Un miler de persones clamen per la llibertat dels detinguts des de Mas d'Enric

A L'Imperial Tarraco s'hi han concentrat avui una cinquantena de manifestants | A Reus, Unes 200 persones han llençat bosses de brossa davant la seu del PSC
Centenars de persones han arribat a Mas Enric | Carlos Domènech

Aquest dilluns 21 d'octubre fa just una setmana que es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem al procés català. Després d'una setmana d'intenses mobilitzacions, majoritàriament pacífiques i massives però també amb alguns episodis de violència d'alt voltatge sobretot al centre de Tarragona, el balanç ara mateix és el de tretze persones detingudes a Tarragona - dues encara a la presó - i de més d'un centenar a tot el país.

Després d'un cap de setmana de calma tensa, però en el qual les manifestacions han baixat en intensitat i en participació, arrenca ara aquesta segona setmana amb noves mobilitzacions, de les quals us informem puntualment en aquest Minut a Minut.

<Actualitza el Minut a Minut>

Actualització 22:25

Tanquem el Minut a Minut d'avui dilluns, 21 d'octubre de 2019. Demà, com sempre, podreu seguir tota l'actualitat de les nostres comarques aquí, a TarragonaDigital.com.

Actualització 20:54 h

A Reus, veïns i establiments comercials de la Plaça del Castell han mostrat el seu malestar per l'acció que embruta la plaça i entorpeix l'activitat normal d'uns i altres. No descarten fer arribar les seves queixes al consistori pel fet que aquesta acció incompliria l'Ordenança de Civisme. 

Actualització 20:39 h

A Tarragona hi ha ara mateix una cinquantena de persones convocades per les 'Mares i Pares per la República'. Proposen donar tombs a la plaça Imperial com les mares argentines a la Plaza de Mayo, però amb un mocador groc penjat al coll. «Volem defensar els nostres joves. No són violents, no els hem educat així. Només lluiten per poder viure millor. Volem cuidar-los, és el nostre futur», afirmen.

Concentració a la Plaça Imperial Tarraco aquest vespre | Carlos Domènech

Actualització 20:35 h

Els manifestants han deixat les bosses de la brossa a la porta de l'edifici on hi ha la seu del PSC a Reus. Un veí els ha increpat per llençar-li la brossa a la porta de casa. Els concentrats han acabat obrint-li el pas entre les bossses deixades a l'entrada

Un veí ha increpat els manifestants per omplir de brossa l'entrada de casa seva | Jordi Olària
 

L'entrada de la seu del PSC plena de brossa | Jordi Olària
 

Actualització  20:25

A la plaça Mercadal de Reus es decideix avui deixar la brossa a la seu del PSC amb motiu de la visita de Pedro Sánchez a Barcelona «que només ha visitat l'únic policia ferit i ha ignorat la resta de ferides aquest dies»

Actualització 20:11

La primera convocatòria per "llençar la brossa porta a porta" a Reus aplega més d'un centenar de persones a la plaça del Mercadal. L'objectiu de l'acció és assenyalar "qui són els ocupants o els seus còmplices, pilars de la merda de democràcia en la que vivim".

Convocatòria per llençar brossa porta a porta a Reus | Jordi Olària

Bosses de la brossa a punt per ser llençades seguint la convocatòria reivindicativa d'avui a la capital del Baix Camp | Jordi Olària

Actualització 19:54

Després dels parlaments dels familiars dels detinguts i d'haver cantat 'Els segadors', es desconvoca la concentració a Mas d'Enric tot i que alguns manifestants volen quedar-s'hi una estona més en protesta pel tancament de la porta exterior. Afirmen que haver pogut accedir a l'aparcament del recinte hagués fet que els joves detinguts sí haguessin pogut sentir les mostres de suport i no descarten intentar fer-ho quan hi hagi el canvi de torn.

La concentració a Mas d'Enric ja s'ha desconvocat | Carlos Domènech

Actualització 19:48

Ara mateix al Vendrell, un centenar de persones s'han concentrat davant l'ajuntament del municipi amb xiulets per donar suport a la moció de rebuig a la sentència del Suprem, que es debat avui al ple ordinari

Actualització 19:45

Parlaments a la presó de Mas d'Enric. Magda Tortosa, familiar del Joan, un dels joves detinguts: «El Joan està bé però tancat i això és molt greu. Que em diguin on he d'anar a buscar la justícia, hi aniré agenollada. La Carme (Forcadell) estarà molt pendent d'ell i això ens tranquilitza»

Actualització 19:41

Actualització 19:30

Un miler de manifestants ja han arribat a la presó de Mas d'Enric des d'on reclamen la llibertat de les persones detingudes i també de Carme Forcadell. La marxa, que ha sortit a les sis de la tarda del centre de Tarragona,  ha pogut arribar només fins la porta de l'aparcament del centre penitenciari. No es pot entrar dins com és habitual.

"🔴ARA MATEIX: Manifestació al centre de TGN per la unitat d'Espanya" "❗⚫ARA MATEIX: Continua el tall a l'N-240"