MINUT A MINUT: S'eleven a 24 els casos positius per coronavirus a les comarques de Tarragona

Els ciutadans només podran circular per comprar productes bàsics, anar al metge, a treballar o per força major
Una clienta compradora amb mascareta en un mercat. | acn

 

Estat d'alarma durant 15 dies. El president del govern espanyol Pedro Sánchez, anunciava el decret el vespre d'aquest dissabte, 14 de març, pel qual els ciutadans només podran circular per les vies d'ús públic per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres sanitaris; desplaçament al lloc de treball; retorn al lloc de residència habitual; assistència i cura de grans, petits, dependents i persones amb discapacitat; desplaçament a entitats financeres o d'assegurances, o per causa de força major.

 

A més, la circulació s'haurà de fer individualment i només acompanyat si es té mobilitat reduïda. Mentrestant, els vehicles podran circular per a les activitats abans citades o per anar a benzineres.

 

Mentrestant, la demarcació de Tarragona ha sumat tres casos més de positiu per coronavirus aquest diumenge, arribant a un total de 24. Els nous casos diagnosticats són un home de 71 anys, veí Torredembarra, que està ingressat a l'Hospital de Santa Tecla; una dona russa de 31 anys, veïna de Tarragona, que és el primer cas a la ciutat, ingressada a la Clínica Monegal; i una sanitària de 55 anys, de les Terres de l'Ebre.

 

Al TarragonaDigital continuem seguint l'actualitat en directe, a través d'aquest Minut a Minut.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 22.36 hores

L'Ajuntament de Tarragona ha comunicat aquest vespre de diumenge que el consell plenari extraordinari i urgent, convocat per aquest dilluns a les deu matí, només tindrà un sol punt a l'ordre del dia. Concretament, els consellers i conselleres del consistori tarragoní votaran l'aprovació de la modificació inicial Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal de possibilitar el vot no presencial dels regidors tarragonins.

 

ACTUALITZACIÓ 22.07 hores

L’Ajuntament de Salou ha suspès tots els tràmits administratius fins a nova ordre per la crisi del coronavirus. Es determina que, amb caràcter general, no hi haurà atenció directa al públic a les seus del consistori. Aquesta atenció serà substituïda per l'atenció telefònica i electrònica, en tot allò que sigui possible.

 

ACTUALITZACIÓ 21.43 hores

L’Ajuntament de Valls ha decretat aquest diumenge els serveis públics imprescindibles de la corporació en el marc de les actuacions preventives excepcionals de control del Covid-19. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha decretat els serveis imprescindibles del consistori vallenc i els seus organismes i ens dependents per tal de garantir els serveis públics bàsics i estratègics a la població i alhora preservar la salut dels empleats públics i de la ciutadania en general.

 

ACTUALITZACIÓ 20.55 hores

El confinament per culpa de l'emergència sanitària pel coronavirus no fa excepcions ni amb els esportistes. Una d'elles és l'atleta vallenca Marta Galimany, classificada pels als Jocs Olímpics de Tokyo, que continua amb la seva preparació a casa. La cita olímpica, si el coronavirus no ho impedeix, se celebrarà a finals de juliol i principis d'agost a la capital del Japó.

 

ACTUALITZACIÓ 20.33 hores

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona suspèn les consultes externes, les proves diagnòstiques i les intervencions quirúrgiques que poden ser ajornades, en el marc de la reorganització del serveis que està realitzant el sistema de Salut de Catalunya per tal de donar resposta a la crisi del coronavirus. L'objectiu d'aquests canvis és «preservar l'activitat sanitària urgent i oncològica».

 

ACTUALITZACIÓ 20.25 hores

Els tarragonins i tarragonines se sumen a la segona nit d'homenatge als professionals mèdics i sanitaris per la seva feina en la lluita contra el coronavirus, amb aplaudiments i crits d'ànim i agraïment.

