MINUT A MINUT: Segon dia d'aldarulls greus al centre de Tarragona

Grups redu茂ts de manifestants han seguit actius fins passades les dotze de la nit a la Rambla Vella i la Part Alta de la ciutat
Imatge dels aldarulls i c脿rregues a Tarragona de dimarts a la nit | Fran Molina

 

 

<Actualitza el Minut a Minut>

 

Actualitzaci贸 00.33 h

Els darrers manifestants que quedaven actius, s'han acabat dispersant per la Part Alta de Tarragona. Tanquem aquest MINUT a MINUT que us ha informat des de primera hora del mat铆 de tot el que ha passat a les comarques tarragonines aquesta tercera jornada post sent猫ncia al proc茅s catal脿. 

 

Actualitzaci贸 00.26 h

El manifestant atropellat per la furgoneta dels Mossos d'Esquadra es troba actualment en estat estable i a la unitat d'intermitjos de l'hospital Joan XXIII de la ciutat. Segons informa la Cadena SER, a m茅s, seria menor d'edat. 

 

Actualitzaci贸 00.17 h

Els Mossos d'Esquadra detenen una altra persona a l'Avinguda Catalunya de Tarragona. Cassolada dels ve茂ns de la zona, que demanen que l'alliberin.

 

Actualitzaci贸 00.15 h

Surt el president Torra a fer l'anunciat comunicat institucional. Molt breu. Condemna dels episodis de viol猫ncia de les darreres hores, recorda que 芦l'independentisme construeix, i no destrossa禄 i recorda: 芦civisme, serenitat i no viol猫ncia禄 en les protestes.

 

Actualitzaci贸 00.11 h

La persona atropellada, segons informa Tarragona R脿dio, es troba en aquest moment consicent a l'hospital Joan XXIII de la ciutat. Patiria un traumatisme craneoencef脿lic i es troba pendent de valoraci贸 per part dels metges.

 

Actualitzaci贸 23.56 h

Els Mossos d'Esquadra ja s贸n a la Subdelegaci贸 de Defensa, apedregada per alguns manifestants fa escassos minuts.

 

Actualitzaci贸 23.56 h

L'edifici de la Subdelegaci贸 de Defensa, a la Rambla Vella, tamb茅 茅s un dels nous epicentres d'aquests incidents a la Part Alta. Encara no hi ha pres猫ncia policial en aquesta zona. Els manifestants apedreguen l'edifici.

 

 

Actualitzaci贸 23.51 h

Les actuacions es comencen a dispersar a la ciutat, i ara queden en marxa alguns grups, m茅s redu茂ts, a la Rambla Vella i la Part Alta. La pla莽a de l'Oli 茅s un dels nous punts d'atenci贸.

 

Actualitzaci贸 23.46 h

La Rambla Nova de Tarragona torna a calmar-se. Els manifestants s贸n ara a la Part Alta de la ciutat, on es comencen a registrar els primers incidents.

 

Actualitzaci贸 23.25 h

El president Quim Torra compareixer脿 aquesta matinada amb l'objectiu de fer una declaraci贸 institucional. S'espera que doni explicacions en relaci贸 amb els 煤ltims aldarulls de la nit.

 

Actualitzaci贸 23.25 h

Els Bombers apaguen els contenidors incendiats de la Rambla Nova.

 

Actualitzaci贸 23.22 h

M茅s d'un centenar de manifestants munten les barricades al centre de Tarragona, i desenes de persones comencen a protestar als balcons per les dur铆ssimes imatges de l'atropellament, que ja estan corrent amb for莽a per les xarxes socials.

 

Actualitzaci贸 23.13 h

Imatges dur铆ssimes d'aquesta nit a la ciutat. Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra ha atropellat un manifestant a Marqu猫s de Montoliu, en els incidents amb ferits de qu猫 parlavem fa uns minuts.

 

Actualitzaci贸 23.11 h

Ara mateix, el carrer Uni贸 de Tarragona 茅s tamb茅 un dels epicentres de la tensi贸.

 

Actualitzaci贸 23.08 h

Molts nervis tamb茅 entre els ve茂ns de la zona.

 

Actualitzaci贸 23.04 h

El centre de la ciutat torna a ser un absolut caos.

 

Actualitzaci贸 22.56 h

Imatges id猫ntiques a les d'ahir al centre de la Rambla Nova, a l'altura dels Despullats. Tornen a cremar contenidors, tornen a agrupar-se molts manifestants.

 

Actualitzaci贸 22.50 h

Un segon manifestant ha resultat ferit a l'avinguda d'Estanislau Figueras. Comencen a pujar furgones de Policia Nacional per la Rambla Nova i a formar-se noves barricades al carrer. Imatges molt similars a les de fa nom茅s vint-i-quatre hores.

 

Actualitzaci贸 22.47 h

INFORMACI脫 AMPLIADA, IMATGES I V脥DEOS: Un manifestant, ferit emmig d'una batalla campal al centre de Tarragona.

 

Actualitzaci贸 22.39 h

La situaci贸 actual al centre de Tarragona torna a ser d'absolut descontrol per segona nit consecutiva: la Policia Nacional encara es troba al centre de Marqu猫s de Montoliu, queden restes de contenidors cremats a la pla莽a Imperial i s'han muntat barricades al carrer d'Antoni Maria Claret. Hi ha un ferit a terra i l'ambul脿ncia encara no ha pogut arribar.

 

Actualitzaci贸 22.34 h

M茅s barricades a la zona nord del carrer de Marqu猫s de Montoliu, a l'altura de la cru茂lla amb el d'Antoni Maria Claret. Es comencen a dispersar els manifestants i alguns antiaval路lots comencen a pujar el carrer per perseguir manifestants.

