MINUT A MINUT: La demarcació de Tarragona supera els 1.600 contagis i frega les 200 morts

En les últimes hores s'han comptat 38 nous positius del virus i 21 defuncions
La xifra de morts frega les 200 víctimes | TarragonaDigital

 

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha canviat el format de recompte dels nous contagis i víctimes mortals per la pandèmia del coronavirus. Ara en el recompte s'inclou la informació diària que faciliten les funeràries. En aquest sentit, a les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, les xifres s'enfilen a un total de 1.616 casos acumulats i 194 morts.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

En les últimes 24 hores, en l'últim balanç d'aquest dijous, s'han registrat 38 nous positius del virus i 21 defuncions al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Així mateix, dels 239 infectats que hi ha hospitalitzats, 58 estan ingressats a les UCI dels hospitals de la demarcació.

 

TarragonaDigital continuem seguint l'actualitat en directe, a través d'aquest Minut a Minut.

 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 22.15 hores

L’Institut Municipal Reus Cultura proposa l’activitat MovimentACasa, una proposta que s’emmarca en el cicle Reus@Casa i que, en aquest cas comença aquest dissabte dia 18 amb motiu del Dia Mundial del Circ i s’allarga fins al dia 29 d’abril, en què es commemora el Dia Internacional de la Dansa. La proposta inclou una pinzellada al teatre gestual prevista per al dia 22 d’abril, amb la companyia Clownic.

 

 

ACTUALITZACIÓ 22.10 hores

L'Ajuntament de Reus ha informat aquest divendres que es prorroga fins al 26 d'abril la gratuïtat dels autobusos urbans de Reus Transport, que inicialment estava fixada fins al dia 19

 

 

ACTUALITZACIÓ 20.20 hores

L’Ajuntament de Salou ha arribat a un acord solidari amb el Departament d'Educació de la Generalitat, a través dels Serveis Territorials, i amb els centres educatius de Salou pel qual distribuirà dossiers per treballar a casa entre els alumnes del municipi que no tinguin accés a Internet; i tampoc no disposin de dispositius telemàtics, com ordinadors o tauletes.

 

L'Ajuntament rebrà els dossiers de treball de mans dels centres educatius, que els prepararan amb les matèries i activitats escollides, i aleshores en farà la distribució entre els alumnes del municipi que necessiten l’ajut, uns 130 de moment, però a l’espera que la xifra pugui augmentar.

 

 

ACTUALITZACIÓ 20.20 hores

La Policia Local d'Amposta ha denunciat un bar de la ciutat que estava obert i amb activitat a l'interior, tot i la prohibició imposada pel decret d'estat d'alarma. El local està situat a l'avinguda Sant Jaume i estava oferint servei aquest divendres.

 

 

ACTUALITZACIÓ 19.37 hores

El Vendrell detecta una disminució del consum d'aigua durant el confinament per la Covid-19. En concret, al març del 2019 hi va haver un consum de 363.951 m3 i aquest any 2020 ha estat de 327.582 m3, la qual cosa significa que hi ha hagut una baixada del 9,99%. Pel que fa a l’abril, al 2019 el consum de tot el mes va ser de 367.793 m3 i el dels primers 15 dies del 2020 ha estat de 150.520 m3. Si aquesta dada parcial de l’abril del 2020 s’extrapola fins al final del mes, com si es mantingués el mateix ritme de consum d’aigua que als primers 15 dies, també hi hauria una reducció que, en aquest cas, seria d’un 21%.

 

El regidor d’Aigua, Alfons Herrera, ha explicat que «com que en aquests períodes comparats s’inclou la Setmana Santa (al 2019 va ser del 14 al 21 d’abril), la constatació de la disminució del consum d’aigua posa de manifest que no hi ha hagut una arribada massiva de persones que tenen segones residències al municipi del Vendrell».

 

 

ACTUALITZACIÓ 18.44 hores

L’Ajuntament informa que les dades de consum d’aigua a Salou demostren que no hi va haver increment de visitants de segona residència durant la Setmana Santa. Salou no ha registrat cap increment destacable en l’aportació d’aigua a la xarxa de distribució respecte les setmanes anteriors, segons un informe facilitat per Sorea a l‘Ajuntament. El cabal mitjà diari aportat a la xarxa s’ha estabilitzat en uns 10.700 m3/dia, des del cap de setmana del 28 de març, quan aquesta mateixa dada, de valor mitjà diari, la setmana del 14 de març era de 12.700 m3/dia.

 

 

ACTUALITZACIÓ 18.19 hores

La regidoria de Cultura i les biblioteques de Mont-roig del Camp diverses activitats per celebrar una Diada de Sant Jordi diferent. La primera proposta és una mostra de dolços confinats, és a dir, decorar alguns plats dolços amb motiu de Sant Jordi i compartir el resultat a les xarxes socials mencionant les biblioteuqes @bibliojoanmiromiramar. 

 

El 23 d'abril les biblioteques explicaran als més petits el conte 'El Sabater i el Drac', la versió polonesa de la llegenda de Sant Jordi. També han preparat un catàleg amb un recull de novetats editorials, i l'Ajuntament anima als veïns a fer els encàrrecs o compres de llibres i roses als comerços del municipi. 

 

A més, des del departament de Joventut proposaran un taller DIY (Do It Yourself, fes-t'ho tu mateix) per confeccionar una rosa de Sant Jordi. 

 

 

ACTUALITZACIÓ 17.26 hores

El Departament de Treball ha informat, aquest divendres 17 d'abril, que al Camp de Tarragona 7.306 empreses han registrat Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), que afecten 41.553 treballadors. A les Terres de l'Ebre el balanç és de 2.213 expedients amb 9.045 persones afectades. Així doncs, a la demarcació de Tarragona el total d'ERTO presentats és de 9.519, amb 50.598 persones afectades.

 

 

ACTUALITZACIÓ 17.20 hores

La regidoria de Festes i Cultura de l'Ajuntament del Morell ha organitzat tres concursos per fer participar la ciutadania des de casa en la Diada de Sant Jordi. Són un concurs de dibuix, un de literari i un de guarniment de balcons.

 

 

ACTUALITZACIÓ 16.55 hores

Aquest divendres s'han detectat tres positius més de coronavirus al sociosanitari Monterols de Reus, que atén a persones amb discapacitat física o psíquica i moltes d'elles són d'avançada edat. Després d'un primer cas positiu aquest dijous va fen activar els protocols del centre i s'han fet diversos test a professionals i usuaris. 

 

 

ACTUALITZACIÓ 16.25 hores

L’Oficina d’Habitatge de Cambrils assessora a les famílies que no poden pagar el lloguer o hipoteca. Ha elaborat un document amb la informació sobre les diferents mesures per a les persones que no poden fer front al pagament a causa de la crisi del coronavirus. La informació es pot consultar al web de l'Ajuntament i inclou els models de documents per realitzar els tràmits.

 

A més, l’Oficina també ofereix assessorament a través del telèfon 977 129 001 (extensió 1) de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores i a través del correu electrònic olh@ingesol.cat.

 

L'Ajuntament recorda que els llogaters només tindran accés a la línia d’avals o microcrèdits si han sol·licitat prèviament la moratòria del pagament de la renda de lloguer als propietaris. La sol·licitud als propietaris s’ha de realitzar abans del dia 2 de maig. Pel que fa a les hipoteques, la moratòria es pot sol·licitar fins el 3 de maig a les entitats financeres.

 

 

ACTUALITZACIÓ 16.12 hores

La Policia Local de Constantí ha multat 8 persones per fer una festa privada en un domicili en ple confinament, a més de provocar aldarulls i molèsties. A més des de l'inici del confinament, un total de 900 persones i 555 vehicles i s'han sancionat 35 persones per saltar-se el confinament. 

 

 

ACTUALITZACIÓ 15.25 hores

Els centres educatius de la Diputació de Tarragona han reprès les classes de forma virtual amb l’objectiu de garantir que tot l’alumnat pugui completar el curs acadèmic des de casa. Per fer-ho possible, cada centre ha elaborat un Pla d’Actuació tenint en compte les seves singularitats educatives i amb la coordinació de la Unitat de Gestió Acadèmica dels centres educatius de la Diputació.

 

Als conservatoris de música, el professorat aniama a l'alumnat a gravar-se mentre interpreta les seves obres amb l'instrument, i també s'han organitzat classes virtuals individuals. 

 

Als centres d'educació especial s'està realitzant el seguiment i acompanyament individualitzat de la salut emocional i física de l'alumnat i les famílies. També s'han posat a la seva disposicio recursos i materials per fer activitats des de casa. 

 

A les escoles d'art i disseny, el professorat contactat amb els alumnes a través de les aules virtuals, ha elaborat i reprogramat contingut transversal i s'han reformulat els horaris. També s'ha establert que el contacte entre docents i alumnes sigui diari, amb una o dues sessions d'una hora o hora i mitja. Algunes assignatures s'han hagut de redissenyar o reprogramar.

 

 

ACTUALITZACIÓ 15.13 hores

La Diputació de Tarragona ha adaptat conveni per al 2020-2023 amb els consells comarcals per tal que aquests puguin sol·licitar de manera immediata ajuts socials per fer front a la pandèmia del coronavirus. L'import dedicat a aquest àmbit és de 819.308,70€ com a mínim, corresponents al 20% del total del Programa d'assistències i serveis, un percentatge que segons estableix el conveni quadriennal ha d'anar destinat a actuacions de caire social.

 

Aquesta solució urgent i excepcional facilitarà la tresoreria als deu consells comarcals de la demarcació per tal que puguin fer front de manera adequada a les despeses assistencials derivades de l'emergència sanitària. Pel que fa al 80% restant els consells comarcals el rebran al llarg d'aquest any. En total, el Conveni per a la Coordinació, Cooperació i Col·laboració entre la Diputació i els consells comarcals per optimitzar la prestació de serveis municipals, 2020-2023 representarà una inversió total de 4.096.543,50€ per a aquests ens comarcals.

 

 

ACTUALITZACIÓ 15.06 hores

El Port de Tarragona ha adquirit dos canons d'ozó per a la desinfecció dels seus vehicles oficials per tal que siguin utilitzats pels col·lectius amb vehicle. Els canons són capaços de desinfectar, eliminant virus, bacteris i àcars i, així, obtenir una completa esterilització dels cotxes. Aquesta és una mesura més que el Port de Tarragona ha aplicat en el seu pla de contingències

 

 

ACTUALITZACIÓ 14.53 hores

La pandèmia del coronavirus ha obligat a l'Ajuntament de Cambrils a suspendre l'atenció presencial de la campanya de la renda. En aquest sentit, enguany no es podrà col·laborar amb l'Agència Tributària per a la confecció de les declaracions de la renda que cada any s'oferia des del consistori cambrilenc i no s'haguessin de desplaçar a altres poblacions.

 

El Regidor d'Hisenda, Jaume Gila, ha manifestat que el servei de presentació presencial de les declaracions de la Renda de l'Ajuntament de Cambrils és molt valorat pels seus usuaris en anys anteriors. «Ens dol haver de prendre aquesta decisió, però l'Ajuntament ha de ser responsable i seguir les recomanacions relatives a l'estat d'alarma sanitària actual, ja que la salut ha de ser la prioritat», ha afirmat.

 

 

ACTUALITZACIÓ 14.49 hores

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha habilitat al web municipal l'assistent virtual «Carina». Aquest servei respondrà a preguntes generals i especialitzades relacionades amb el coronavirus i les mesures necessàries per evitar el contagi. Així mateix, aquest bot basat en la intel·ligència artificial que ha estat cedit gratuïtament per un equip d'investigadors i experts de diversos àmbits, aportarà informació rigorosa i actualitzada sobre totes les qüestions relacionades amb la Covid-19.

 

 

ACTUALITZACIÓ 14.33 hores

La Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona i els grups de teatre jove han acordat realitzar la 27a edició de la Mostra de Teatre Jove del 28 d'octubre al 30 de novembre al Teatre Metropol. Aquesta edició s'havia de celebrar d'abril a juny. 

 

 

ACTUALITZACIÓ 14.20 hores

La Guàrdia Civil va sorprendre diverses persones a l'exterior d'una nau situada al polígon industrial de Valls quan realitzaven la compravenda d'un vehicle, una activitat no imprescindible que no justifica la reunió de persones a la via pública i fora del seu domicili habitual durant l'Estat d'Alarma. Els fets van succeir el divendres 10 d'abril, quan diversos agents realitzaven un servei de vigilància mediambiental i de reforç de vigilància per al compliment del confinament.

 

 

ACTUALITZACIÓ 14.06 hores

Les proves que s'han fet a les residències de gent gran del Camp de Tarragona determinen que actualment el 62% estan «netes» de Covid-19. En concret, les proves s'han fet al 10% de residents i treballadors de forma aleatoritzada, segons el Govern. Mentrestant, la regió sanitària Camp de Tarragona, en col·laboració amb la gerència del Departament de Treball, Afers Socials i Família implementen el pla d'acció de residències al territori. La feina es fa en col·laboració amb els equips d'atenció primària dels diferents proveïdors sanitaris, els quals tenen assignades les residències de l'Àrea Bàsica de Salut a la qual pertanyen.

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.42 hores

Els Agents Rurals han fet més de 2.600 inspeccions i aixecat més de 300 denuncies per incompliment de les restriccions imposades pel decret d'estat d'alarma per la situació de crisi sanitària per la Covid-19. Així ho ha donat a conèixer la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, durant la compareixença que ha fet aquest divendres a la Comissió d'Agricultura del Parlament que s'ha fet per via telemàtica. Els Rurals, gràcies a la col·laboració amb el Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals, han desinfectat i netejat carrers de tots aquells municipis que ho han demanat i també han fet més de 340 acompanyaments a professionals del sector primari dels municipis de la Vall d'Òdena, per accedir a les seves explotacions.

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.19 hores

El festival En Veu Alta (EVA) que se celebra en diferents localitats del Penedès mantindrà l'edició d'aquest 2020, per bé que canviarà les dates. Des de l'organització han informat que el festival no es farà entre els dies 5 i 14 de juny, com estava previst, però que s'ha descartat anul·lar l'actual edició, que és la número setze. Ara mateix s'està treballant per reprogramar els espectacles entre els mesos de juliol i octubre.

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.04 hores

Cinc negocis de l’Espluga de Francolí afectats per l’aiguat del passat octubre rebran un ajut de 10.000 euros cadascun per pal·liar els estralls patits ara fa mig any. És la primera resolució de la Riuada Solidària que concedeix un total de 50.000 euros als projectes presentats en la categoria d’activitats econòmiques, una línia que s’ha decidit prioritzar davant l’actual crisi del coronavirus. En concret, per a aquesta línia d’ajuts a activitats econòmiques empresarials o comercials es van rebre un total de 6 sol·licituds, de les quals 5 van ser acceptades en la fase d’avaluació, després de la revisió per part de la Comissió Legal i Econòmica de la iniciativa ciutadana Riuada Solidària. Totes elles complien amb els requisits establerts a les bases.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.57 hores

Els comptadors de la Via Verda a la comarca del Baix Ebre han registrat una caiguda del 90% dels usuaris entre el 15 de març i el 15 d'abril. Tot i el decret d'estat d'alarma en aquest període que no permet passejar ni fer esport a la via, s'hi han comptabilitzat a Tortosa i Aldover 2.897 persones. En concret, a Tortosa, l'últim mes, hi ha circulat 1.461 vianants i 760 ciclistes i a Aldover 571 vianants i 105 ciclistes. Suposa una mitjana diària de 69 usuaris entre Tortosa i Roquetes i de 21 usuaris entre Aldover i Xerta. El Consell Comarcal recorda que a excepció de les persones que utilitzen la Via Verda per fer desplaçaments essencials i anar a la feina, no hi està permès activitats d'esbarjo.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.50 hores

Els Nanos de Reus, classes de zumba donacions per a la recerca contra la Covid-19. Tres conceptes que podrien no tenir res a veure coincidiran en la pròxima proposta solidària de l'Ajuntament de Reus. A través de la regidoria d'Esports s'ha programat el repte solidari de fer una coreografia amb la música dels Nanos de Reus.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.35 hores

Espanya ha sumat 585 morts per Covid-19 en les últimes 24 hores, la qual cosa suposa un 3 per cent més respecte a ahir, quan es van notificar 551 defuncions, segons les dades publicades pel Ministeri de Sanitat. D'altra banda, s'han registrat 5.252 casos de coronavirus, un increment d'al voltant del 2,8 per cent enfront d'ahir (5.183 positius), segons ha informat en roda de premsa el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.26 hores

La residència La Muntanyeta del Vendrell ha confirmat aquest dijous que s'han detectat vuit nous casos de coronavirus entre els seus residents. La directora del centre ho ha confirmat a RTV el Vendrell, afegint que tots ells es troben en bon estat de salut i no tenen símptomes. També s'ha informat les famílies. Aquests vuit nous casos se sumen als cinc que ja es van detectar fa una setmana, un dels quals va morir.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.18 hores

Els treballadors autònoms que van sol·licitar la prestació extraordinària per cessament d’activitat i hagin rebut el vistiplau de la Seguretat Social cobraran aquest divendres l’ajuda, un mes després que el Govern espanyol fes l'anunci. Segons ha assenyalat el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, la xifra de treballadors beneficiats és d’uns 800.000. Tots ells rebran una prestació d’un import mínim de 661 euros.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.56 hores

Salut ha planificat una intervenció d'alta intensitat assistencial a la població que viu en residències de les Terres de l'Ebre. Professionals de l'atenció primària de l'ICS augmentaran el suport i l'atenció als centres. S'han estratificat els recursos i dispositius de totes les residències i s'han caracteritzat les persones que hi viuen de manera individualitzada per concretar la intervenció que necessita cadascuna. A l'Ebre hi ha 1.917 usuaris en 24 residències de gent gran, 10 llars-residències de discapacitats i una llar-residència de salut mental. S'han fet 200 proves PCR. 12 residents han donat positiu i 3 persones han mort per Covid-19. També hi ha 6 treballadors de 7 residències de gent gran contagiats.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.42 hores

Pocs haurien pensat que arribarien a veure alguna cosa similar al turisme virtual, a les visites en línia, a les sortides confinades. La realitat, però, és tossuda, i l'Ajuntament de Tarragona i el Patronat de Turisme han habilitat a través del web de Tarragona Turisme una finestra inèdita per obrir-se al món i celebrar el Dia Mundial dels Monuments i Llocs que té lloc aquest dissabte, 18 d'abril.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.35 hores

La URV també es bolca amb el sistema sanitari i ha donat grans reserves de material, aparells, proteccions i llits per fer-los servir contra la Covid-19.

 

ACTUALITZACIÓ 11.30 hores

La Guàrdia Urbana va denunciar ahir 33 persones a Tarragona per incomplir les indicacions de confinament, que forma part de les mesures excepcionals de l’estat d’alarma.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.12 hores

Estem parlant de la panificadora de Lidl, un producte acostumat a l'èxit però segurament mai amb tanta rapidesa. La cadena hauria venut en només una setmana un total de 7.000 panificadores només a través de la seva pàgina web, ja que actualment el producte no està disponible a les seves botigues. «Han desaparegut les existències en la meitat de temps de l'habitual», asseguren.  Amb un preu de 49,99 euros, l'èxit de la panificadora no agafa ningú desprevingut en aquesta crisi, perquè a més de per fer pa, aquest electrodomèstic és útil també per fer altres productes molt demandats en aquesta època com ara la massa per fer pasta o pizza. També serveix per fer iogurt, melmelada i altres productes casolans, així que, a més d'omplir la nevera, la gent té un nou entreteniment on invertir les incomptables hores de confinament

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.00 hores

Un equip de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT per les sigles en anglès), als Estats Units, està treballant en un assaig que permeti desenvolupar un algoritme que detecti casos de Covid-19 amb una app.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.50 hores

L'empresa municipal tarragonina Espimsa preveu obrir els mercadets de Tarragona el divendres, 24 d'abril. La mesura arribaria un mes després de la suspensió d'aquesta activitat i afectaria els mercadets de BonavistaSant Pere i Sant PauTorreforta.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.42 hores

La Policia Local del Vendrell denuncia un conductor per saltar-se el confinament sense causa justificada i circular de nit sense enllumenat. A més, s'instrueixen diligències judicials per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.25 hores

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha informat als ciutadans dels aspectes que cal tenir en compte a l'hora de desplaçar-se a la feina. En aquest sentit, ha indicat que el recomanable és optar per un mitjà privat com el cotxe, la moto o la bicicleta.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.00 hores

L'Ajuntament de Cunit reparteix, des d'aquest dijous 16 d'abril, màscares entre els veïns més grans de 65 anys del municipi, com a mesura de protecció davant del coronavirus. Són màscares que s'han confeccionat per un grup de cosidores del municipi, que s'han dedicat a aquesta tasca des de l'inici de l'estat d'alarma. En total són 4.000 màscares les que es repartiran entre la gent gran del municipi.

 

 

ACTUALITZACIÓ 09.50 hores

El món casteller preveu una temporada més imprevisible que mai. Malgrat que l'increment de colles els últims anys permet plantar construccions durant tot l'any, la temporada forta comença tradicionalment per Sant Joan. La crisi del coronavirus impacta de ple en el calendari de diades, que difícilment encaixen en el distanciament social que imposa la pandèmia. Amb tot, les colles asseguren que preveuen que hi hagi temporada, tot i que el primer tram se'n ressentirà, i confien que el Concurs de Castells de Tarragona pugui celebrar-se, sempre que compti amb el suport de les colles. Amb tot, constaten la preocupació per com es recuperarà el nivell, especialment, el de la canalla, que hi té un paper «cabdal».

 

 

ACTUALITZACIÓ 08.58 hores

La Generalitat de Catalunya té previst que tots els menors d’edat puguin començar a sortir al carrer en un termini màxim de 10 dies. Segons ha avançat RAC1, la mesura està condicionada a què la corba de contagis morts per coronavirus s’estabilitzi i baixi i, en tot cas, només serien sortides puntuals.

 

 

ACTUALITZACIÓ 08.18 hores

Les funeràries catalanes han registrat 479 nous morts elevant la xifra global de morts per coronavirus aquest dijous a 7.576, segons el nou recompte engegat ahir pel Departament de Salut.

 

Si fins ara es comptabilitzaven només les morts en centres sanitaris, ara també s'hi afegeixen les que han tingut lloc en qualsevol altre indret. El nou mètode ha disparat les xifres i les crítiques del Ministeri de Sanitat, que recela del model perquè posa en qüestió que tots els morts comptabilitzats hagin donat positiu per Covid-19. A banda de les defuncions, fins ara hi ha hagut 39.736 casos positius confirmats del virus, i n'hi ha 59.195 de possibles. La xifra global és de 98.931, 4.099 més que ahir.

 

 

ACTUALITZACIÓ 08.05 hores

Entre els esdeveniments que han quedat cancel·lats per la tempesta sanitària i econòmica generada pel coronavirus, es troba Sant Jordi, el dia del llibre i la rosa. Més enllà de les imatges romàntiques de la diada, de les rambles plenes a vessar, i la dolça primavera estovant els ànims, Sant Jordi és, també, una data clau per a la supervivència econòmica de les llibreries, un negoci greument tocat pels gegants d'Internet com Amazon i per la manca d'hàbits de lectura.

 

 

ACTUALITZACIÓ 08.00 hores

La tendència de la corba fa dies que projecta una certa estabilització, els equips de protecció tan reclamats i implorats han anat arribant als professionals i la posada en marxa de nous serveis com els anomenats hotel-salut (hotels reconvertits temporalment en allotjament de pacients lleus de Covid-19 i els sanitaris que els atenen) ha permès disparar el nombre de llits disponibles per garantir atenció sanitària a més pacients que abans. Un escenari diferent. Encara amb núvols, però diferent.

 

El subdirector de l'Agència de Salut Pública a TarragonaConrad Casas, combina l'alleugeriment amb la prudència. «Si es manté la línia actual en què no es reimpulsa el nombre de pacients greus que ens va arribant, podem garantir llits suficients per assumir un possible rebrot de la pandèmia», assegura, en referència a llits hospitalaris i d'UCI.