 

ACTUALITZACIÓ 20.02 hores

L'exconseller Josep Rull està aïllat al Centre Penitenciari de Lledoners per ser un possible cas de coronavirus, segons han confirmat a l'ACN fonts penitenciàries. Rull està confinat a la infermeria de la presó. 

 

ACTUALIZACIÓ 19.08 hores

L'Ajuntament de Calafell ha penjat a les xarxes socials un missatge de l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, en què demana als calafellencs i calafellenques que es quedin a casa i que limitin les sortides a aquelles que siguin absolutament imprescindibles, per tal de contenir la propagació del coronavirus. El batlle també explica com està funcionant el consistori des de divendres passat.

 

ACTUALITZACIÓ 18.44 hores

Imatge insòlita a la Rambla Nova de Tarragona aquest diumenge al migdia. En ple estat d'alarma i amb totes les autoritats demanant el confinament de la gent a casa per evitar la propagació del coronavirus, una parella feia un picnic tranquil·lament a la gespa de la cèntrica via tarragonina. Des d'una megafonia, els joves han rebut un contundent missatge, instant-los a marxar a casa.

 

ACTUALITZACIÓ 18.39 hores

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha donat positiu en la prova de coronavirus. Segons han explicat fonts de vicepresidència, el republicà es troba en bon estat de salut. El també coordinador nacional d'ERC restarà al seu domicili confinat.

 

ACTUALITZACIÓ 17.01 hores

Confirmats tres nous positius per coronavirus aquest diumenge a la demarcació de Tarragona, que eleven a 24 el total d'infectats a la província. Els nous casos diagnosticats són un home de 71 anys, veí Torredembarra, que està ingressat a l'Hospital de Santa Tecla; una dona russa de 31 anys, veïna de Tarragona, que és el primer cas a la ciutat, ingressada a la Clínica Monegal; i una sanitària de 55 anys, de les Terres de l'Ebre.

 

ACTUALITZACIÓ 16.04 hores

L’Associació d’empreses de desinfecció i de control de plagues de Catalunya (ADEPAP), que agrupa el 80% del sector, ha informat aquest diumenge que els associats han reforçat el seu servei de desinfecció arran de la crisi del coronavirus. El president d’ADEPAP, Quim Sendra, afirma que en les últimes hores ja han notat un increment notable de la demanda d’actuacions de desinfecció, especialment en supermercats i transports.

 

ACTUALITZACIÓ 15.56 hores

L'Ajuntament de Cambrils ha anunciat que les zones blaves blaves i taronges del municipi seran gratuïtes fins a nou avís per fomentar el confinament de la ciutadania i evitar la propagació del coronavirus.

 

ACTUALITZACIÓ 14.45 hores

Noves dades sobre la situació actual de l'afectació pel coronavirus a l'Estat espanyol. El Ministeri de Sanitat acaba de publicar les dades oficials sobre l'última actualització, on queda plasmat que a Espanya hi ha registrats un total de 7.753 casos. A Catalunya, el nombre d'infectats pel COVID-19 s'eleva fins als 715.

 

ACTUALITZACIÓ 14.40 hores

L'Autoritat Portuària de Tarragona ha tancat el passeig de l'Escullera aquest migdia, per tal que la gent es quedi a casa i no hi vagi a passejar. El president del Port, Josep Maria Cruset, ha anunciat que el tancament de l'espai s'ha produït sobre les 12.30 hores, alhora que ha assegurat que «hi havia el doble de gent que un diumenge normal».