Actualitzaci贸 22.30 h

Els manifestants detinguts a Tarragona s贸n ja diversos. Com a m铆nim, una persona ha resultat ferida.

 

Actualitzaci贸 22.28 h

Els agents detenen un manifestant dins el marc dels incidents a la pla莽a. Un altre ha quedat ferit a terra.

 

Actualitzaci贸 22.21 h

Diversos manifestants comencen una aut猫ntica pluja d'objectes cap als policies, alguhn c貌ctel molotov incl貌s, que responen i s'acosten a poc a poc. Primeres c脿rregues a Tarragona per part de la Policia Nacional, tot i que s贸n contra gent pac铆fica de la Rambla i no contra els protestants violents.

 

Actualitzaci贸 22.19 h

Calma tensa a la Imperial. Els manifestants preparen material per llen莽ar objectes, i la policia 茅s a lloc preparada. Un centenar d'antiaval路lots, aproximadament, es preparen per actuar.

 

Actualitzaci贸 22.16 h

Arriben tres nous furgons de la Policia Nacional, i ja en s贸n una desena. Alguns manifestants comencen a llen莽ar ampolles de vidre. L'ambient al cor de Tarragona torna a generar imatges d'alta intensitat.

 

Actualitzaci贸 22.13 h

La tensi贸 entre policies i manifestants torna a ser molt alta al centre de Tarragona. Desplegament de Policia Nacional molt fort, tot i que de moment no hi actuen. Estan preparats, aix貌 s铆.

 

Actualitzaci贸 22.06 h

Manifestaci贸 pac铆fica, fins al moment a Tarragona. La Policia Nacional envolta la pla莽a a tot gas, i els protestants reculen cap a Marqu猫s de Montoliu. Hi comencen a muntar les primeres barricades amb contenidors.

 

Actualitzaci贸 22.00 h

Esl manifestants de Tarragona comencen a baixar en aut猫ntica riuada cap a la pla莽a Imperial Tarraco. El carrer de Marqu猫s de Montoliu est脿 tallat, els bars de la zona recullen terrasses i els antiaval路lots es comencen a preparar davant la Subdelegaci贸 del Govern. Torna la tensi贸.

 

Actualitzaci贸 21.56 h

En paral路lel a les accions de protesta per la sent猫ncia del proc茅s, TarragonaDigital.com ha pogut confirmar un succ茅s de gravetat aquesta tarda a la ciutat de Tarragona, quan un home ha agredit dues persones amb una destral al centre de la ciutat. L'atacant hauria fugit del lloc dels fets i, a primera hora de la nit, encara no havia estat localitzat.

 

Actualitzaci贸 21.54 h

Reobre l'autovia A-7 a Tarragona.

 

Actualitzaci贸 21.51 h

Sembla que el tall de l'A-7 t茅 els minuts comptats. Comencen a deixar l'autovia i mobilitzar-se, de nou, cap a la ciutat.

 

Actualitzaci贸 21.49 h

A Reus, els manifestants han comen莽at a marxar de la seu de la Policia Nacional i ara fan una assemblea a la pla莽a de la Llibertat per decidir els pr貌xims passos de cara a les protestes dels pr貌xims dies.

 

Actualitzaci贸 21.47 h

El tall a l'A-7 de Tarragona est脿 propiciant imatges curioses, ben curioses.

 

Actualitzaci贸 21.32 h

El tall a l'A-7 tarragonina 茅s ja considerable. Molts manifestants col路lapsen la via.

 

Actualitzaci贸 21.32 h

Tallada l'A-7 a Tarragona en els dos sentits de la marxa. No hi ha pres猫ncia policial, de moment.

 

Actualitzaci贸 21.26 h

脡s bon moment per repassar el mapa informatiu en directe del Camp de Tarragona, que mira a dos punts: Reus i Tarragona.

 

 • A Reus, centenars de manifestants s贸n davant la seu de la Policia Nacional. Ja hi ha hagut les primeres c脿rregues dels agents.

 

 • A Tarragona, no ha reeixit la protesta davant la caserna de la Gu脿rdia Civil i centenars de persones es desplacen ara per tallar l'autovia A-7.

 

 • A la resta del territori, cal destacar que fa una estona que s'ha dissolt sense incidents la concentraci贸 que tallava les vies del tren a Valls.

 

Actualitzaci贸 21.23 h

La marxa de Tarragona, finalment, es dirigeix a l'autovia A-7. Discussi贸 entre els manifestants per decidir si anaven cap all脿 o cap a la pla莽a Imperial Tarraco, tot i que finalment han optat per tornar a l'art猫ria vi脿ria de la ciutat.

 

Actualitzaci贸 21.21 h

 

Actualitzaci贸 21.20 h

La tensi贸 a Reus 茅s alta. Despr茅s de les primeres c脿rregues policials en trencar el cord贸 inicial, els manifestants han llen莽at pintura als policies.

 

Actualitzaci贸 21.16 h

Els manifestants de Tarragona enfilen Rambla Nova amunt, en un dest铆 encara per concretar. Se segueixen unint m茅s persones a la marxa. Patrulles de Mossos i Gu脿rdia Urbana, a tota velocitat cap a la pla莽a Imperial Tarraco per reorganitzar la situaci贸 del tr脿nsit.

 

Actualitzaci贸 21.11 h

A Tarragona, despr茅s d'uns minuts de tensi贸 els manifestants semblen recular i replantejar la seva protesta. Queden a l'expectativa.

 

Actualitzaci贸 21.10 h

Els manifestants de Reus han aconseguit trencar el cord贸 policial. Despr茅s d'un tens estira i arronsa, els agents l'han aconseguit reconstruir uns metres m茅s a prop de la comissaria de la Policia Nacional.

 

Actualitzaci贸 21.03 h

Novetats importants a Tarragona. Centenars de manifestants es repleguen davant les comissaries de Gu脿rdia Urbana i Gu脿rdia Civil de la ciutat, que es troben a tocar. Un cord贸 policial dels Mossos, preparats per actuar, els barra el pas a nom茅s uns metres. El desplegament 茅s notable.

 

Actualitzaci贸 21.01 h

Nou intent de trencar el cord贸 superior a Reus, a l'altura del carrer Gaud铆. Altres manifestants intenten calmar els 脿nims en els moments de tensi贸.

 

Actualitzaci贸 20.54 h

A Tarragona, els manifestants passen per davant de l'hospital Joan XXIII i volen arribar a la comand脿ncia de la Gu脿rdia Civil. C脿ntics en contra dels Mossos prenen especial protagonisme. La concentraci贸 茅s massiva.

 

Actualitzaci贸 20.54 h

Es dissol la protesta a les vies del tren de Valls.

 

Actualitzaci贸 20.42 h

A Tarragona, centenars de manifestants surten de la URV en manifestaci贸. Es dirigeixen, en principi, cap a la caserna de la Gu脿rdia Civil. Molt铆ssima gent s'ha unit a la marxa i molta policia es deixa veure al per铆metre, que en aquests moments redirigeix el tr脿nsit davant la manifestaci贸 improvisada que comen莽a a caminar.

 

Actualitzaci贸 20.42 h

 

Actualitzaci贸 20.36 h

La manifestaci贸 reusenca arriba a la comissaria de la Policia Nacional, custodiada pels Mossos d'Esquadra. La policia catalana rep crits com 'Els Mossos tamb茅 s贸n forces d'ocupaci贸' i' 'No us mereixeu la senyera que porteu'. Primers intents de superar els cordons de seguretat.

 

Actualitzaci贸 20.29 h

Cap moviment a l'estaci贸 de tren de Valls. Els manifestants segueixen envaint les vies ferrovi脿ries. Quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i una de la policia local els vigilen de prop.

 

Actualitzaci贸 20.24 h

A Reus, la concentraci贸 del Mercadal comen莽a a pujar pel carrer de Monterols, sense haver anunciat cap recorregut concret. Els precedents fan pensar que la multitud s'acabi dirigint a la comissaria local de la Policia Nacional.

 

Actualitzaci贸 20.22 h

Imatge en directe del Campus Catalunya de la URV, a Tarragona, on unes 500 persones segueixen reunides en assemblea oberta.

 

Actualitzaci贸 20.14 h

La convocat貌ria de concentraci贸 feta pels estudiants que avui han estat tallant les vies a Reus aplega centenars de persones. Sense cap entitat impulsant-la, es desconeix si es tornar脿 a convertir en una nova manifestaci贸 a la pla莽a del Mercadal, com tot sembla indicar.

 

Actualitzaci贸 20.10 h

Recapitulem: com est脿 en aquest moment la temperatura del territori?

 

 • A Tarragona, els manifestants es tornen a reunir al Campus Catalunya de la URV, on la policia no hi pot entrar sense ordre pr猫via. Ara decidiran pr貌ximes accions

 

 • A Valls, uns 200 manifestants ocupen i tallen les vies del tren.

 

 • Continuen tallades les carreteres N-240 a Montblanc i C-51 a Ali贸. Tamb茅 la C-14 a Vilaverd en sentit nord, en direcci贸 a Montblanc.

 

 • Els manifestants de Reus ja s贸n a la pla莽a del Mercadal, on havien anunciat una nova concentraci贸 a les 20.00 hores.

 

Actualitzaci贸 20.04 h

M茅s de 500 persones es dirigeixen al Campus Catalunya de la URV: s'han unit molts manifestants a la pla莽a Imperial Tarraco. Es reuniran, de nou, en assemblea per decidir les pr貌ximes accions. Els Mossos i la Gu脿rdia Urbana ja treballen per redirigir el tr脿nsit al cor de la ciutat.

 

Actualitzaci贸 19.59 h

Uns 500 manifestants a la pla莽a Imperial Tarraco de Tarragona. Tres furgones d'antiaval路lots al davant. Els joves abandonen la pla莽a i semblen dirigir-se, de nou, cap al Campus Catalunya de la URV.

 

Actualitzaci贸 19.54 h

A Tarragona, els concentrats arriben ara a la Subdelegaci贸 del Govern, notablement m茅s desprotegida que ahir. Es disposen a tallar novament la pla莽a Imperial Tarraco. Comencen a afegir-se m茅s persones a la nova manifestaci贸.

 

Actualitzaci贸 19.51 h

A Valls, els manifestants de les vies del tren segueixen ocupant la zona des de fa uns minuts.

 

Actualitzaci贸 19.44 h

Els manifestants de Tarragona, despr茅s de moments de tensi贸 a la carretera A-27, s贸n ja Rambla amunt. Tornen a la ciutat, i la via es reobrir脿 en breu.

 

Actualitzaci贸 19.38 h

Repassem, en directe, els principals focus informatius del moment arreu del territori:

 

 • A Tarragona, els manifestants no han aconseguit tallar l'entrada de mercaderies del Port (A-27). Estan tornant a la ciutat.

 

 • A Valls, uns 200 manifestants acaben d'ocupar les vies del tren.

 

 • Continuen tallades les carreteres N-240 a Montblanc i C-51 a Ali贸.

 

 • Els manifestants de Reus han abandonat les vies del tren que han ocupat durant 6 hores. Ara fan una marxa pel cintur贸 de la ciutat que acabaran a la Mercadal a les 20.00 hores.

 

Actualitzaci贸 19.32 h

A Tarragona, els Mossos d'Esquadra acaben d'identificar tres persones a la manifestaci贸 que retorna per l'A-27 i que no ha aconseguit tallar els accessos al Port.

 

Actualitzaci贸 19.28 h

L'ambient comen莽a a complicar-se a Valls. La concentraci贸, d'unes 200 persones, ha paralitzat el tr脿nsit davant l'Institut Narc铆s Oller i acaba d'envair les vies de l'estaci贸 de tren.

 

Actualitzaci贸 19.24 h

Els manifestants de l'A-27 arriben a la pla莽a Europa de Tarragona, on s'han unit m茅s persones a la marxa organitzada i ja s贸n poc m茅s de 300, aproximadament. Es desconeix cap a on volen anar. El tr脿nsit a la via, actualment tallat pels Mossos d'Esquadra i la Gu脿rdia Urbana.

 

Actualitzaci贸 19.20 h

La circulaci贸 per tren entre Tarragona i Reus torna a estar disponible minuts despr茅s d'acabar la manifestaci贸 a les vies reusenques. Retards molt importants que s'esperen anar recuperant de forma progressiva.

 

Actualitzaci贸 19.09 h

A-27: els manifestants marxen de l'entrada del Port entre crits contra els agents de la Gu脿rdia Civil. La marxa sembla redirigir-se cap a la ciutat de Tarragona.

 

Actualitzaci贸 19.05 h

Els manifestants tarragonins de l'A-27 arriben a l'entrada de mercaderies del Port de Tarragona. Agents antiaval路lots de la Gu脿rdia Civil, preparats a l'altra banda de les tanques. El tr脿nsit, tallat.

 

Actualitzaci贸 19.04 h

A Reus, el volum de tr脿nsit que ha hagut d'assumir l'avinguda de Sant Jordi degut al tall de l'avinguda Onze de Setembre l'ha deixat for莽a saturada. Els manifestants segueixen la marxa en direcci贸 a l'avinguda de Mari脿 Fortuny

 

A Valls, els Mossos comencen a tallar els carrers del voltant de la Caserna de la Gu脿rdia Civil. Primers aldarulls.

 

Actualitzaci贸 18.58 h

Tr脿nsit actualitza el llistat de carreteres tallades per les manifestacions. A la demarcaci贸 de Tarragona; l'N-240 de Montblanc i la C-51 a Ali贸.

 

Actualitzaci贸 18.56 h

Despr茅s d'una assemblea organitzada al tall de vies de Reus, els concentrats han decidit comen莽ar una marxa pel cintur贸 de Reus que acabar脿 a la pla莽a del Mercadal a les 20.00 hores, on anuncien una nova manifestaci贸. Operaris d'Adif netegen les vies del tren, que quedaran reobertes en breu.

 

Actualitzaci贸 18.55 h

A Valls, la concentraci贸 de la pla莽a de l'1 d'Octubre comen莽a a fer via cap als Jutjats. Demanen la dimissi贸 del conseller Buch.

 

 

 

Actualitzaci贸 18.46 h

Els manifestants de l'A-27 es dirigeixen a l'entrada de mercaderies del Port de Tarragona.

 

Actualitzaci贸 18.43 h

L'Ajuntament de Cambrils ha convocat per aquest dijous, a les 13.00 hores, el ple extraordinari de rebuig a la sent猫ncia del Tribunal Suprem. A Salou, com que no compta amb els regidors suficients per demanar la celebraci贸 d'un ple extraordinari, el grup municipal d'ERC presentar脿 la moci贸 en la pr貌xima sessi贸 ordin脿ria, prevista pel dimarts 22 d'octubre.

 

Actualitzaci贸 18.36 h

Els manifestants tornen a tallar l'A-27 en direcci贸 a Tarragona, per on comencen a marxar de manera, sembla, improvisada. S'acosten a les principals entrades a la ciutat, entre les quals es troba l'acc茅s de mercaderies al Port. Es desconeix, encara, cap a on es dirigeixen.

 

Actualitzaci贸 18.32 h

A Valls, amb les vies del tren ja desallotjades, la pla莽a 1 d鈥橭ctubre acull una nova concentraci贸 de rebuig a la sent猫ncia. En uns minuts es decidir脿 el futur immediat de l'acci贸.

 

Actualitzaci贸 18.27 h

M茅s municipis del Camp de Tarragona reaccionen des dels seus ajuntaments. El ple extraordinari celebrat a Alcover aquesta tarda tamb茅 ha aprovat la moci贸 en resposta a la sent猫ncia. Ho ha fet per unanimitat.

 

Actualitzaci贸 18.22 h

A l'A-27, els manifestants es comencen a retirar davant l'amena莽a de c脿rregues policials imminents. Es desplacen pel voral en direcci贸 a Tarragona, i la via es reobre.

 

Actualitzaci贸 18.14 h

Es deixa veure un helic貌pter de la Gu脿rdia Civil que sobrevola l'A-27 a l'altura de Tarragona, on els manifestants ocupen la via.

 

Actualitzaci贸 18.10 h

Adif confirma que la circulaci贸 ferrovi脿ria a Valls torna a ser restablerta.

 

Actualitzaci贸 18.04 h

Els manifestants han tallat l'A27 en els dos sentits. Tres furgones antiavalots els esperaven a la rotonda que condueix al peatge de l'AP-7 i han retrocedit. Es comencen a formar cues en els dos sentits.

 

Actualitzaci贸 18.02 h

Aquest dijous hi haur脿 nous talls de carretera a causa de la segona joranda de les 'Marxes per la Llibertat'. Consulta totes les carreteres tallades per aquest dijous a Catalunya.

 

Actualitzaci贸 17.55 h

Uns 200 manifestants de Tarragona deixen l'A7 i es dirigeixen a l'A27, per貌 van decidint sobre la marxa. Els Mossos intenten redirigir el tr脿nsit. En aquests moments, els manifestants ocupen el lateral dret de la via en direcci贸 a Valls, que comunica amb l'entrada a l'AP-7.

Actualitzaci贸 17.39 h

A Reus, els manifestants que continuen tallan les vies del tren, tamb茅 s'han passat a l'avinguda Onze de Setembre. Aix铆 mateix, estan deixant passar uns quants vehicles de tant en tant.

Actualitzaci贸 17.34 h

Comencen les barricades a les vies de l'estaci贸 de Valls. Tots els trens que es desvien des de Reus, passen per la capital de l'Alt Camp. Els manifestants que tallaven la circulaci贸 de trens han marxat en arribar les patrulles dels Mossos d'Esquadra i han retirat les barricades.

 

Actualitzaci贸 17.28 h

Finalitza l'assemblea a l'entrada del Campus Catalunya de la URV i els manifestants es dirigeixen a l'autovia A-7 per tallar-la en ambd贸s sentits. La Gu脿rdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, preparats per si hi ha mobilitzacions.

 

 

 

Actualitzaci贸 17.20 h

El tall de vies s'amplia i els manifestants tallen ara l'avinguda de l'Onze de Setembre, a Reus. Les persones concentrades aniran deixant passar pocs vehicles de tant en tant.

 

 

 

Actualitzaci贸 17.08 h

Els consistoris de la Bisbal del Pened猫s i Cunit han anunciat que celebraran plens extraordinaris on es presentaran les mocions de resposta a la sent猫ncia del Tribunal Suprem. A la Bisbal, el ple es fa aquest dimecres a les 21.00 hores, i la moci贸 ha estat presentada pel grup Comprom铆s amb la Bisbal. A Cunit, el ple tindr脿 lloc dem脿 dijous a les dotze del migdia. La moci贸 ha estat presentada pels grups Impulsem Cunit, ERC i En Com煤 Podem.

 

 

Actualitzaci贸 16.50 h

脷ltima actualitzaci贸 del Servei Catal脿 de Tr脿nsit sobre l'estat de les carreteres catalanes. A les comarques de Tarragona, l'AP-7 est脿 tallada al Vendrell, direcci贸 a Barcelona. La TP-2125, a Banyeres del Pened猫s, est脿 tallada en els dos sentits. L'N-240, a Montblanc, i la C-51, a Ali贸, tamb茅 segueixen afectades per les diverses manifestacions.

 

 

 

Actualitzaci贸 16.45 h

Cues de camions a #Montblanc, a la sortida de l'autopista AP-2 cap a la C-14. Els manifestants, a les xarxes, reclamen m茅s gent.

 

 

 

Actualitzaci贸 16.30 h

A Reus, els estudiants mantenen el tall de les vies del tren a l鈥檈spera que, a mesura que avanci la tarda, s鈥檌ncorpori m茅s gent. A hores d鈥檃ra es desconeix si els vindran a desallotjar.

 

 

 

Actualitzaci贸 16.05 h

Seguiment desigual a la secund脿ria de la jornada de vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants. Les Terres de l'Ebre 茅s el territori amb una incid猫ncia m茅s elevada, amb el 75,41%.

 

 

Actualitzaci贸 15.28 h

Una petita concentraci贸 d'estudiants ha tallat el tr脿nsit a l'N-240, ara, a Montblanc, en ambd贸s sentits de la marxa. 

 

 

 

Actualitzaci贸 15.26 h

Tarragona recupera la normalitat despr茅s d'una ca貌tica nit d'aldarulls. La tranquil路litat ha tornat aquest dimecres a la ciutat despr茅s dels greus incidents d'ahir a la nit, que han estat el principal tema de conversa aquest mat铆 en bars, cafeteries i carrers.

 

  

 

Actualitzaci贸 15.02 h

Aena, l'empresa p煤blica estatal que opera l'aeroport del Prat, el SEM i l'ambaixada francesa han assenyalat que la mort del turista no va estar relacionada amb el bloqueig de la instal路laci贸 per part dels manifestants independentistes. Segons l'organisme franc猫s, l'home va patir l'infart mentre obtenia la targeta d'embarcament a la Terminal 2.

 

 

Actualitzaci贸 15.01 h

Els plens d'Altafulla i Torredembarra rebutgen la sent猫ncia i advoquen 芦per l'amnistia dels presos禄. D'altra banda, l'Ajuntament de Roda de Ber脿 encara no ha convocat el plenari per debatre la moci贸. 

 

 

Actualitzaci贸 14.58 h

El Consell Comarcal de l'Alt Camp ha celebrat un ple extraordinari per aprovar la moci贸 en resposta a la sent猫ncia del Tribunal Suprem.

 

 

 

Actualitzaci贸 14.54 h

L'Ajuntament de l'Espluga de Francol铆 ha celebrat aquest migdia un ple extraordinari on s'ha aprovat la moci贸 en resposta a la sent猫ncia del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia dels presos.

 

 

 

Actualitzaci贸 14.44 h

Agents dels Mossos d'Esquadra de pais脿 han identificat alguns dels estudiants menors d'edat que en un moment donat han abandonat el tall de les vies de tren a Reus.

 

 

 

Actualitzaci贸 14.40 h

El tall de les vies de tren entre Reus i Tarragona continua amb els estudiants bloquejant la caten脿ria. Diverses persones els han portat menjar i aigua perqu猫 puguin dinar sense aixecar el tall de les vies.

 

 

 

Actualitzaci贸 14.30 h

Despr茅s dels aldarulls de la nit de dimarts, els serveis de neteja municipals han retirat els contenidors i deixalles cremades en diversos punts del centre de Tarragona. Durant el mat铆, la calma ha anat tornant a la ciutat, per貌 encara es poden observar les conseq眉猫ncies dels aldarulls, com ara a la delegaci贸 d'Hisenda de Tarragona.

 

 

 

Actualitzaci贸 14.25 h

El vicepresident d鈥櫭抦nium Cultural, Marcel Mauri, ha mostrat la seva preocupaci贸 aquest dimecres per les imatges d鈥檃ctuacions policials dels darrers dies i ha dit que esperen explicacions per part dels operatius policials 芦que actuen amb una viol猫ncia desmesurada davant un moviment pac铆fic禄. En declaracions des de Torredembarra, Mauri s鈥檋a queixat que la policia espanyola 芦continu茂 llan莽ant pilotes de goma i hi hagi gent que hagi perdut un ull quan estan prohibides禄 a Catalunya.

 

芦No ens fa res condemnar qualsevol tipus de viol猫ncia, per貌 demanem tamb茅 que cessin aquestes actuacions policials, que l鈥橢stat condemni la viol猫ncia des de l鈥1-O i que, a la vegada, es posin solucions pol铆tiques sobre la taula禄, ha demanat. Mauri ha advertit que la ciutadania no deixar脿 de sortir al carrer amb accions 芦sempre emmarcades en la lluita no violenta i pac铆fiques禄 com les Marxes per la Llibertat. 

 

 

 

Actualitzaci贸 14.15 h

La Lliga ha demanat a la Federaci贸 Espanyola de Futbol que el cl脿ssic entre el Bar莽a i el Reial Madrid del pr貌xim 26 d'octubre se celebri a la ciutat de Madrid, i no al Camp Nou, a Barcelona, tal com estava previst. El partit coincideix amb la gran manifestaci贸 que hi ha prevista a Barcelona per protestar contra la sent猫ncia del Tribunal Suprem sobre el proc茅s.

 

 

Actualitzaci贸 14.10 h

Un cop travessat el peatge del Vendrell, la Marxa per la Llibertat enfila l'AP-7 en direcci贸 Barcelona.

 

 

Actualitzaci贸 14.00 h

Mentrestant, a Reus dura el tall de les vies del tren. Els joves manifestants han ajudat alguns passatgers d'avan莽ada edat a transportar les maletes i a caminar entre les vies fins a l'estaci贸.

 

 

 

Actualitzaci贸 13.51 h

Els participants a la Marxa per la Llibertat ja han entrat a l'autopista AP-7 a l'altura del Vendrell. Alguns conductors que circulen pels carrils contraris els toquen el cl脿xon o increpen amb insults de 芦Hijos de puta禄 o 芦Viva Espa帽a禄. Els manifestants han entrat a trav茅s del peatge.

 

 

 

Actualitzaci贸 13.48 h

La circulaci贸 de trens est脿 interrompuda entre Reus i Tarragona per la pres猫ncia del grup de manifestants que ha tallat el servei entre Reus i Vila-seca cap a les 12.55 hores, segons ha informat Renfe. Aquest incident afecta els trens de les l铆nies RT1, R14, i R15 de Rodalies. Els trens de l'R14 i l'R15 es desviaran per facilitar la mobilitat dels clients. A petici贸 dels Mossos d'Esquadra s'ha tancat l'acc茅s a l'estaci贸 de Vilanova, on nom茅s es permet la sortida de viatgers.

 

Per exemple, un dels trens que havia d'anar a Reus ha hagut de retrocedir fins a l'estaci贸 de Tarragona. D'altra banda, un altre tren que anava en direcci贸 a Riba-roja d'Ebre, s'ha hagut de desviar cap a Valls.

 

 

 

Actualitzaci贸 13.43 h

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anul路lat la compareixen莽a davant els mitjans de comunicaci贸 convocada aquest mat铆. A primera hora s'ha trobat d'urg猫ncia amb el president Quim Torra, la consellera de la Presid猫ncia, Meritxell Bud贸, i el vicepresident, Pere Aragon猫s, per analitzar els aldarulls en concentracions i mobilitzacions postsent猫ncia. Despr茅s de la reuni贸, Torra ha optat per abandonar el Palau de la Generalitat, i sumar-se a una de les marxes convocades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

 

 

Actualitzaci贸 13.40 h

A Valls, la manifestaci贸 que tallava l'N-240 a la capital de l'Alt Camp i la C-51 a Ali贸 ha estat desconvocada al voltant de les 13 hores. Segons el Servei Catal脿 de Tr脿nsit, per貌, aquestes dues vies continuen tallades al tr脿nsit. 

 

 

 

Actualitzaci贸 13.36 h

Pel que fa a la protesta de Tarragona per l'alliberament dels detinguts la passada nit durant els aldarulls, un cop han sortit tots els detinguts, la manifestaci贸 a tornat cap al centre de Tarragona, fins al Campus Catalunya de la URV.

 

 

Actualitzaci贸 13.30 h

Aquest dimecres s'ha sabut que durant les protestes de dilluns passat a l'Aeroport del Prat, un passatger franc猫s va perdre la vida. L'home, que patia problemes card铆acs, va caminar uns 4 quil貌metres per arribar a la terminal. El sobreesfor莽 li va provocar un atac de cor. Una ambul脿ncia va intentar evacuar-lo per貌 els talls de carretera feien la tasca impossible. Finalment un helic貌pter el va evacuar a l'Hospital de Bellvitge, on va morir poc despr茅s.

 

 

Actualitzaci贸 13.25 h

El m贸n casteller tamb茅 ha reaccionat davant la sent猫ncia del Proc茅s. Diverses colles han mostrat el seu rebuig a trav茅s de les xarxes socials o b茅 aixecant pilars i construccions castelleres durant les manifestacions i concentracions que s'estan celebrant aquests dies arreu del pa铆s. 

 

 

 

Actualitzaci贸 13.15 h

Aplaudiments entre passatgers que tornaven en tren cap a Reus del primer tram de la Marxa per la Llibertat i els estudiants que estan tallant les vies. 

 

 

 

Actualitzaci贸 13.10 h

Ara mateix, centenars de persones tallen les vies del tren a Reus en una nova mobilitzaci贸 arran de la sent猫ncia del proc茅s i les actuacions policials d'aquests dies. Els passatgers dels trens que s'apropaven a l'estaci贸 de Reus han hagut de baixar a poc a poc del comboi i anar caminant fins a l'estaci贸. 

 

 

 

 

Actualitzaci贸 13.00 h

Mentrestant, la Marxa per la Llibertat ha arribat a Coma-ruga al voltant de les 13.00 hores, on han connectat amb els ciutadans del Vendrell i el Baix Pened猫s que els esperaven a la rotonda per entrar a l'AP-7. Aqu铆 estan esperant a agrupar-se tots, ja que els Mossos no els obriran pas cap a l'autopista fins que no estiguin tots junts. La Marxa seguir脿 per l'AP-7 , on pararan a dinar a una 脿rea de descans.

 

 

 

Actualitzaci贸 12.45 h

Els manifestants reusencs han arribat a l'estaci贸 de Renfe, on diversos agents de la Gu脿rdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra han intentat evitar que els joves saltessin a les vies i tallessin el tr脿nsit de trens. Finalment, els estudiants han pogut arribar a les vies de tren i han col路locat objectes a la caten脿ria per bloquejar el pas dels trens. 

 

 

 

 

 

Actualitzaci贸 12.30 h

Els estudiants de Reus no s'han aturat davant la comissaria de la Policia Nacional i han continuat avan莽ant per l'avinguda de Sant Jordi.

 

 

 

Actualitzaci贸 12.13 h

La manifestaci贸 dels estudiants a Reus puja pel carrer Monterols, pel carrer Llovera i fins a la pla莽a de la Llibertat, cap a la comissaria de la Policia Nacional

 

 

 

Actualitzaci贸 12.00 h

A Reus, els estudiants havien convocat una concentraci贸 de protesta a les 12 del migdia. Els joves s'han sumat al final de la convocat貌ria di脿ria dels Avis i les 脌vies per la Llibertat, a la pla莽a del Mercadal. Despr茅s, la concentraci贸 dels estudiants de Reus enfila el carrer de Monterols i s'ha convertit en manifestaci贸. 

 

 

 

Actualitzaci贸 11.49 h

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricom脿, ha fet una declaraci贸 institucional a l'Ajuntament de Tarragona on ha remarcat que els incidents de la nit d'ahir dimarts s贸n 芦incidents a茂llalts禄 els quals el govern municipal condemna. Afirma que 芦la majoria del poble catal脿 i tarragon铆 茅s pac铆fic禄 i ha fet una crida a la calma i a a茂llar els intents de provocaci贸. 

 

 

 

Actualitzaci贸 11.40 h

Tots els detinguts majors d'edat ahir a la nit, 13 en total, ja han declarat davant dels Mossos i han sortit de la comissaria en llibertat amb c脿rrecs. Els concentrats a Campclar preparen una marxa de suport improvisada. 

 

 

 

Actualitzaci贸 11.20 h

Una desena de detinguts ja han sortit de la comissaria dels Mossos despr茅s de declarar. Juristes per la Rep煤blica han assistit als detinguts durant la nit. Els manifestants a l'exterior de la comissaria dels Mossos de Campclar ho celebren. 

 

 

 

Actualitzaci贸 11.00 h

Durant la marxa cap a Camplcar, un home amb una bandera d'Espanya crida als manifestants 芦est谩is pisando suelo espa帽ol禄, imitant la dona que va ser agredida dilluns passat. Els manifestants responen amb aplaudiments i burla. 

 

 

 

Actualitzaci贸 10.45 h 

El centenar de manifestants de Tarragona que es dirigeix a la Comissaria de Campclar continua la marxa. Ja a l'al莽ada d'Icomar, tallen la circulaci贸 a la carretera de Val猫ncia, l'N-340. Dues motos dels Mossos i una patrulla de la Gu脿rdia Urbana de Tarragona dirigeixen el tr脿nsit.

 

 

 

Actualitzaci贸 10.20 h

Mentrestant, a Tarragona, una centena de manifestants es dirigeixen, des dels Jutjats, fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar. Reclamen la llibertat dels detinguts despr茅s dels aldarulls d'ahir.

 

 

 

Actualitzaci贸 10.15 h

La Marxa per la Llibertat que aquest mat铆 ha sortit de Tarragona ha arribat a Torredembarra passades les 10 del mat铆. El conseller d'Ensenyament, el torrenc Josep Bargall贸, s'ha sumat a la marxa i ha donat suport als participants. 

 

 

 

Actualitzaci贸 10.00 h

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricom脿, ha declarat aquest mat铆 a RAC1 que caldr脿 芦esbrinar禄 si durant els aldarulls de la nit de dimarts hi havia 芦infiltrats violents禄. El batlle ha indicat que 芦hi va haver provocacions禄 i que 芦van fallar moltes coses禄, i ha indicat que els incidents van passar d鈥檜na 芦forma sincronitzada禄 a les quatre capitals catalanes.

 

 

Actualitzaci贸 9.45 h

A Valls, els estudiants s'han concentrat a l'N-240 a l'altura del pol铆gon i han avan莽at per la carretera, tallant el tr脿nsit en els dos sentits de la marxa. La protesta ha avan莽at fins a una de les rotondes d'acc茅s a Valls, on conflueixen l'N-240 i la C-51, que porta cap a l'AP-2. Molts dels vehicles que circulaven per aquestes vies han fet marxa enrere o s'han desviat pels camins laterals. Alguns dels conductors s'han enfrontat amb els estudiants i s'han increpat m煤tuament.

 

 

 

Actualitzaci贸 9.20 h

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Dami脿 Calvet, ha rebutjat des de Tarragona 芦la viol猫ncia d鈥檜ns pocs禄 despr茅s dels aldarulls que es van produir en diferents ciutats catalanes en les manifestacions per protestar per la sent猫ncia del proc茅s de dimarts al vespre.

 

Aquest dimecres al mat铆 ha participat en l鈥檃rrencada de la Marxa per la Llibertat a Tarragona, i el conseller ha apuntat que les accions violentes van ser 芦d鈥檜ns grups decidits a rebentar la voluntat pac铆fica d鈥檜n poble de protestar per unes sent猫ncies injustes禄. Sobre les c脿rregues policials, el Calvet ha assegurat que Interior 芦investigar脿 i depurar脿 qualsevol responsabilitat derivada de qualsevol mala praxi dels cossos policials禄.

 

 

 

Actualitzaci贸 8.50 h

Segons informa el Servei Catal脿 de Tr脿nsit, la Marxa per la Llibertat que ha sortit de Tarragona avan莽a per l'N-340, que ha hagut de ser tallada al tr脿nsit. Els vehicles s贸n desviats per l'autovia A-7 i de moment no s'acumulen retencions importants. 

 

 

Actualitzaci贸 8.20 h

Respecte al balan莽 de ferits i detinguts pels aldarulls al centre de Tarragona la passada nit, es va saldar amb 11 ferits i 14 detinguts. Segons ha informat l'Hospital Santa Tecla, van atendre quatre homes i quatre dones. Dels 8 ferits, 5 van rebre l'alta m猫dica de contusions lleus r脿pidament, i 2 m茅s ho van fer m茅s tard. Un noi de 22 anys va quedar ingressat per una contusi贸 tor脿cica. Dels 8 ferits, 6 presentaven lesions per impacte de projectils de goma o foam.

 

 

Actualitzaci贸 7.45 h

A tres quarts de vuit del mat铆, els participants a la Marxa per la Llibertat comencen a caminar i enfilen la Via Augusta en direcci贸 a Torredembarra. Segons els organitzadors, s贸n un miler de persones les que han comen莽at aquesta marxa des de la ciutat de Tarragona. 

 

 

 

Actualitzaci贸 7.30 h

Centenars de persones s'han concentrat al capdamunt de la Rambla Vella de Tarragona, al passeig de les Palmeres, per iniciar la Marxa per la Llibertat. La marxa durar脿 tres dies en diferents trams i culminar脿 aquest divendres a la ciutat de Barcelona. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricom脿 i el conseller D铆dac Nadal han fet acte de pres猫ncia a la concentraci贸 pr猫via abans d'iniciar la marxa. Tamb茅 hi ha assistit el cap de llista pel 10-N oper JxCat, el tortos铆 Ferran Bel.

 

 

 

El conseller de Territori, Dami脿 Calvet, ha assistit en aquest inici de la marxa des de Tarragona i ha declarat que 芦ning煤 pot utilitzar la viol猫ncia en nom dels presos禄, fent refer猫ncia als aldarulls d'ahir a la nit. 

 

 

INICI DEL MINUT A MINUT 16/10/2019 7.00 hores

Caos absolut al centre de Tarragona. El que va comen莽ar com una concentraci贸 pac铆fica d'unes 4.000 persones amb espelmes davant de la Subdelegaci贸 del Govern Espanyol, a la Pla莽a Imperial T脿rraco, va acabar amb una batalla campal descontrolada al llarg de la Rambla de Tarragona.

 

Les c脿rregues policials van comen莽ar ja a la Pla莽a Imperial T脿rraco, en el moment en qu猫 alguns dels participants a la concentraci贸 van comen莽ar a llen莽ar objectes als cossos policials que custodiaven la subdelegaci贸. Entre les desenes d'afectats pels cops de porra i les envestides policials, va haver-hi el secretari de la mesa del Parlament de Catalunya, Eusebi Campdepadr贸s i el regidor de JuntsxTarragona al consistori, D铆dac Nadal.

 

Els problemes, per貌 no van acabar aqu铆, sin贸 que un grup de manifestants va comen莽ar a destrossar el mobiliari urb脿, muntant barricades a la Rambla, incendiant contenidors i provocant aldarulls diversos. La Rambla es va convertir en un aut猫ntic camp de batalla entre manifestants i policia amb moments d'alta tensi贸 i perill com el de la crema de l'entrada de la Delegaci贸 d'Hisenda.

 

En paral路lel, ahir tamb茅 es van viure talls de carreteres durant el dia, entre elles, l'AP-7 a l'Aldea, l'A-27 a l'altura de Valls, L'A-7 a Tarragona o les vies del tren al seu pas per Reus. Aquest dimecres 16 d'octubre tamb茅 es preveu complicat pel que fa a la mobilitat per carretera. Des de TarragonaDigital, obrim el MINUT A MINUT de la tercera jornada post sent猫ncia al proc茅s per informar-vos puntualment de tot el que vagi succeint al llarg del dia a les comarques de Tarragona.

 

M茅s not铆cies de la categoria 脌rea Metropolitana