El 10 de juliol es va produir un accident mortal a l'AP-7 a l'altura de Constantí

Els morts en accidents a les carreteres tarragonines baixen un 42,8% el primer trimestre de l'any

Han mort 8 persones en els tres primers mesos d'aquest 2020

Tarragona és la segona demarcació on els accidents mortals s'han reduït més el primer trimestre d'aquest any, en comparació amb el mateix període del 2019. Si l'any passat hi va haver 14 morts en els tres primers mesos, aquest any n'hi ha hagut 8. Això suposa un descens del 42,8%.

El nombre de morts en accidents de trànsit a les carreteres catalanes ha baixat un 29,7% en el primer trimestre de l'any, respecte l'any passat. Són 26 les persones que han perdut la vida, per les 37 de l'any passat, amb un 41% menys d'accidents mortals. La reducció es deu especialment al mes de març, quan ja hi havia confinament pel coronavirus. L'últim mes només hi ha hagut 5 víctimes mortals, pels 19 del 2019. Les restriccions de circulació des del 14 de març han reduït la mobilitat un 75% a l'àrea metropolitana de Barcelona. El 69% de les víctimes mortals han estat en cap de setmana, i d'aquestes, la meitat van ser dissabte.

Per demarcacions, Lleida és la que registra el major descens, de 7 morts a 3 (un 57% menys). En segon lloc hi ha Tarragona, que passa dels 14 morts als 8. Pel que fa a Girona, ha registrat el mateix nombre d'accidents mortals, 6. Barcelona ha passat de 9 accidents a 10. 

Pel que fa als col·lectius vulnerables, en el primer trimestre han mort tres motoristes, un ciclista i dos vianants. La franja d'edat que ha sumat més morts és la dels 45 a 54 anys, amb nou víctimes.

Cronologia d'accidents mortals a Tarragona d'aquest 2020

El primer accident mortal que es va registrar aquest 2020 va ser el 5 de gener, quan un conductor va morir a l'AP-7 al Vendrell. El 26 de gener arribava el segon accident, un atropellament a la C-31 a Calafell. Tres dies després, el 29 de gener, el passatger d'un turisme va morir en un accident a l'N-420 a Falset.

Un mes després, el 29 de febrer, un tràgic accident a l'N-240 a Tarragona es va endur la vida de tres veïns de Valls. El 8 de març, un motorista va morir en un accident a la TV-2401 al Montmell. El darrer accident va tenir la setmana passada, el 25 de març, quan un camioner va morir en un accident a l'AP-7 a l'Ametlla de Mar.


Comentaris