 

ACTUALITZACIÓ 13.30 hores

La Guàrdia Urbana de Tarragona fa una crida a la ciutadania perquè respecti l’obligació del confinament que es fa amb l’objectiu de disminuir els contagis nous per coronavirus, ja que hi havia persones passejant i a la platja.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.00 hores

A partir d'aquest dilluns, 16 de març, i fins a nou avís, l'Ajuntament de Reus ha fixat la gratuïtat de totes les zones blaves i les àrees d'aparcament regulades amb parquímetre de la ciutat.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.40 hores

Ambient festiu en alguns punts de Reus, on els ciutadans surten al balcó i posen música per distreure’s durant el segon dia de confinament.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.00 hores

Les policies faran controls en espais públics i transports per garantir la limitació de moviments.  El Ministeri de l'Interior ha emès una ordre per establir una «acció concertada» dels diversos cossos policials, un cop el Consell de Ministres va aprovar el decret d'estat d'alarma pel coronavirus, que inclou que els Mossos d'Esquadra i les policies locals quedin sota les seves ordres.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.00 hores

La situació del matí d'aquest diumenge, 15 de març, al centre de Reus, és de carrers i places buits. Els ciutadans que surten a abastir-se de productes bàsics, com ara a la farmàcia, ho fan mantenint la separació entre ells.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.45 hores

La Guàrdia Urbana de Reus va obligar a tancar, aquest dissabte, un total de 61 locals que incomplien la prohibició d'obrir com a mesura preventiva per fer front al coronavirus. A més, van aixecar una acta per reiteració.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.20 hores

Els membres del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant es van reunir aquest dissabte, 14 de març, per valorar i fer el seguiment de les mesures de prevenció del coronavirus. El CECOPAL ha acordat noves mesures, com ara centralitzar la informació ciutadana a les oficines d'atenció municipal ubicades a l'Ajuntament de Vandellòs i la Casa de la Vila de l'Hospitalet, tot i que es prioritzarà l'atenció telemàtica i telefònica i l'atenció personalitzada es reduirà a casos imprescindibles.

 

També es tanca el Centre de Dia de l'Hospitalet de l'Infant, s'identificaran els col·lectius vulnerables dependents, s'organitzaran grups de voluntaris, s'habilita un serbvei especial d'autobús municipal i es tanquen els parcs infantils

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.00 hores

La Policia Local de Cambrils va ordenar el tancament de 55 establiments en el marc d'un servei de vigilància especial que es va posar en marxa des de la mitjanit de dissabte, 14 de març. La Policia Local ha celebrat que no hagi hagut d'interposar cap denúncia per incompliment, ja que tots els locals han col·laborat i han tancat els establiments.

 

 

ACTUALITZACIÓ 9.30 hores

La Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) garanteix l'abastiment dels productes d'alimentació als establiments comercials i ha celebrat l'aixecament de les restriccions de la normativa de descans que els permet treballar més hores. El seu director, Josep Lluís Aymat, ha afirmat que el sector del transport està fent una feina «impagable i donant una resposta increïble» i ha demanat a les administracions i la Unió Europea «mesures excepcionals» per aquells subsectors, com ara el transport escolar, afectats per la crisi del covid-19.

 

 

ACTUALITZACIÓ 9.10 hores

L'existència d'una epidèmia està estretament lligada a la història de la humanitat des del moment de la creació. La Bíblia atribueix la pesta a la intervenció divina i només Déu la podia curar. En aquest escenari, des de fa segles les pregàries humanes adreçades als sants i a la Mare de Déu han estat nombroses. Els pobles clamen als seus protectors perquè intercedeixin, buscant una resposta enmig de la seva desesperació.

 

Al Camp de Tarragona tenim diverses imatges i devocions considerades guaridores de malalties i, en moments com els actuals, en el seu entorn poden aflorar vells costums i tradicions que pensàvem extingides.

 

Una reproducció del Quadre de Santa Rosalia | Cedida

 

 

ACTUALITZACIÓ 8.45 hores

Davant la crisi del coronavirus s’obre un escenari on tota mena de persones es poden veure perjudicades, des de gent gran que no pot anar a comprar o pares i mares que tenen nens a casa i han d'anar a treballar. Davant d'aquesta situació, en alguns municipis del Camp de Tarragona s'han creat xarxes de voluntaris per ajudar a tothom que ho necessiti. Exemple d’aquesta mobilització és el Casal Sageta de Foc de Tarragona, el grup de voluntaris de Riudoms o els joves de Montbrió del Camp.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana