Tarragona torna a viure una nit d'aldarulls amb càrregues policials i una desena de detinguts

L'escalada de tensió a la capital s'ha tornat a descontrolar després d'una manifestació pacífica

Minut a minut de la jornada de vaga del 18 d'octubre a Tarragona.

 

<Actualitza el Minut a Minut>

 

ACTUALITZACIÓ 23:53

Fins aquí el minut a minut d'aquest divendres 18 d'octubre. 

 

ACTUALITZACIÓ 23:24

Nombrosos vehicles de la Guàrdia Civil han passat per l'avinguda Marià Fortuny de Reus. La situació en aquests moments a la capital del Baix Camp és de normalitat absoluta.

 

ACTUALITZACIÓ 23.13

En una de les darreres detencions a la ciutat, els Mossos d'Esquadra han identificat al fotoperiodista Lluc Queralt, que ha hagut d'ensenyar un reportatge publicat al seu nom per evitar ser detingut. Els agents li volien prendre la càmera amb què havia pres imatges de la nit.

 

ACTUALITZACIÓ 23.07

La Rambla Nova, de nou deserta, recupera el pols després d'una altra nit d'intensitat màxima. Les detencions, però, no han acabat i s'esperen més al llarg de la nit.

 

ACTUALITZACIÓ 22.58

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) confirma sis atencions a persones ferides durant els aldarulls de la nit a la ciutat. D'elles, una ha estat traslladada a l'hospital de Santa Tecla per una ferida a la cara, segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, i ja hauria rebut l'alta mèdica.

 

ACTUALITZACIÓ 22.56

 

ACTUALITZACIÓ 22.51

Continuen les detencions a manifestants dispersats arreu de la ciutat. La xifra se seguirà incrementant, previsiblement, en els pròxims minuts.

 

ACTUALITZACIÓ 22.41

Els Mossos detenen un altre manifestant dispersat, en aquest cas davant l'estació de tren de la ciutat. Ja en són vuit les persones arrestades aquesta nit.

 

ACTUALITZACIÓ 22.32

Els Mossos d'Esquadra confirmen la detenció de set persones durant els aldarulls d'aquesta nit a la ciutat de Tarragona, més que en cap altre punt del país, una xifra, a més, susceptible d'ampliar-se en els pròxims minuts.

 

ACTUALITZACIÓ 22.26

Entre el caos dels disturbis a la via pública d'aquest divendres a la nit, l'explosió d'una bombona de gas en una barricada a la Rambla Nova de Tarragona és sens dubte una de les imatges més impressionants. En aquest enllaç en trobareu la informació ampliada.

 

ACTUALITZACIÓ 22.21

Els Bombers apaguen els darrers contenidors encesos a la Rambla Nova i apareixen les primeres pintades en punts com l'estàtua de Roger de Llúria, al Balcó del Mediterrani. La manifestació independentista, massiva i pacífica, ha tornat a ser el pròleg d'un nombrós grup violent que ha omplert la ciutat de nous aldarulls.

 

ACTUALITZACIÓ 22.13

El dispositiu policial es desplega per la Rambla Vella i la Rambla Nova, els manifestants es van dispersant per esquivar els agents. Torna a semblar el joc del gat i el ratolí, com anit. Els disturbis, però, notablement més greus avui.

 

ACTUALITZACIÓ 22.06

Segueixen les càrregues policials al cor de la capital i els contenidors encesos al perímetre de la Rambla i els carrers adjacents.

 

ACTUALITZACIÓ 22.04

A les Terres de l'Ebre, els manifestants ja han aixecat el tall que mantenien sobre les vies AP-7 i N-340 a l'altura de l'Ampolla.

 

ACTUALITZACIÓ 22.01

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, condemna i es desmarca dels aldarulls violents que s'estan tornant a produir al cor de la ciutat. «Absolutament injustificable!», ha reblat.

 

ACTUALITZACIÓ 21.50

Els disturbis i la tensió al cor de Tarragona contrasten amb Reus, on la retirada dels manifestants deixa a aquesta hora una imatge ben curiosa davant la comissaria de la Policia Nacional.

 

ACTUALITZACIÓ 21.50

 

ACTUALITZACIÓ 21.48

Nova detenció a l'altura de la Font del Centenari. Els Mossos han interceptat dos manifestants, i ja són cinc les persones detingudes aquesta nit al centre de la ciutat. Tornen les barricades als carrers adjacents, com és el cas del carrer de Colom.

 

ACTUALITZACIÓ 21.45

A Tarragona, minuts de calma tensa mentre els policies es preparen per carregar de nou i els manifestants miren d'organitzar-se de forma paral·lela per esquivar l'actuació dels agents. Corredisses, crits, sirenes i aldarulls a la Rambla.

 

ACTUALITZACIÓ 21.40

A Reus, s'aixeca la concentració davant la comissaria de la Policia Nacional. Fa uns minuts, la policia i els manifestants havien identificat un grup amb actitud violenta que han aconseguit dispersar.

 

ACTUALITZACIÓ 21.37

Durant la protesta d'avui a Tarragona, un total de quatre manifestants han estat detinguts a la ciutat. En total, a Catalunya ja són onze persones.

 

ACTUALITZACIÓ 21.25

Alguns manifestants han cremat bancs de la Rambla Nova al mig de la via, a l'altura de la Font del Centenari.

 

ACTUALITZACIÓ 21.19

L'estàtua dels Depullats, a la Rambla Nova, torna a ser una barreja de manifestants violents i contenidors en flames.

 

ACTUALITZACIÓ 21.12

Alguns dels manifestants han posat bombones de gas als contenidors en flames per fer-los esclatar. Tornen les barricades al centre de la Rambla, a l'altura dels Despullats. La policia guarda distància, de moment.

 

ACTUALITZACIÓ 21.05

La Rambla Nova de Tarragona torna a ser un camp de batalla. L'escalada de tensió ha tonrat a descontrolar-se després d'una manifestació pacífica.

