MINUT A MINUT: Primers casos confirmats de coronavirus a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Sanitat, Interior i Transports dependran del govern espanyol durant l'estat d'alarma
Un jove amb mascareta a la Rambla Nova de Tarragona | Àngel Ullate

 

Anuncis importants van sacsejar els ciutadans aquest divendres, 13 de mar√ß, en plena crisi pel coronavirus. Primer va ser el Govern de la Generalitat, que al migdia ordenava el tancament d'√†rees comercials que no estiguin destinades a l'alimentaci√≥ ni a productes de primera necessitat. Tamb√© afecta els locals d'oci, pistes d'esqu√≠, gimnasos, bars i restaurants.

 

A primera hora de la tarda el president del govern espanyol, Pedro S√°nchez, decretava al migdia l'estat d'alarma a tot el territori durant almenys 15 dies. Finalment, al vespre Quim Torra compareixia i ordenava el confinament de Catalunya, traslladant la petici√≥ al govern espanyol d'actuar en ports aeroports, trens i altres infraestructures. 

 

Mentrestant, a la demarcaci√≥ de Tarragona aquest dissabte s'han diagnosticat cinc nous casos positius per coronavirus. Ja s√≥n 19 les persones contagiades, 9 al Camp de Tarragona i 10 m√©s a les Terres de l'Ebre.

 

Al TarragonaDigital continuem seguint l'actualitat en directe, a trav√©s d'aquest Minut a Minut.

 

Refresca el Minut a Minut

 

ACTUALITZACI√ď 22.20 hores

Els ciutadans de moltes ciutats i municipis d'arreu de Catalunya han homenatjat aquest dissabte a la nit el personal sanitari que afronta en el seu dia a dia la pand√®mia del coronavirus. A la demarcaci√≥, els tarragonins i tarragonines tamb√© han sortir als balcons per enviar tot el suport i l'escalf, en forma d'aplaudiment, als treballadors i treballadores del sector m√®dic.

 

ACTUALITZACI√ď 22.14 hores

El president del Govern, Pedro S√°nchez, ha informat aquest dissabte que ¬ęl'autoritat competent en tot l'Estat ser√† el Govern d'Espanya¬Ľ i ha afegit que en virtut de l'estat d'alarma per l'epid√®mia de coronavirus, els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i tots els cossos policials auton√≤mics i locals quedaran sota les ordres directes del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska.

 

ACTUALITZACI√ď 21.20 hores

El Departament de Salut ha confirmat en les darreres hores dos positius per COVID-19 a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, de manera que la demarcaci√≥ ja suma 21 casos confirmats. El primer √©s un ve√≠ de Miami Platja de 40 anys que est√† ingressat a la UCI per una patologia associada i que es va contagiar en el marc d'un viatge recent a Benidorm. El segon cas √©s el d'un turista de 71 anys de nacionalitat sueca que est√† a√Įllat en una habitaci√≥ del centre hospitalari. L'home no t√© patologies associades i presenta s√≠mptomes lleus, per√≤ romandr√† a l'hospital perqu√® havia vingut des de Fran√ßa en una autocaravana.

 

ACTUALITZACI√ď 20.43 hores

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha decretat aquesta tarda els serveis p√ļblics essencials de l‚ÄôAjuntament de Reus per tal de tenir identificats els treballadors p√ļblics que els hauran de prestar i assegurar aix√≠ la seva continu√Įtat. La decisi√≥ entrar√† en vigor el dilluns 16 de mar√ß i s‚Äôadaptar√† en funci√≥ de l‚Äôevoluci√≥ de la situaci√≥ epidemiol√≤gica i d‚Äôacord amb les instruccions de les autoritats sanit√†ries i de protecci√≥ civil.

 

ACTUALITZACI√ď 19.34 hores

L‚ÄôAjuntament de Tarragona envia la majoria dels seus treballadors a casa. El consistori ha em√®s una resoluci√≥ on s‚Äôadopten noves mesures addicionals per a la prevenci√≥ i el control de la infecci√≥ pel COVID-19. L‚Äôobjectiu d‚Äôaquestes disposicions √©s garantir el correcte funcionament dels serveis b√†sics o estrat√®gics un cop dilluns entri en vigor l‚Äôestat d‚Äôalarma que ha decretat l‚ÄôEstat espanyol a tot el territori. el consistori ha decidit que nom√©s treballar√† el personal dels serveis p√ļblics b√†sics i indispensables de l'OMAC, Serveis Socials, Patronat Municipal d'Esports, Tarragona R√†dio, Espimsa, Serfumt i Ematsa.

 

ACTUALITZACI√ď 18.41 hores

El Departament de Salut ha confirmat en les darreres hores cinc nous casos positius per COVID-19 a la demarcaci√≥ de Tarragona, que ja en suma dinou. Els nous positius corresponen a un ve√≠ de Cambrils i a quatres persones residents a les Terres de l'Ebre.

 

ACTUALITZACI√ď 18.16 hores

El rector de la parr√≤quia de Sant Pere de Torredembarra, mitjan√ßant les xarxes socials, ha fet una crida als torrencs a penjar el dom√†s de Santa Rosalia als balcons de les cases. D'aquesta manera ¬ęes vol invocar la santa protectora en els moment de dificultat i malaltia actuals, tal com els avantpassats van fer en segles passats¬Ľ.

 

ACTUALITZACI√ď 18.00 hores

El Partit Popular de Tarragona ha demanat a l'alcalde de la ciutat, Pau Ricom√†, l'ajornament del consell plenari de l'Ajuntament tarragon√≠ que est√† convocat per aquest pr√≤xim dilluns, a partir de les 10 hores. En aquest sentit, el portaveu del PP, Jos√© Luis Mart√≠n, ha assenyalat que ¬ęla conducta del govern de Tarragona √©s irresponsable, convocant sessions plen√†ries i comissions en sales petites i tancades, quan estem en estat d‚Äôalarma a tot el pa√≠s, per la situaci√≥ d‚Äôexcepcionalitat derivada de la crisi del COVID-19¬Ľ.

 

ACTUALITZACI√ď 16.50 hores

La Direcció General de la Policia ha suspès l'expedició de DNI i passaport. També s'ha anul·lat la cita prèvia i queden suspeses totes les que ja s'han donat fins ara. En les oficines de documentació només s'atendran casos concrets per motius d'urgència degudament justificats. Un cop es restableixi la normalitat, tots els ciutadans afectats hauran de concertar de nou una cita prèvia.

 

ACTUALITZACI√ď 16.12 hores

En el marc de les mesures per tal de minimitzar els moviments de les persones per la pand√®mia del coronavirus, l'Ajuntament de Valls ha anunciat la gratu√Įtat de les zones blaves de tota la ciutat durant els pr√≤xims 15 dies.

 

ACTUALITZACI√ď 16.05 hores

Els comer√ßos de Reus llueixen des d'aquest dissabte un cartell de tancament unificat. Per iniciativa de la Uni√≥ de Botiguers de Reus, el Tomb de Reus i El Pallol Centre Comercial, els establiment de Reus pengen el cartell de tancat amb el seg√ľent missatge: ¬ęSeguint les recomacions de l'Administraci√≥ p√ļblica i, sobretot, per la seguretat de les persones, aquest establiment romandr√† tancat fins que la situaci√≥ de perill per la salut p√ļblica hagi desaparegut. #quedemnosacasa¬Ľ.

 

 

ACTUALITZACI√ď 15.09 hores

Nova mesura de l'Ajuntament de Tarragona en el marc dels protocols contra l'expansi√≥ del coronavirus. Segons ha informat el consistori tarragon√≠, per evitar que les ciutadanes i els ciutadans hagin de sortir a moure el cotxe estacionat a la via p√ļblica, ha resolt que les zones blaves, verdes i taronges siguin gratu√Įtes.

L'Ajuntament de Tarragona ha decretat la gratu√Įtat de l'estacionament en les zones blaves, veres i taronges. | TarragonaDigital

 

 

ACTUALITZACI√ď 15.01 hores

El Govern espanyol ha limitat la lliure circulaci√≥ dels ciutadans a tota Espanya com a mesura per a frenar l'expansi√≥ del coronavirus. Aix√≠ es reflecteix en el decret que ha aprovat aquest dissabte el Consell de Ministres extraordinari, que nom√©s permet els moviments en determinats casos. El decret s'aplicar√† a partir del pr√≤xim dilluns.

 

 

ACTUALITZACI√ď 14.25 hores

Espais com el Mercat Central de Reus tamb√© han notat l'efecte de la pand√®mia de coronavirus i la seva reacci√≥ social. Segons expliquen els paradistes, ¬ęels √ļltims dies han sigut una bogeria, avui dissabte ja est√† baixant una mica¬Ľ. Apunten que hi ha un volum de clientela considerable que segueix fent la compra habitual, per√≤ que tamb√© hi ha qui ha comprat per passar setmanes sense tornar-hi.

 

 

ACTUALITZACI√ď 13.50 hores

El Monestir de Poblet ha informat que tanca les seves portes a les visites tur√≠stiques fins a nou av√≠s, i demana que es restringeixin les visites a la comunitat i que es facin nom√©s les ¬ęestrictament necess√†ries¬Ľ. Apunten, per√≤, que es mant√© l'esgl√©sia oberta ¬ęper acollir la vostra preg√†ria i assistir al culte de la comunitat¬Ľ.

 

 

 

 

 

ACTUALITZACI√ď 13.30 hores

L'Ajuntament de Tarragona també ha tancat la zona esportiva de la platja Arrabassada, com a mesura de prevenció pel coronavirus.

El parc d'esport de la platja Arrabassada de Tarragona també està tancat amb motiu del COVID-19 | Jordi Sanvisens

 

 

ACTUALITZACI√ď 13.20 hores

La Sala Trono de Tarragona ha decidit suspendre finalment l'espectacle Bomber[s] de la companyia Barna B√Č previst pels dies 21 i 22 de mar√ß. L‚Äôequip de la Sala Trono ja ha procedit a realitzar el retorn de l‚Äôimport de les entrades.

 

 

 

ACTUALITZACI√ď 13.00 hores

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha informat que els petits establiments sí poden obrir els seus negocis, sempre que mantinguin la distància d’un a dos metres entre persones, evitant aglomeracions i prenent les mesures de seguretat corresponents. Ara bé, les grans superfícies tenen prohibit obrir.

 

En aquest sentit, agents de la policia local estan revistant que, tant als supermercats com als establiments d’alimentació, els clients guarden les distàncies de seguretat per protegir els treballadors i els mateixos usuaris.

 

 

ACTUALITZACI√ď 12.55 hores

El Ministeri de Sanitat ha elevat a 5.753 els casos de coronavirus a tot l'Estat. A m√©s, la xifra de morts puja a 136, 15 m√©s que l'√ļltim balan√ß. M√©s de la meitat dels casos es troben a la Comunitat de Madrid, que registra un total de 2.940 positius. Catalunya ja √©s la segona comunitat amb m√©s positius, amb un total de 509, la mateixa dada feta p√ļblica pel Departament de Salut aquest divendres. El tercer territori amb m√©s casos √©s el Pa√≠s Basc, amb 417, seguit Castella la Manxa, amb 289, i de la Rioja, amb 278. Andalusia ja acumula 269 casos. En total, s'han donat 517 altes m√®diques, 324 m√©s que divendres.

 

 

 

ACTUALITZACI√ď 12.50 hores

Sevilla suspèn les processons de Setmana Santa pel coronavirus.

 

 

ACTUALITZACI√ď 12.45 hores

Estancs el Camp de Tarragona pengen cartells informant que obren cada dia, en ser considerats establiments que venen productes de primera necessitat. 

 

 

ACTUALITZACI√ď 12.30 hores

Els Mossos d'Esquadra han fet una crida aquest dissabte per evitar les aglomeracions als supermercats i botigues d'alimentaci√≥ que ¬ępoden provocar problemes d'ordre p√ļblic¬Ľ. A trav√©s de Twitter, el cos ha apel¬∑lat a la ¬ęresponsabilitat¬Ľ de la ciutadania, i ha insistit que l'abastiment de productes est√† garantit. √Čs per aix√≤ que ha instat a realitzar les compres amb normalitat malgrat l'alarma pel coronavirus.

 

 

 

ACTUALITZACI√ď 11.20 hores

El Club Atletes d'Altafulla ha anunciat la suspensi√≥ de la 13a edici√≥ de la Cursa 1 de Maig. L'organitzaci√≥ ho ha decidit despr√©s d'analitzar l'actual situaci√≥ d'excepcionalitat sanit√†ria i valorar els possibles escenaris possibles fins a la celebraci√≥ de la cursa. Aix√≠ doncs, aquest any no se celebrar√†, per√≤ han garantit que l'1 de maig del 2021 ¬ętornaran a ser-hi amb m√©s for√ßa que mai amb el vostre suport renovat¬Ľ.

 

 

 

ACTUALITZACI√ď 10.30 hores

El conseller d'Interior, Miquel Buch, no descarta el confinament real a casa com a √ļltima opci√≥, i insta l'Estat a actuar per les comunitats que no ho fan, no per les que s√≠ que estan prenent ¬ęles decisions correctes i adequades¬Ľ. Buch ha indicat que el Govern treballa ¬ęamb totes les hip√≤tesis¬Ľ, tamb√© la del confinament domiciliari. ¬ęNo podem deixar de pensar-hi i saber com es realitzar√†¬Ľ, ha afegit. 

 

Buch ha explicat que la fase 1 de confinament permet llibertat de moviments, i seria la fase dos la que implicaria el confinament als domicilis. ¬ęPer√≤ l'escenari que tenim capacitat per fer immediatament √©s el de la fase 1¬Ľ, ha indicat.

  

  

Ha reconegut que ¬ęno ajuda¬Ľ que hi hagi gent que hagi marxat a la seva segona resid√®ncia, tot i que ha recordat que no hi ha restricci√≥ en els moviments en aquest moment. ¬ę√Čs un confinament solidari¬Ľ, ha dit.

 

 

 

 

ACTUALITZACI√ď 10.20 hores

Són molts els establiments que limiten el seu aforament, obligant als clients a esperar a fora del comerç, fent cua i guardant la distància entre ells.

 

 

ACTUALITZACI√ď 10.10 hores

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha anunciat que posa a disposició del Departament de Salut el Refugi 1 i el Tinglado 1, per si qualsevol equipament de campanya necessita instal·lar-s'hi. En total són 3.000 metres quadrats que disposen de la potència elèctrica i climatització necessàries i amb bona accessibilitat.

 

 

 

ACTUALITZACI√ď 9.50 hores

L'Ajuntament de Tarragona i ESPIMSA han anul¬∑lat els mercadets no sedentaris de Torreforta i de Bonavista d'aquest dissabte i diumenge. Declaren que ¬ędavant l'excepcionalitat que viu el pa√≠s, no √©s possible garantir les mesures de limitaci√≥ d'aforament i higiene que determina la Generalitat Catalunya¬Ľ. 

 

 

ACTUALITZACI√ď 9.30 hores

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dissabte que la sanitat privada i els hotelers ja s'han posat a disposició per si calgués activar-los pel coronavirus. Vergés ha indicat que el sistema sanitari no està encara col·lapsat, i per evitar-ho s'han pres mesures dràstiques i es prioritzarà l'atenció del que és realment necessari.

 

Les persones amb s√≠mptomes lleus s'hauran de quedar a casa. Ha explicat que ja fa dies que estan en contacte amb els hospitals privats. ¬ęAvui encara no ho necessitem, per√≤ s√≠ que ho podem necessitar¬Ľ, ha dit. El mateix ha dit sobre els hotels. Verg√©s ha defensat el confinament de Catalunya. ¬ęEra important avan√ßar-nos a all√≤ que est√† passant a Madrid i a It√†lia¬Ľ, ha concl√≤s.

 

 

ACTUALITZACI√ď 9.20 hores

En algunes poblacions, la Policia Local i la Gu√†rdia Urbana patrullen pels carrers i avisen els locals i comer√ßos oberts que han de tancar.

 

 

ACTUALITZACI√ď 9.10 hores

En alguns supermercats, els treballadors només deixen entrar els clients de 10 en 10, per ordre de les autoritats policials.

 

 

 

ACTUALITZACI√ď 9.00 hores

La imatge de les cues a l'exterior dels supermercats abans que obrin es repeteix el matí d'aquest dissabte en diversos punts del Camp de Tarragona.

 

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana