MINUT A MINUT: 36 nous casos de coronavirus i 1 mort a Tarragona

Espanya suma 809 morts per coronavirus en les últimes 24 hores i s'apropa a les 12.000 defuncions
Hi ha 77 morts per coronavirus a Tarragona | ACN

Tarragona va viure aquest divendres una jornada negra, amb 18 morts per coronavirus, el que eleva la xifra a 77 durant les tres setmanes de crisi sanitària. Després dels 79 positius confirmats ahir, el total de contagiats arriba a 916.

Un de les situacions més preocupants continua estant a les residències de gent gran. En la jornada d'ahir, la Residència Vila-seca va confirmar 16 casos positius, mentre que Nostrallar dels Pallaresos feia un crit d'auxili, demanant recusos humans i materials.

Aquest dissabte es reuneix el gabinet de crisi del govern espanyol, amb la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 26 d'abril sobre la taula.

TarragonaDigital continuem seguint l'actualitat en directe, a través d'aquest Minut a Minut.

ACTUALITZACIÓ 22.30 hores

Fins aquí el Minut a Minut d'aquest dissabte, demà tornarem a oferir-vos la informació de l'evolució del coronavirus a Tarragona. Bona nit!

ACTUALITZACIÓ 22.25 hores

La Conselleria de Treball i Afers Socials ha informat aquest dissabte que des del 15 de març han mort per coronavirus almenys 38 persones a residències de gent gran al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A més, segons les dades facilitades per les residències al Departament, hi ha 70 residents confirmats amb covid-19.

ACTUALITZACIÓ 21.30 hores

La Policia Local de Tortosa va denunciar, aquest divendres, un total de 28 persones per saltar-se el confinament.

ACTUALITZACIÓ 20.10 hores

A Torredembarra continuen els controls policials per evitar l'accés al municipi de persones que hi tenen segona residència. En les darreres 24 hores, s'han identificat 69 vehicles i 31 persones i s'han interposat 3 denúncies, tot i que cap per persones que anaven a la segona residència.

ACTUALITZACIÓ 19.41 hores

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha recordat que la Policia Local i els Mossos d'Esquadra estan duent a terme «controls aleatoris i permanents» a les entrades i sortides del municipi. L'alcalde assegura que ha rebut missatges dels veïns que l'avisaven que hi havia persones de fora de Vila-seca que havien entrat al municipi. L'objectiu dels controls és evitar els desplaçaments prohibits i innecessaris a segones residències.

ACTUALITZACIÓ 19.16 hores

La Policia Local de l'Arboç i els Mossos d'Esquadra van enxampar 10 persones que estaven celebrant una festa privada en un domicili particular la nit d'aquest divendres. Van clausurar la festa i van denunciar els 10 participants.

ACTUALITZACIÓ 18.41 hores

Europa ha superat el mig milió de contagis de covid-19 i s'apropa a les 41.000 morts. Concretament, es registren 517.443 positius i 40.903 defuncions. Itàlia amb 119.827 casos i Espanya amb 117.710 són els dos estats europeus més afectats per la pandèmia. Alemanya és el tercer estat europeu amb més casos, amb 79.696. La segueixen França (64.338), el Regne Unit (38.168) i Bèlgica (16.770). Itàlia (14.681), Espanya (10.935) i França (6.507) són els estats amb més defuncions per coronavirus de la Unió Europea, segons les dades de l'ECDC.

ACTUALITZACIÓ 18.37 hores

El Govern ha enviat al Ministeri de Sanitat —competent arran de la declaració de l'estat d'alarma— la petició perquè autoritzi l'aixecament del perímetre policial a la Conca d'Òdena. Ho han explicat aquest dissabte els consellers de Presidència, Meritxell Budó; Interior, Miquel Buch, i Salut, Alba Vergés, després que ho hagi recomanat el comitè tècnic del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT). La Generalitat considera que el confinament especial d'Igualada, Santa Margarida de Motnbui, Òdena i Vilanova del Camí és innecessari ara que tota la població de Catalunya ja està confinada a casa.

ACTUALITZACIÓ 18.33 hores

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que la nova pròrroga de l'estat d'alarma fins al 26 d'abril no serà tan estricta com l'actual i aixecarà les restriccions laborals. Així doncs, els sectors no essencials que es van paralitzar a través del reial decret fins al 9 d'abril podran tornar a treballar com estava previst i tampoc es prorrogarà la figura del 'permís retribuït recuperable'. Això sí, l'obertura de comerços, hostaleria i altres establiments d'oci sí que estarà vetada almenys fins al proper 26 d'abril.

ACTUALITZACIÓ 18.19 hores

La Policia Local de Calafell ha denunciat a 70 conductors que es dirigien a les segones residències del municipi coincidint amb el que hauria d'haver estat l'inici de la campanya turística de Setmana Santa.

ACTUALITZACIÓ 17.35 hores

El Departament de Salut ha confirmat aquest dissabte 36 nous casos de coronavirus i una sola defunció al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Les xifres totals són de 952 casos positius i 78 morts.

ACTUALITZACIÓ 17.14 hores

Aquest dissabte s'han registrat 170 nous ERTO a les comarques de Tarragona, que eleven la xifra total fins als 8.875. Pel que fa als treballadors afectats, avui n'hi ha 592 més que divendres, i la xifra s'enfila als 47.358 empleats tarragonins que han perdut la feina de manera temporal.

ACTUALITZACIÓ 16.19 hores

L’Ajuntament de l’Arboç informa que s’està fent el seguiment de les poques persones confinades a casa positives de coronavirus per tal d’oferir-los el suport que calgui durant aquest període. L’Ajuntament està en permanent comunicació amb el Departament de Salut, l’Àrea Bàsica de Salut de l’Arboç i la Xarxa Sanitària de Santa Tecla per fer seguiment dels casos i coordinar qualsevol actuació necessària.

ACTUALITZACIÓ 15.46 hores

L'Ajuntament del Vendrell, a través del programa 'Detectem', ha derivat 10 persones de més de 90 anys al grup de voluntaris de la Xarxa de Suport El Vendrell. Així mateix, també s'ha fet la derivació de tres casos més als serveis socials municipals, per tal que es faci una valoració de cadascun d'ells. 

ACTUALITZACIÓ 13.43 hores

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, prorroga l'estat d'alarma decretat pel coronavirus fins al pròxim 26 d'abril. 

ACTUALITZACIÓ 13.43 hores

Aquest pròxim dimarts 7 d’abril, el Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona acollirà un espai de donació de sang, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Serà la segona jornada organitzada a la ciutat des que es va decretar l'estat d'alarma fa tres setmanes. Aquells interessats en donar sang han de reservar hora prèviament al web del Banc de Sang i Teixits, a través del següent enllaç.

ACTUALITZACIÓ 13.00 hores

El Ministeri de Sanitat ha informat que Espanya ha sumat 809 morts per coronavirus en les darreres 24 hores i que la xifra de finats és ja d'11.744. En paral·lel, hi ha 124.736 casos confirmats, 7.026 en només un dia. Tot i la cruesa de les xifres, s'observa una clara tendència a la baixa després que dijous la xifra de víctimes per la Covid-19 s'elevés a un rècord de 950 morts i divendres fossin 932 els decessos.

ACTUALITZACIÓ 12.27 hores

La Denominació d'Origen Terra Alta ha engegat una campanya per incentivar la compra de vi de proximitat a Catalunya, i especialment a les Terres de l'Ebre. Ha estrenat un espot sota el lema 'DO Terra Alta, l'ànima de la Garnatxa blanca, l'esperit de les Terres de l'Ebre', on destaquen el paisatge, el patrimoni i els productes vitícoles d'aquesta comarca.

ACTUALITZACIÓ 11.47 hores

El director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha alertat que el coronavirus podria ressorgir «si els països s'afanyen a aixecar les restriccions ràpidament». Una cosa que, a més, suposaria que «l'impacte econòmic podria ser més sever i perllongat».

ACTUALITZACIÓ 11.28 hores

Sobre la mort d'una religiosa de la Congregació de la Consolació de Jesús (Tortosa) en la jornada d'ahir, la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre ha informat aquest dissabte que l'exitus de la monja no es va produir a causa del coronavirus, ja que les proves realitzades han donat negatiu per la Covid-19.

ACTUALITZACIÓ 9.55 hores

Creu Roja Tarragona ha hagut d'ampliar i fer canvis en el sistema de repartiment d'aliments a domicili a causa del coronavirus. L'organització humanitària ha pres mesures per evitar contagis, tant per als seus treballadors i voluntaris com per als usuaris, en aquest cas persones en situació de risc.

ACTUALITZACIÓ 9.02 hores

La ciutadania surt de casa dos dies setmanals de mitjana durant el confinament segons un estudi tarragoní. Aquesta és una de les conclusions de la segona onada de l’estudi del Gabinet Ceres que porta com a títol ‘Com estem afrontant la ciutadania la situació actual provocada per la Covid-19?’.

ACTUALITZACIÓ 8.20 hores

Bon dia! Encetem el Minut a Minut d'aquest dissabte 4 d'abril.

"🔴 Un jutge obliga a Joan XXIII a lliurar de feina a una sanitària en risc de Covid-19" "🙏🖥Setmana Santa virtual: l’alternativa insòlita davant de l’actual crisi sanitària"