 

ACTUALITZACIÓ 21.09

Després d'una nit de treva, torna a regnar el caos al centre de Tarragona. El periodista Carlos Domènech, com sempre, ens informa a peu de carrer.

 

ACTUALITZACIÓ 21.05

 

ACTUALITZACIÓ 21.02

Segueixen les càrregues policials i alguns contenidors de la Rambla Nova, ja entre flames. Els Mossos d'Esquadra disparen foam als manifestants, que són molts més que ahir a la nit.

 

ACTUALITZACIÓ 21.00

Arriben els Bombers i alguns manifestants comencen a baixar pel darrer tram de la Rambla Nova amb tanques. Nova nit d'aldarulls a la capital tarragonina.

 

ACTUALITZACIÓ 20.56

 

ACTUALITZACIÓ 20.54

Nova càrrega policial a la plaça Imperial Tarraco, al carrer de Pere Martell i a la part baixa de la Rambla Nova, per on fugen els manifestants.

 

ACTUALITZACIÓ 20.43

Les primeres càrregues policials al centre de Tarragona han comportat també les primeres detencions. S'inicia un nou episodi de disturbis al centre de la ciutat.

 

ACTUALITZACIÓ 20.43

A Tarragona, un grup de 500 persones s'han concentrat a la Plaça Imperial Tarraco a la subdelegació. Estan fent llançament de pedres, vidres i pirotècnia a la línia policial. «Estan fent llançament de pedres, vidres i pirotècnia a la línia policial i, després de diversos avisos, hem fet càrregues per dispersar els violents», expliquen els Mossos.

 

  

ACTUALITZACIÓ 20.43

 

Primeres càrregues policials al centre de Tarragona. Els manifestants tornen a muntar les primeres barricades a la Rambla Nova. Altre cop.

 

ACTUALITZACIÓ 20.41

Missatges també contra la violència i les provocacions entre els manifestants de Tarragona. «La violència no ens representa!», crida un sector de la plaça.

 

ACTUALITZACIÓ 20.37

La manifestació reusenca s'atura a la plaça de la Llibertat i es proposa fer una seguda davant de la comissaria de la Policia Nacional. Demanen mantenir la calma, no llençar cap mena d'objecte i aïllar a aquells que sí tinguin actitud provocadora.

 

ACTUALITZACIÓ 20.36

Calma tensa a la Imperial entre manifestants i policia.

 

ACTUALITZACIÓ 20.31

A Reus, la corda de manifestants es comença a desplaçar, previsiblement, en direcció a la comissaria de Policia Nacional. Seria la tercera nit consecutiva.

 

ACTUALITZACIÓ 20.25

Es comença a escalfar l'ambient a Tarragona. Els manifestants llencen els primers objectes, i els agents reforcen posicions.

 

ACTUALITZACIÓ 20.19

Cada cop són més els manifestants que s'agrupen a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona de nou.

 

ACTUALITZACIÓ 20.17

Actualització del trànsit. L'AP-7 i també la nacional N-340 a l'Ampolla són ara mateix les carreteres tallades a la demarcació.

 

ACTUALITZACIÓ 20.12

Si bé la jornada de vaga s'està desenvolupant amb absoluta tranquilitat a les comarques tarragonines, no és el cas de Barcelona. En aquest enllaç també podeu seguir en directe la situació a la capital catalana.

 

ACTUALITZACIÓ 20.11

A Tarragona, els manifestants abandonen pausadament la plaça de la Font. Alguns d'ells es van dispersant, i d'altres fan via cap a la plaça Imperial Tarraco per continuar la protesta.

 

ACTUALITZACIÓ 20.01

La concentració de Reus arriba a la plaça del Mercadal entre aplaudiments. Reivindiquen el to pacífic del moviment independentista.

 

ACTUALITZACIÓ 19.59

Els parlaments de la plaça de la Font han avançat dues noves concentracions previstes per aquest dissabte: una a les 12.00 hores a la plaça Imperial Tarraco i una segona a les 18.00 hores a la plaça Corsini.

 

ACTUALITZACIÓ 19.56

De nou, la concentració de Tarragona es caracteritza per la joventut de bona part dels manifestants.

 

ACTUALITZACIÓ 19.48

A Reus, els prop de 200 manifestants semblen dirigir-se cap a la plaça Prim després de deambular pacíficament per diversos carrers de la ciutat.

 

ACTUALITZACIÓ 19.45

 

ACTUALITZACIÓ 19.39

Talls intermitents a la carretera N-240, a l'altura de Falset (Priorat).

 

ACTUALITZACIÓ 19.34

Ambient festiu davant l'Ajuntament de Tarragona. Hi continua arribant gent a plaça, tot i que ja és plena a vessar. Segons la Guàrdia Urbana, recordem, són unes 10.000 persones.

 

ACTUALITZACIÓ 19.32

 

ACTUALITZACIÓ 19.30

La plaça de la Font de Tarragona s'omple a vessar amb l'arribada dels milers de manifestants concentrats aquesta tarda.

 

ACTUALITZACIÓ 19.25

Segons dades oficials consensuades per la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, la concentració de Tarragona aplega unes 10.000 persones.

 

ACTUALITZACIÓ 19.17

La manifestació de Reus canvia de rumb i trenca cap al passeig de Misericòrdia per reprendre'l en direcció a la plaça de la Pastoreta.

 

ACTUALITZACIÓ 19.15

 

ACTUALITZACIÓ 19.12

La capçalera de la manifestació ja arriba a la plaça de la Font de la ciutat.

 

ACTUALITZACIÓ 19.11

La manifestació de Tarragona està donant lloc a noves imatges històriques i detalls d'interès: Una marea humana recorre el centre de Tarragona

 

ACTUALITZACIÓ 19.08

 

ACTUALITZACIÓ 18.59

Els Mossos d'Esquadra haurien detingut un jove a tocar de la manifestació de Tarragona, a la plaça Imperial Tarraco, segons informa el Diari ARA. L'haurien empaitat amb un furgó abans d'arrestar-lo.

 

ACTUALITZACIÓ 18.54

La segona columna de manifestants ja arriba a la Rambla Nova, avançant pel carrer Unió.

 

ACTUALITZACIÓ 18.49 h

Els manifestants de Reus tallen la rotonda de la plaça del Canal amb tres assegudes simultànies i col·lapsen un dels grans accessos a la ciutat.

 

ACTUALITZACIÓ 18.49 h

Els manifestants que no formen part de la primera columna també comencen a moure's de la plaça Imperial Tarraco.

 

ACTUALITZACIÓ 18.42 h

Els milers de manifestants de Tarragona semblen distribuir-se en columnes diferenciades. Enfilen l'avinguda de Prat de la Riba i pugen pels carrers del Gasòmetre i el carrer Unió, en direcció a la Rambla Nova. A la imatge de TarragonaDigital.com, el pas d ela primera d'aquestes columnes.

 

ACTUALITZACIÓ 18.38 h

 

ACTUALITZACIÓ 18.37 h

La manifestació de Reus ja baixa per Jaume I en direcció a l'avinguda de Salou.

 

ACTUALITZACIÓ 18.34 h

 

ACTUALITZACIÓ 18.27 h

La plaça Imperial Tarraco és el gran epicentre de la protesta al Camp de Tarragona amb el suport de milers de manifestants.

 

ACTUALITZACIÓ 18.26 h

El tall de l'AP-7 a l'Ampolla pren força i es consolida.

 

ACTUALITZACIÓ 18.24 h

La concentració de la capital aplega en aquests moments el suport de moltíssimes persones.

 

ACTUALITZACIÓ 18.21 h

I a Reus, la concentració paral·lela que s'ha anat articulant a última hora decideix, en assemblea, sortir en manifestació cap a l'avinguda de Salou. A les 20.00 hores volen tornar a ser al Mercadal per convocar una nova manifestació.

 

ACTUALITZACIÓ 18.18 h

A l'Ampolla, un grup de manifestants acaba d'accedir i tallar l'AP-7.

 

ACTUALITZACIÓ 18.13 h

L'ambient a Tarragona és de manifestació pacífica i massiva. Milers es queden a la plaça Imperial Tarraco, la capçalera es comença a bellugar.

 

ACTUALITZACIÓ 18.09 h

Arrenca la manifestació unitària massiva de la plaça Imperial Tarraco, on milers de persones han acudit a la convocatòria. Molta més afluència que ens els darrers dies.

 

ACTUALITZACIÓ 18.06 h

Trànsit actualitza la situació actual de les carreteres catalanes. A Tarragona, segueixen tallades la T-11 a Reus i l'N-340 a Amposta, on els manifestants volenf er via cap a l'AP-7.

 

ACTUALITZACIÓ 18.04 h

Els manifestants d'Amposta volen abandonar l'N-340 i passar a tallar l'autopista AP-7.

 

ACTUALITZACIÓ 17.50 h

Desenes de milers de persones participen des de les cinc de la tarda en la massiva manifestació convocada per Intersindical-CSC i IAC amb motiu de la vaga general d'aquest divendres. Els participants protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O i ocupen sobretot el Passeig de Gràcia entre els Jardinets i la Gran Via, on hi ha instal·lat l'escenari. El fet que els manifestants ocupin tot aquest espai del passeig fa preveure que la capçalera pugui avançar molt poc, aproximadament 50 metres. La capçalera de la manifestació porta el lema «Pels drets i les llibertats, vaga general».

 

La manifestació se celebra poques hores després que hagin arribat a Barcelona els participants a les Marxes de la Llibertat que ha organitzat l'ANC i Òmnium Cultural, que van sortir dimecres des de Girona, Berga, Vic, Tàrrega i Tarragona. Aquest divendres al migdia han confluït totes al centre de la ciutat. «Vaga general, llibertat presos polítics» és un dels lemes principals que criden els manifestants. També hi ha presència de tractors procedents del Maresme.

 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 17.40 h

Mentrestant, a Barcelona, creix la tensió a la Via Laietana entre un grup de manifestants i la Policia Nacional. Al migdia, després d'una mobilització estudiantil, ja hi ha hagut una càrrega d'aquest cos policial a un grup d'estudiants que llançaven objectes contra els agents que custodiaven l'edifici. Poca estona després, la tensió ha tornat a la zona. Un cordó policial està protegint la Prefectura mentre un grup de manifestants està uns metres al nord de Via Laietana, des d'on alguns d'ells llencen objectes als agents antiavalots. Al carrer també hi ha més d'una desena de furgonetes de la policia. Les càrregues han començat i la policia ha detingut almenys a persona.

 

Ja al migdia, la Policia Nacional s'ha emportat alguns manifestants dins de la Prefectura, tot i que el cos no concreten si estan detinguts. A la tarda també s'han emportat dins de l'edifici un altre manifestant.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 17.23 h

Trànsit informa que la carretera N-340 a l'altura de l'Ampolla està tallada per manifestació, a l'altura del quilòmetre 1.098

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 17.20 h

Els manifestants i tractors ja esperen la manifestació a la plaça Imperial Tàrraco i ja han tallat el trànsit a la plaça.

 

ACTUALITZACIÓ 17.15 h

S'ha convocat una nova manifestació al centre de Reus, paral·lela a la unitària que se celebrarà aquesta tarda a Tarragona. La concentració reusenca està convocada també a les 18 hores a la plaça del Mercadal. Es recomana portar menjar, aigua i abric. 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 17.10 h

L'autovia T-11 a l'altura de Reus està reoberta.

 

 

ACTUALITZACIÓ 17.05 h

Una vintena de tractors han arribat a Tarragona i es passegen per la Rambla Nova, a l'espera de la gran manifestació de les 18 hores a la plaça Imperial Tàrraco.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 16.48 h

L'Audiència Nacional investiga per indicis de terrorisme a Tsunami Democràtic. El Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, previ informe de la Fiscalia, ha ordenat a la Guàrdia Civil que procedeixi a clausurar tot accés a pàgines web i perfils en xarxes socials de Tsunami Democràtic per delicte de terrorisme, segons han informat fonts jurídique. Aquest portal d'internet i també la seva aplicació per a dispositius mòbils ha començat a bloquejar-se a partir de les 14.30 hores.

 

ACTUALITZACIÓ 16.35 h

Segons informa Trànsit, l'N-420 està tallada al quilòmetre 838, a Marçà, per una nova manifestació. La T-11 a Reus també continua tallada per manifestació. 

 

 

ACTUALITZACIÓ 16.30 h

Tortosa ha viscut una multitudinària manifestació, amb més de 5.000 persones recorrent la ciutat i la carretera C-12 després de la concentració que havien convocat els sindicats a la plaça de Barcelona. La capital ebrenca ha acollit gent vinguda de tot el territori i un dels moments més celebrats ha estat quan els pagesos han entrat amb una cinquantena de tractors fins al centre de la ciutat. 

 

ACTUALITZACIÓ 16.14 h

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos dels ultres que van apallisar un jove al centre de Barcelona ahir. El manifestant va ser colpejat amb pals i li van propinar cops de puny i puntades de peu indiscriminadament al carrer Rosselló.

  

 

ACTUALITZACIÓ 15.55 h

Durant una connexió en directe del programa d'Anar Rosa Quintana a Tarragona, un dels manifestants s'ha abaixat els pantalons i ha mostrat el cul a la càmera mentre la periodista, des d'un dels nombrosos talls de carretera que s'han produït aquest matí, informava sobre les protestes.

 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 15.45 h

Segons el Servei Català de Trànsit, en aquests moments només hi ha una carretera afectada per talls a causa de manifestacions. És a la T-11, al punt quilomètric 3, a l'altura de Reus, i està tallada en sentit Tarragona.

 

 

ACTUALITZACIÓ 15.32 h

A la mateixa hora que s'ha convocat la gran manifestació unitària a Tarragona, se n'ha convocat una contrària a la plaça de Cuba de Sant Pere i Sant Pau «per la llibertat dels oprimits». Aquesta sortirà a les 18 hores i es dirigirà fins a la ciutat.

 

ACTUALITZACIÓ 15.30 h

Els sindicats i partits i entitats sobiranistes recorden la convocatòria d'una gran manifestació unitària aquesta tarda, a les 18 hores, a la plaça Imprial Tàrraco de Tarragona.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 15.15 h

Els manifestants abandonen la carretera N-240 a Montblanc i queda reoberta al trànsit.

 

ACTUALITZACIÓ 14.53 h

Un petit grup de manifestants continuen amb mobilitzacions a Reus. Ara, avancen per la T-11, creant problemes a la circulació en aquest punt de la via.

 

ACTUALITZACIÓ 14.44 h

Els tres detinguts pels Mossos d'Esquadra a Tarragona passen demà a disposició judicial. La resta, van ser detinguts per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Policia Nacional, i no hi ha novetats al respecte.

 

 

ACTUALITZACIÓ 14.38 h

PSC, Ciutadans i PP tomben la proposta que volia demanar l'amnistia als condemnats del Procés a Salou. Tot i ser convocant, el grup municipal d'ERC ha secundat la vaga, mentre l'alcalde de Salou, Pere Granados, està de viatge institucional a Benidorm. Així doncs, Salou no rebutja la sentència en el ple.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 14.32 h

Els CDR anuncien una acampada indefinida a la Gran Via de Barcelona. La notícia ha coincidit amb l'arribada de les Marxes per la Llibertat que han sortit de diversos punts de Catalunya a la capital catalana.

 

 

ACTUALITZACIÓ 14.22 h

La concentració de Reus comença a desfer-se. Hi ha persones que tornen al centre de la ciutat i un grup que segueix en direcció la carretera d'Alcolea al crit de «tallem l'autovia».

 

ACTUALITZACIÓ 14.18h

Les cues de vehicles s'allarguen per l'N-240 al seu pas per Montblanc. Els accessos a la capital de la Conca de Barberà segueixen tallats per la manifestació. 

 

ACTUALITZACIÓ 14.10h

La columna de la Marxa per la Llibertat de #Tarragona i Tàrrega passa per la B-23, a Sant Just Desvern, i és a les portes de Barcelona.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 14.00h

A Reus, els manifestants mantenen els càntics contra els Mossos com «no us mereixeu la senyera que porteu» i «veniu, som gent de pau» amb la mateixa entonació que la furgoneta del cos policial que recorria els carrers de Tarragona aquesta setmana.

 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.50h

La manifestació a Tarragona ha deixat imatges com aquesta, de companyerisme entre joves amb idees contràries sobre la independència però amb la mateixa opinió sobre la sentència. 

 

ACTUALITZACIÓ 13.47h

Xiulets i càntics contra els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos policials davant de la comissaria de la policia catalana a Reus. La capçalera impulsa una seguda de protesta.

 

ACTUALITZACIÓ 13.43h

A Reus, la marxa passa per la plaça del Nucli i després arriba a la comissaria dels Mossos d'Esquara. Allà, un dispositiu de mossos custodia la comissaria. 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.40h

Així ha quedat així el Carrefour de Valls després del pas dels piquets, amb les persianes abaixades, els vidres trencats i pintades a l'exterior. 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.35h

  

A Tarragona, milers de persones baixen per l'avinguda Estanislau Figueres en una marxa improvisada en direcció a la plaça Imperial Tàrraco.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.26h

Pel que fa a la manifestació de Valls que ha durat tot el matí, s'ha donat per desconvocada. Està previst que a la tarda els vallencs se sumin a la manifestació central a la ciutat de Tarragona.

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.24h

La manifestació de Reus agrupa milers de persones, que omplen el carrer de Sant Joan. Encapçalada principalment per gent jove, ha reduït el ritme per evitar separar-se de la cua de la columna a causa de l'efecte embut que generava el carrer de Jesús en sortir del Mercadal.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.18h

La concentració de la plaça de la Font de Tarragona segueix amb ambient festiu. Milers de persones s'apleguen a les portes de l'Ajuntament i entonen càntics en favor de la llibertat dels presos. Els grallers entonen cançons com 'Bella Ciao', que els manifestants segueixen amb càntics i aplaudiments.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.15h

Les Marxes per la Llibertat estan encarant l'últim tram i arriben ja a la ciutat de Barcelona. Milers de persones omplen la Meridiana, la Gran Via provinents de molts punts de la geografia catalana i la columna que arriba del Baix Llobregat encara la B-23 a l'altura de Sant Joan Despí abans d'entrar per la Diagonal.

 

La majoria ha passat la nit fora, en poliesportius cedits pels ajuntaments de Martorell, Sant Quirze i Premià de Mar, punts d'inici de la marxa d'aquest divendres, coincidint amb la vaga general. Van sortir dimecres des de ciutats com Tarragona, Tàrrega, Berga, Vic i Girona. També s'hi ha afegit aquest divendres una columna des de Castelldefels.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.10h

La manifestació de Reus segueix arrossegant una munió de persones, ara pel carrer de Sant Joan.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.10h

A Tarragona, malgrat l'ambient festiu, increpen una periodista amb crits de «premsa espanyola, manipuladora».

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.00h

El ple de l'Ajuntament de Calafell d'aquest dijous 17 d'octubre a la tarda ha fet un minut de silenci per «condemnar la violència a les principals ciutats catalanes», en paraules de l'alcalde, Ramon Ferré. El minut de silenci ha estat seguit per tots els partits, però quan ha acabat, ERC, Sumem+ i la CUP han decidit abandonar el ple en protesta pel fet que s'hagi mantingut durant aquests dies d'excepcionalitat per la sentència del Tribunal Suprem.

 

 

ACTUALITZACIÓ 13.00h

La concentració de Reus, després que els sindicats en desconvoquessin l'acte del Mercadal, es converteix en manifestació cap al carrer de Jesús.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.56h

A Reus, crits de «vaga, vaga, vaga general» en una plaça del Mercadal on s'apleguen milers de persones.

 

ACTUALITZACIÓ 12.50h

Laia Estrada (CUP) culpabilitza les forces de seguretat dels aldarulls de Tarragona. «Hem vist furgones dels Mossos perseguint els manifestants i la Policia Nacional fent càrregues i ndiscriminades».

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.40h

Pau Ricomà ha declarat que «Va molt més enllà de la llibertat dels presos polítics, va de democràcia, de drets fonamentals i de llibertats. Des de la sentència hi hagut una onada d'indignació que entenem perfectament, vehiculada de moltes maneres, que té el seu origen en una sentència injusta contra els líders polítics catalans. És lògic que la gent surti al carrer i exigeixi, i que se sumi a la vaga general d'avui».

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.30h

El comerç del centre de la ciutat de Tarragona ha fet un seguiment desigual de la vaga general durant el matí d'aquest divendres, 18 d'octubre. A la Rambla Nova; Rambla Vella; plaça de la Font i Corsini es podien trobar, aproximadament, la meitat de locals oberts. Així mateix, el mercat de brocanters habitual dels divendres presentava un aspecte desolador, amb només tres parades instal·lades de la desena llarga que es pot trobar en un dia normal.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.25h

Els 2.000 manifestants ja han arribat a la plaça de la Font de Tarragona. Ambient festiu a la plaça de la Font, en aquesta concentració convocada en el marc de la vaga general. Grallers entonen cançons populars, gent aplaudeix i balla. Moltes banderes independentistes.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.17h

La manifestació de Tarragona surt de l'A-7 per l'accés del cementiri i es dirigeix a la plaça de la Font. Unes 2.000 persones es manifesten.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.16h

Més de 1.200 persones, al Mercadal de Reus, només entres Avis i Àvies i persones que hi simpatitzen, encara caldria sumar-hi el gruix del piquet informatiu del matí, convertit en manifestació.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.15h

La manifestació de Valls acaba a la rotonda de la N-240 que dona accés al barri de la Colla Vella i a la carretera de Barcelona. Els manifetsants avancen per l'N-240.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.11h

Tallada també la rotonda d’entrada a Montblanc per l'N-240a. El tall provoca cues de cotxes i camions.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.10h

La trobada diària dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus és més multitudinària del que és habitual, emmarcada en les mobilitzacions en contra de la sentència del Tribunal Suprem i la vaga general d'aquest divendres. Només dos establiments de la plaça del Mercadal ha aixecat la persiana, avui. La manifestació pels carrers de Reus ha arribat a la plaça del Mercadal i s’uneix amb els Avis i Àvies.

 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.05h

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha insistit aquest divendres que els Mossos d'Esquadra «no tenen ni mantenen cap mena de convivència grups violents», en referència als fets que van tenir lloc ahir a Barcelona.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.00h

A Reus, els manifestats arriven a la raval Santa Anna a crits de «els carrers seran sempre nostres». Es dirigeixen cap a la plaça del Mercadal. Son unes 500 persones.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.55h

A Tarragona, els manifestants es mouen cap a la plaça de la Font per dins de l'autovia A-7, on continuen tallant el trànsit.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.53h

Al pont de l'N-240 a Montblanc han penjat una senyera gegant on es pot llegir «El vostre odi ens durà a la nostra llibertat». 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.50h

Diversos manifestants tallen ara l'N-420 a l'altura de Falset. 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.49h

Ahir, l'Ajuntament d'Ulldemolins va aprovar per unanimitat la moció de l'AMI i l'ACM com a resposta de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes. A més, també ha anunciat que suspèn tots els actes institucionals previstos per a la Diada de Sant Galderic d'aquest cap de setmana.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.47h

El Vendrell i el Baix Penedès viuen les primeres hores de vaga d'aquest 18 d'octubre amb tranquil·litat. Fins a les onze del matí no s'han registrat problemes a les carreteres de la comarca, ni tampoc als accessos dels diferents polígons industrials, en els quals la normalitat és absoluta. On més es nota la vaga és als centres educatius, amb molts alumnes que no han anat a les classes.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.44h

A Valls, la marxa arriba a la plaça del Pati. Amb crits de «vaga, vaga, vaga general» s’obliguen a tancar els pocs establiments que hi ha oberts.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.40h

L'autovia A-7 acaba de quedar tallada en els dos sentits de la marxa a l'altura de Tarragona. Un miler de manifestants són a la carretera, bloquejant el trànsit.

Tallada l'A-7 en els dos sentits | Àngel Ullate

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.39h

Segons ha informat Aena, dels 16 vols programats avui a l'Aeroport de Reus no se n'ha cancel·lat cap i no hi ha afectacions, a diferència de l'Aeroport del Prat.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.36h

Els tractors bloquegen la rotonda d’entrada a Montblanc i també l'N-240, on s’ha concentrat una multitud de gent.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.35h

A Reus els manifestants abandonen la rotonda de la carretera de Salou amb la T-11 i tornen cap al centre de la ciutat. A mesura que ha avançat el matí s’ha afegint més gent i ja son unes 300 persones.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.30h

Alguns tractors marxen i d’altres es queden aturats a l'N-240 al seu pas per Montblanc. La carretera està plena de gent i només hi passen els tractors.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.28h

Manifestants s'aturen davant del Supercor de la plaça Imperial Tàrraco per demanar que tanqui. Continuen la seva marxa per Tarragona, per l'avinguda d'Andorra. En són ja un miler llarg.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.20h

A Tarragona, els manifestants forcen els establiments a tancar, com ara en aquest Spar del carrer de Ramon i Cajal. 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.16h

La manifestació continua pels carrers de Tarragona. «Avui no es treballa, avui es fa vaga», criden els manifestants, que creixen en nombre a mesura que avança el matí. Els comerços abaixen persianes amb el pas de la marxa. 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.13h

A Valls s’organitza la manifestació de piquets que anirà pels diversos establiments que romanen oberts, com els hipermercats Carrefour i Mercadona. Obligaran a tancar els establiments.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.10h

A la Marxa per la Llibertat on hi ha la columna de Tarragona i que aquest matí ha sortit des de Martorell, ja sumen més de 15.000 participants. Ara mateix son a l'altura de Pallejà. 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.08h

Els manifestants de Tarragona han arribat a la plaça Imperial Tàrraco, on han cridat proclames contra diversos agents de la Policia Nacional que custodien l'accés a un carrer lateral dels jutjats de Tarragona. 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.06h

Ja han arribat tots els tractors a Montblanc procedents d’una marxa lenta que ha sortit de Pira a les 9.30 hores. Han passat per la Muralla de Santa Tecla on molts veïns de Montblanc els han donat la benvinguda.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.03h

La marxa de Tarragona compta ja amb més de mig miler de manifestants. En aquests moments es dirigeixen cap a la plaça Imperial Tàrraco.

 

 

ACTUALITZACIÓ 11.00h

A Tarragona, la manifestació ha pujat per la rambla del President Francesc Macià, i el Corte Inglés i el Mercadona han abaixat les persianes quan els manifestants han arribat a la plaça de la Generalitat. En aquest punt, s'uneix bastanta gent a la marxa.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.56h

La carretera C-12 està tallada a l'altura de Móra la Nova per la marxa lenta dels tractors dels pagesos de la Ribera d'Ebre.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.52h

A Montblanc, la marxa lenta de tractors que ha començat a Pira comença a arribar.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.50h 

A Tarragona, els manifestants han entrat a la ciutat travessant el pont de Santa Tecla en direcció a la plaça de les Corts Catalanes

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.49h 

La manifestació de Reus arriba a la rotonda de l'autovia direcció Salou. Es divideixen en diversos grups i tallen simultaniament la T-11 i els accessos a la rotonda.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.48h 

La Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (URV) s'ha vist obligada a suspendre el 4th Affordable Housing Forum, un congrés internacional sobre habitatge assequible per a persones vulnerables, que s'havia de celebrar ahir i avui a Tarragona. Així ho ha denunciat el director de la Càtedra, Sergio Nasarre, que ha lamentat la situació i ha explicat que «ningú ens va voler garantir la seguretat dels congressistes i hem hagut de cancel·lar-ho amb tot el que això comporta».

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.44h 

El ple de l’Ajuntament del Morell ha aprovat aquest vespre la moció proposada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que rebutja la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació amb el judici de l’1 d’octubre i reclama la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques, a més d’exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.38h 

L'Ajuntament de Castellvell del Camp aprova la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i demana l'amnistia per a totes les persones preses i exiliades i proclama la defensa del dret d'autodeterminació. La moció ha estat aprovada en un Ple Extraordinari per 10 vots a favor (Junts per Castellvell, ERC i Ara Castellvell) i 1 en contra (PSC).

