de les residències catalanes. Pel que fa a la demarcació de Tarragona, entre les regions sanitàries de Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona, hi ha 152 professionals sanitaris en residències de gent gran, aïllats preventivament o amb simptomatologia de la Covid-19, 146 als centres del Camp i 6 a les ebrenques.

ACTUALITZACIÓ 18.02 hores

Els estudiants de medicina i infermeria que s'han inscrit per fer tasques voluntàries no assistencial han començat a ajudar als centres de salut. Són sis les residències de gent gran que han demanat ajuda dels estudiants voluntaris, que poden donar suport a metges i infermers interns.

ACTUALITZACIÓ 17.40  hores

Amb la majoria de competicions importants aturades pel coronavirus, tots els aficionats al futbol es fan la mateixa pregunta: quan es podrà tornar a veure als jugadors al camp disputant partits? En la darrera reunió de la UEFA amb les diferents federacions d'aquest dimecres, s'haurien fet les primeres passes perquè les lligues nacionals tornin el mes de juny

ACTUALITZACIÓ 17.30  hores

Ara s'ha fet públic també que un 20% de les persones afectades per aquell han tingut conjuntivitis. I és que, segons sembla, el virus penetra sense dificultat en la persona a través dels ulls. D'aquí que s'hagi establert que els contagiats amb aquest citat símptoma han d'aïllar completament perquè és fàcil que propaguin el coronavirus per les llàgrimes, mitjançant les mans o per mocadors que utilitzin.

ACTUALITZACIÓ 17.24 hores

La crisi del coronavirus ha obligat a cancel·lar el Festival Minipop de Tarragona, que s'havia de celebrar els propers 5 i 6 de juny. Així, la 10a edició haurà d'esperar fins el 4 i 5 de juny del 2021, segons ha anunciat l'organització en un comunicat. Segons han apuntat, aposten «per mantenir algunes de les idees preparades per l'edició suspesa, que s'havia pensat com un homenatge al públic més fidel» i confien en poder «reprogramar la major part dels artistes que hi havien d'actuar». De fet, el cartell encara no s'havia anunciat i es mantindrà en secret uns mesos més. Les entrades ja estaven gairebé exhaurides i serviran per l'edició de l'any vinent.

ACTUALITZACIÓ 17.13 hores

Des de la declaració de l’Estat d’Alarma per la pandèmia del coronavirus, el servei de vigilància municipal de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, conjuntament amb els agents del cos de Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya han realitzat diverses accions per controlar el compliment de les restriccions de mobilitat.

ACTUALITZACIÓ 16.58 hores

Gir de timó rellevant a la companyia química BASF, un dels gegants econòmics dels polígons industrials del Camp de Tarragona. L'empresa ha fet públic que ha modificat la producció de les tres plantes que té a Zona Franca (Barcelona) per reconvertir-les en plantes de creació d'hidrogel desinfectant, un material necessari als centres de salut del territori arran de la crisi sanitària del coronavirus.

ACTUALITZACIÓ 16.45 hores

A la regió de Tarragona, dividida per Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, el Departament de Treball indica que el balanç d'ERTO s'eleva fins als 44.678 treballadors afectats i 8.307 expedients realitzats. L'increment ha estat menor que els altres dies, ja que avui només hi ha hagut 852 empleats als quals se'ls ha aplicat l'ERO temporal i hi ha hagut 334 empreses que han realitzat l'ERTO. En el cas dels expedients, en són una dotzena menys que ahir dimarts, mentre que els treballadors s'han reduït a la meitat, ja que se'n van veure afectats 1.582.

ACTUALITZACIÓ 16.30 hores

L'Ajuntament de Tarragona celebrarà, aquest divendres, 3 d'abril, per primera vegada en la seva història, un consell plenari de manera telemàtica. L'equip de govern presentarà, al plenari de divendres, el pla anual de Tresoreria, un document de planificació financera que permet preveure les necessitats de tresoreria del consistori tarragoní. S’ha previst la formalització d’una operació de crèdit a curt termini per 15 milions d’euros. Una altra de les mesures econòmiques que s’inclouen és utilitzar el superàvit obtingut en la liquidació del pressupost amb aquelles despeses que siguin admeses per part de la normativa.

ACTUALITZACIÓ 16.15 hores

Nova iniciativa solidària al territori per tal de fer front a l'emergència sanitària provocada per la crisi del coronavirus. Al Morell, dues empreses del municipi, TGN Làser i Arquitectura Impresa, estan fabricant pantalles facials amb impressores 3D, en col·laboració amb aficionats a aquest tipus d'impressió.

ACTUALITZACIÓ 16.00 hores

Els ciutadans poden estar tranquils a l'hora de fer les seves compres en els supermercats i botigues de productes essencials. El president del govern, Pedro Sánchez, no s'ha plantejat fins ara limitar els horaris d'aquests centres d'alimentació per la crisi del coronavirus.

ACTUALITZACIÓ 15.45 hores

CaixaBank ha decidit anticipar als seus clients el pagament de la prestació per desocupació al dia 3 d'abril, set dies abans de l'habitual sense que l'usuari hagi de fer cap petició ni tràmit administratiu extraordinari, sinó que es realitzarà de manera automàtica.

ACTUALITZACIÓ 15.18 hores

Els Mossos d'Esquadra van aixecar 150 actes per incompliment de les mesures de confinament a la demarcació de Tarragona, durant aquest passat dimarts, 31 de març.

ACTUALITZACIÓ 15.09 hores

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha rebut 160 mascaretes confeccionades per l'empresa local Apunt Disseny. La finalitat és que puguin ser utilitzades per la Guàrdia Municipal, la Brigada i l'Equip de voluntaris d'atenció domiciliària a col·lectius de risc.

ACTUALITZACIÓ 14.56 hores

L'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Brigada Municipal, ha intensificat el reforç de desinfecció en punts d'afluència de públic. Cada dia se'n faran més i en més llocs.

ACTUALITZACIÓ 14.53 hores

Un dels impulsors del celler ebrenc Casa MariolMiquel Àngel Vaquer, ha mort a conseqüència del coronavirus. Natural de Batea, a la Terra Alta, el jove de 36 anys va morir aquest dilluns a Reus.

ACTUALITZACIÓ 14.47 hores

La Fira del Circ de Catalunya, el Festival Trapezi, es troba a la corda fluixa.L'Ajuntament de Reus ja té en marxa una comissió de crisi que ben aviat exposarà les seves conclusions. La fira, prevista per al 14 de maig, podria veure's notablement afectat per les mesures decretades arran de l'estat d'alarma. Una situació similar viu la festivitat de Sant Pere, tot i que situant-se a finals de juny, Recasens manté que «d'alguna manera o d'una altra, estic segur que gaudirem de Sant Pere». 

ACTUALITZACIÓ 14.39 hores

La Guàrdia Urbana de Tarragona va denunciar ahir 15 persones a la ciutat per incomplir les indicacions de confinament, que forma part de les mesures excepcionals de l’estat d’alarma. D’altra banda, també indiquen que la majoria de tarragonins i tarragonines compleixen amb aquesta mesura i només surten si és imprescindible, per fer les activitats bàsiques permeses.

ACTUALITZACIÓ 14.08 hores

Aquest dimarts, 31 de març, un vaixell provinent dels Estats Units i amb escala prèvia a València, va comunicar que hi havia un tripulant amb «símptomes compatibles» amb el coronavirus. D’acord amb les accions previstes en aquests casos, es va activar Sanitat Exterior, amb la voluntat d’enviar-hi un metge a bord.

Imatge del personal mèdic pujant al vaixell
El bot ha pogut atracar al Moll d’Andalusia i Sanitat Exterior hi ha enviat els tècnics mèdics per tal de diagnosticar el tripulant | Cedida

ACTUALITZACIÓ 13.57 hores

El Vendrell i Calafell han patit les primeres defuncions de veïns del municipi causades pel coronavirus. Així ho han informat des dels respectius ajuntaments, que han donat el condol a les famílies de les víctimes. 

ACTUALITZACIÓ 13.31 hores

El grup ebrenc Pepet i Marieta ha estrenat aquest dimecres una campanya solidària per recaptar fons per a la Creu Roja i contribuir en el seu Pla Respon contra el coronavirus, amb què l'entitat ajuda a persones en risc d'exclusió social i col·lectius vulnerables en plena pandèmia.

ACTUALITZACIÓ 12.54 hores

Un veí de la Bisbal del Penedès, Òscar López, juntament amb altres voluntaris, estan imprimint en 3D màscares fabricades amb material vegetal, biodegradable i no tòxic. Algunes d'aquestes màscares ja s'han entregat a diversos col·lectius, com el personal de la residència el Colomer, a la farmàcia de la Bisbal i a diversos establiments comercials. També estan fent màscares pels agents dels Mossos d'Esquadra del Vendrell.

ACTUALITZACIÓ 12.48 hores

L'Ajuntament de Cabra del Camp suspèn la Festa Major de la Santa Creu, que se celebra el primer cap de setmana de maig. En aquest sentit, l'estat d'alarma que viu el país ha fet que el consistori s'hagi de replantejar la celebració de la Festa Major petita del municipi.

ACTUALITZACIÓ 12.40 hores

Més d’una trentena de voluntaris i voluntàries han respost a la crida de l’Ajuntament de Roda de Berà, al Tarragonès, per tal de confeccionar mascaretes de cotó per protegir-se del coronavirus. Segons ha explicat el consistori, en pocs dies ja s’han cosit més de 800 peces, en una iniciativa que ha tingut molt bona acollida entre la ciutadania.

Imatge d'una persona cosint una mascareta de cotó

ACTUALITZACIÓ 12.37 hores

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Cambrils ha ampliat el seu horari d’atenció telemàtica de dilluns a dijous per poder donar resposta a l’augment de consultes sobre cancel·lacions de viatges, reserves i serveis, així com altres qüestions derivades de la situació de confinament. Les consultes es poden enviar al correu omic@cambrils.org i es respondran de dilluns a dijous.

ACTUALITZACIÓ 12.33 hores

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat una acta a un veí que anava a comprar per portar només una bossa. El denunciat, que se'n va fer ressò a les xarxes socials, ha rebut el suport d'entitats i col·lectius.

ACTUALITZACIÓ 12.26 hores

L'Ajuntament de Constantí, amb la col·laboració de la Unió de Botiguers, han fet entrega als comerços i establiments locals oberts al públic d'un lot de mascaretes d'ús individual que han estat elaborades per part diverses associacions i col·lectius, com l'associació Mujeres Reset, amb la col·laboració de les associacions de dones del municipi, i la professora i les alumnes del Taller de costura de l'Escola d'Adults Municipal.

Imatge de l'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, fent entrega d'un lot de mascaretes
L'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, fent entrega d'un lot de mascaretes | cedida

ACTUALITZACIÓ 12.05 hores

Una sanitària de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa va assessorar diversos hospitals de Wuhan i Shenzhen, a la Xina, per identificar els materials de protecció més eficaços per minimitzar el risc de contagi dels professionals sanitaris que assistien malalts de coronavirus. Per agrair la seva tasca, l'organisme China International New Media Short Film Festival (CSFF) de l'Administració Nacional de Ràdio i Televisió del Govern Popular Xinès, i 58 donants particulars del país, han enviat ara material per a l'hospital ebrenc, on treballa la sanitària.

ACTUALITZACIÓ 11.50 hores

L'Ajuntament de l'Arboç ha posat a disposició de la Xarxa Sanitària Santa Tecla diversos equipaments municipals per si es necessitessin espais per atendre persones afectades pel coronavirus. L'alcalde del municipi, Joan Sans, ha ofert el Poliesportiu Municipal i l'edifici de Can Freixas al director de la Xarxa Santa Tecla, que és d'on depèn l'Àrea Bàsica de Salut del Baix Penedès Interior i el CAP de l'Arboç.

ACTUALITZACIÓ 11.45 hores

Noves dades sobre el coronavirus a Espanya, aquest dimecres, 1 d'abril. L'Estat supera els 100.000 contagis per  Covid-19, amb una xifra total de 102.136 i suma 864 noves morts, 9.053.

ACTUALITZACIÓ 11.40 hores

L'Ajuntament de Tarragona celebrarà aquest divendres, 3 d'abril, el primer consell plenari telemàtic de la seva història, com a conseqüència de la cristi del coronavirus. 

ACTUALITZACIÓ 11.15 hores

Polèmica pel document que ha rebut el personal del Sistema d'Emergències Mèdiques i de diversos hospitals del país, procedent del Departament de Salut. En la instrucció, que ha recollit 'BTV' però que han reflectit diversos mitjans de comunicació, es recomana no ingressar a l'UCI els pacients majors de 80 anys que tinguin coronavirus.

ACTUALITZACIÓ 10.55 hores

El Museu d’Art Modern de Tarragona és el protagonista d'avui dimecres del concurs en línia #MuseumQuizACasa. El concurs, impulsat per una quinzena de museus, és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org i inclou una versió per adults i una altre per a famílies. De dilluns a divendres proposa un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Està construït sobre la plataforma gratuïta 'Kahoot'.

Imatge de l'interior del Museu d'Art Modern de Tarragona
L'interior del Museu d'Art Modern de Tarragona | MAMT

ACTUALITZACIÓ 10.42 hores

L'Ajuntament de Sarral i l'entitat SarralFest han engegat una activitat que vol dinamitzar els vincles comunitaris en el nou context del confinament per la pandèmia del coronavirus, 'Relats Confinats'. Consisteix en la redacció, per part tots els veïns i veïnes que ho desitgin, de part d'una única història de ficció.

ACTUALITZACIÓ 10.30 hores

Regidors del Vendrell i Calafell demanen que es destini part de les retribucions a ajuts socials. ERC de Calafell demana una rebaixa salarial del 20% de tots els càrrecs electes.

ACTUALITZACIÓ 10.13 hores

La Policia Municipal del Vendrell ha explicat a les xarxes socials que felicitarà l'aniversari de tots aquells nens i nenes de la ciutat que han de complir anys mentre es troben en ple confinament. Per compensar en part que els menuts no puguin sortir de casa el dia del seu aniversari, la policia ha volgut tenir un detall amb els petits, en forma de vídeo de felicitació que s'enviarà a tots aquells que ho demanin.

ACTUALITZACIÓ 9.55 hores

Els monestirs de clausura, en confinament, continuen el seu dia a dia. Els monjos guarden major distància entre sí i no reben visites. Per la resta, la seva rutina diària segueix sent pràcticament la mateixa que abans de l'estat d'alarma. Però preguen més. «Hem augmentat la pregària i el nostre record per tots els afectats», diu l'abat del monestir de Poblet, Octavi Vilà. Els monestir de la Ruta del Cister han tancat als visitants i s'apunta que els recursos turístics es veuran molt ressentits arran la pèrdua de visites pel coronavirus. S'estima una pèrdua de 30.000 visitants al cap de l'any.

Imatge d'arxiu d'uns turistes visitant el Monestir de Poblet

ACTUALITZACIÓ 9.19 hores

El comerç per internet està sent la taula de salvació de les dues principals denominacions d'origen protegides d'oli del país, la DOP Siurana i la DOP Les Garrigues. Tots dos segells reconeixen que les vendes per altres canals han caigut, però que l'increment de les compres online els està permetent passar la crisi del coronavirus amb solvència. En el cas de la DOP Siurana, els han caigut els clients del sector de l'hostaleria, restauració i càtering.

ACTUALITZACIÓ 9.00 hores

El Festival Internacional de Música de Cambrils, que en aquesta edició es redimensiona i passa a un format de cinc dies del 5 al 9 d'agost, mantenen el certamen «sense canviar» la planificació, tenint com a prioritat el benestar del públic. En aquest sentit, creuen que les dates els són propicies i que la situació estarà normalitzada, amb l'objectiu de «tirar endavant sense probleme».

ACTUALITZACIÓ 8.49 hores

Els efectes que aquesta situació totalment atípica de confinament té en els humans han estat estudiats, anunciats i repetits des del primer dia. Però el confinament no afecta només les persones, sinó que també ho fa en els animals, les nostres mascotes. Si aquest confinament l'esteu passant amb gossos o gats a casa, és possible que també hàgiu percebut algunes modificacions en el seu comportament. Us ho expliquem i us portem els consells d'una experta.

Gos damunt d'un llit.

ACTUALITZACIÓ 8.37 hores

Amb la pròrroga de les mesures per pal·liar la crisi provocada per l'epidèmia de Covid-19, el curs escolar quedarà alterat. De moment està previst que el tercer trimestre comenci de manera telemàtica. Aquesta decisió implica buscar solució a una sèrie de problemes que poden deixar fora d'aquesta avaluació una proporció considerable de l'alumnat segons alerten des de diversos centres educatius de la regió de Tarragona.

ACTUALITZACIÓ 8.25 hores

Avui dimecres recollim en una galeria de fotos una sèrie d'imatges insòlites i inèdites. El dia a dia de la ciutat de Tarragona confinada, amb un gran nombre d'establiments i comerços tancats i molt poques persones als seus carrers.

Tarragona confinada: el dia a dia en imatges

ACTUALITZACIÓ 8.10 hores

Bon dia! Encetem el Minut a Minut d'aquest dimecres, 1 d'abril.


Comentaris

envia el comentari