 

En aquesta moció es manifesta el rebuig a la sentència condemnatòria, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya. Tanmateix, mostra el compromís amb el Dret a l'Autodeterminació, es reafirma el caràcter pacífic i no violent de l'independentisme català i expressa la més ferma voluntat de seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Castellvell del Camp. 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.31h 

Els manifestants de Tarragona es dirigeixen cap a la ciutat per la plaça Europa. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra s'esforcen per redirigir el trànsit i evitar cues.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.30h 

A Reus, els manifestants decideixen continuar el tall de la T-11 dirigint-se, en bloc i en els dos sentits, en direcció Salou.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.25h 

A Montblanc, la gran majoria del comerç està tancat excepte algun establiment puntual. Es pot accedir bé per carretera, de moment. A les 11 del matí està previst que arribi una tractorada procedent de Pira.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.22h 

A Valls, els manifestants han incendiat un contenidor de pneumàtics d’una empresa del Polígon Industrial. Arriba la primera dotació dels Bombers de la Generalitat per sufocar les flames.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.19h 

Els manifestants aixequen el tall de l'A-27 a l'altura del Port de Tarragona i es comencen a retirat. A poc a poc, més gent s'ha anat unint al grup durant el tall, sumant més de 300 persones.

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.15h 

Els Mossos d'Esquadra han intervingut aquest divendres a les 06.00 hores una bombona de gas manipulada, segons informa 'RAC 1'. En concret, l'artefacte ha estat localitzat a la Ronda de Sant Pere de Barcelona, a prop del Passeig de Gràcia, i contenia un petit iniciador bàsic, perquè explotés

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.10h 

Mentrestant, continua el tall de carretera a l'A-27, a l'entrada del Port de Tarragona. Hi ha la presència policia del de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, però l'ambient està calmat, de moment.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.02h 

A Valls, creix la tensió entre conductors i manifestants. Un dels conductors ha sortit del vehicle, ha retirat les tanques i s'ha encarat amb alguns dels manifestants a l'entrada del polígon. 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 10.00h 

Carreteres tallades per protestes, a aquesta hora, a les comarques de Tarragona:

 

  • A-27: accés al Port de Tarragona, en els dos sentits
  • T-11 a Reus, en sentit Falset
  • C-14 a la Selva del Camp, en els dos sentits
  • C-241d a Pira, en sentit sud
  • C-44 a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, en els dos sentits
  • N-420 a Gandesa, en els dos sentits

 

ACTUALITZACIÓ 09.53h

Aquest passat dijous s’ha decidit, per part del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que el partit entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, que s’havia de celebrar el pròxim 26 d’octubre, canviï de data per motius de seguretat, ja que hi ha convocada pel mateix dia una manifestació a Barcelona en contra de la sentència de l'1-O. Es podria jugar el 4, 17 o 18 de desembre.

 

ACTUALITZACIÓ 09.47h

 

Els Mossos d’Esquadra redirigeixen el trànsit obligant als cotxes a fer marxa enrere i entrar per l’accés anterior a Reus. Són les conseqüències del tall a la T-11 al seu pas per la capital del Baix Camp. Des de fa uns minuts, el tall és en sentit sud. També se'n produeixen de nou a l'avinguda de Francesc Macià, a l'alçada de les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms.

 

ACTUALITZACIÓ 09.44h

 

Espectacular columna de fum negre a la C-14 a la Selva del Camp, fruit de la crema de pneumàtics que s'ha produït en el tall d'aquesta carretera.

  

 

ACTUALITZACIÓ 09.37h

 

Els manifestants de Reus tallen la carretera T-11, a l'alçada del seu encreuament amb la carretera de Misericòrdia.

 

ACTUALITZACIÓ 09.35h

 

ACTUALITZACIÓ 09.30h

A Tarragona continua el tall a l'A-27 quan ja fa una hora que ha arrencat. Els Mossos formen cordó de seguretat. Calma, de moment, però antiavalots preparats. A Reus, segueix la ruta pels diferents carrers de la ciutat, ara cap a la rotonda del santuari de Misericòrdia. Els talls tenen poca repercussió perquè la Guàrdia Urbana d’encarrega de redigir els conductors des dels carrers anteriors. Mentrestant, a Valls, el polígon continua del tot bloquejat.

 

ACTUALITZACIÓ 09.20h

 

 

ACTUALITZACIÓ 09.10h

La nit d'aquest dijous, 17 d'octubre, enmig de les nits de protestes que viu Tarragona arran de la sentència del judici del procés, s'ha produït un acte vandàlic a l'Ajuntament de Tarragona. Concretament, ha resultat cremada la porta principal.

 

ACTUALITZACIÓ 09.05h

Els manifestants de Reus abandonen ara el tall de la rotonda de l'avinguda de Francesc Macià i es dirigeixen cap al centre de la ciutat, on es preveu que desenvolupin noves accions en els propers minuts.

 

ACTUALITZACIÓ 08.54h

Almenys quatre persones han estat detingudes durant aquest dijous a la nit a Tarragona durant una nit de corredisses entre policies i manifestants pel centre de la ciutat. Desenes de joves s'han concentrat pels volts de les onze de la nit a la plaça Imperial Tàrraco, on han fet també acte de presència els efectius policials.

 

ACTUALITZACIÓ 08.51h

Nou tall de circulació a les carreteres tarragonines: se'n produeix un a Gandesa, a la carretera N-420, en els dos sentits de la marxa. La policia desvia el trànsit a través de la carretera C-43.

 

ACTUALITZACIÓ 08.50h

 

Continuen els talls de la C-14 i N-240 a l’alçada del Polígon Industrial de Valls. Al costat de l’Hotel Class han fet barricada amb pneumàtics encesos.

 

ACTUALITZACIÓ 08.48h

Carles Puigdemont ha comparegut aquest divendres a primera hora davant de les autoritats belgues, acompanyat pels seus advocats, en resposta a la reactivació de l'euroordre de detenció i entrega del jutge Pablo Llarena

 

ACTUALITZACIÓ 08.45h

 

A Reus, els manifestants tallen ara la rotonda de l'avinguda de Francesc Macià. La Guàrdia Urbana gestiona desviaments de trànsit.

 

ACTUALITZACIÓ 08.35h

Els manifestants congregats a l'accés al Port de Tarragona per l'A-27. | Carlos Domènech

A Tarragona, els manifestants que tallen l'accés al Port de Tarragona per l'A-27 seuen a terra i criden diverses proclames davant les mirades dels Mossos d'Esquadra, desplegats amb l'ARRO, i els antiavalots de la Guàrdia Civil. Alhora, per evitar grans embussos, el trànsit es desvia cap a la T-11.

 

ACTUALITZACIÓ 08.30h

Un grup de manifestants talla l'avinguda de Francesc Macià de Reus, just davant del Tanatori Municipal. Es preveu que en les properes hores facin més talls a diversos punts de la capital del Baix Camp. 'Fora feixistes dels nostres barris', criden els manifestants de Reus davant els conductors indignats pels talls de circulació.

 

ACTUALITZACIÓ 08.22h

 

A Tarragona, els manifestants arriben a l'accés del Port i tallen aquest extrem de l'A-27. Diverses patrulles de Mossos i una furgona protegeixen l'entrada. També hi ha presència de la Guàrdia Civil, amb una seixantena d'antiavalots preparats amb escuts i escopetes de pilotes de goma.

 

ACTUALITZACIÓ 08.20h

 

A l’estació d’autobusos de Reus ja hi ha concentrades unes 40 persones per iniciar el piquet informatiu convocat pel matí d'aquest divendres, 18 d'octubre, jornada de vaga general. En assemblea, han decidit iniciar una ruta per Reus i tallar el trànsit en diversos punts de la ciutat. A mig matí es dirigiran a la manifestació de la plaça del Mercadal.

 

ACTUALITZACIÓ 08.15h

 

Diversos manifestants han tallat en els dos sentits la carretera C-37, al seu pas per Valls. En aquest punt, s'ha encès també una foguera de pneumàtics.

 

ACTUALITZACIÓ 08.10h

Uns 300 manifestants procedents del centre de la ciutat de Tarragona es dirigeixen hores d'ara cap a l'autovia A-27. El seu objectiu és tallar l'entrada de mercaderies del Port de Tarragona.

 

ACTUALITZACIÓ 08.03h

El tall de la carretera C-12 a Ginestar s'ha dissolt, segons informa el Servei Català de Trànsit, així com el de l'A-27 al Morell.

 

ACTUALITZACIÓ 07.55h

 

 

Els manifestants de Tarragona caminen per l'avinguda de Roma en direcció als barris de Ponent. Els accessos a Tarragona podrien quedar tallats.

 

ACTUALITZACIÓ 07.50h

 

A Valls, diversos manifestants han tallat els accessos al polígon industrial i situen piquets informatius en aquests punts. A la Conca de Barberà, s'encenen piles de pneumàtics al tall de l'N-240 a Vimbodí i Poblet, tal com mostra la fotografia.

 

ACTUALITZACIÓ 07.45h

A banda dels talls de carreteres que es produeixen a les comarques de Tarragona, aquesta és la situació a la resta de punts del país.

 

ACTUALITZACIÓ 07.42h

La columna de Tarragona de la Marxa per la Llibertat ha fet nit a Martorell, on va arribar aquest dijous al vespre per unir-se amb la procedent de Tàrrega. A les set del matí, la columna ha començat la darrera etapa, de quaranta quilòmetres, que els durà a arribar a Barcelona pels volts de les tres de la tarda. A les cinc, s'uniran amb les columnes que venen de Berga, Vic i Girona i iniciaran una gran manifestació unitària als Jardinets de Gràcia.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 07.40h

 

Els manifestants comencen a caminar al voltant de la plaça Imperial Tarraco. Agents de la BRIMO i de Seguretat Ciutadana blinden la subdelegació del govern.

 

ACTUALITZACIÓ 07.30h

 

Un centenar de persones s'aplega a primera hora del matí a la plaça Imperial Tarraco. Bastanta presència policial, que esperen moviments per part dels manifestants, en aquest divendres de vaga general. De moment, normalitat.

 

ACTUALITZACIÓ 07.23h

Als talls de l'A-27 al Morell i la C-12 a Ginestar, se n'afegeixen més:

  • C-44 a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  • N-240 a Vimbodí i Poblet

 

ACTUALITZACIÓ 07.15h

Primers talls de carretera per manifestació a les comarques de Tarragona, segons informa el Servei Català de Trànsit. Són els següents:

  • A-27 tallada en els dos sentits al Morell
  • C-12 tallada en els dos sentits a Ginestar

 

ACTUALITZACIÓ 07.12h

La Universitat Rovira i Virgili tanca aquest divendres les seves portes. Malgrat no tenir-ho previst, una protesta estudiantil va ser el detonant perquè la rectora, María José Figueras, acabés anunciant el tancament de la universitat, decretant la jornada d'avui com a no-lectiva.

 

ACTUALITZACIÓ 07.10h

El dia es preveu complex a escala de manifestacions i, de retruc, de mobilitat. Cal tenir en compte que diverses institucions públiques, des d'administracions fins a diversos serveis i transports públics, ofereixen aquest divendres serveis mínims. Repassem totes les afectacions de la vaga d'aquest 18-O.

 

ACTUALITZACIÓ 07.00h 

Arrenca la jornada de vaga a les comarques de Tarragona. Hores d'ara no es registra cap tall de carretera a la demarcació. A aquesta hora, hi ha una convocatòria de vaguistes a la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona que podria desembocar en les primeres protestes.

 

Cinquè dia des que es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem al procés català. Aquest matí ha començat una jornada de vaga a tota Catalunya amb diverses mobilitzacions que s'estan duent a terme per tot el país i amb la Marxa de la Llibertat arribant a Barcelona per la gran concentració prevista per aquesta tarda a la ciutat.

 

A Tarragona s'ha convocat una gran manifestació a partir de les 18 hores, a la plaça Imperial Tàrraco, que es preveu massiva. S'ha fet una crida a tots els ciutadans dels municipis propers perquè s'uneixin a la marxa unitària, que transcorrerà pel centre de la ciutat reclamant més drets laborals i socials, a més de protestar per la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem. 

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana