Imatge del motor dièsel del Port de Tarragona

El Port de Tarragona instal·la un motor dièsel de 30 tones a la nova exposició del Museu

L'espectacular element s'ha instal·lat davant les noves portes de vidre perquè es pugui visionar des de l'exterior

El Port de Tarragona comença a redissenyar el relat  del Museu, amb el canvi d'ubicació del  motor dièsel  construït l'any 1960. Es tracta d'un  motor de grans dimensions i un pes de gairebé 30 tones  que, fins ara, s'ubicava dins l'interior de l'edifici mentre finalitzava el procés de rehabilitació.


A causa de les seves  grans dimensions, l'equip responsable va decidir moure'l només una vegada i directament a la seva ubicació definitiva que té assignada al nou disseny museogràfic, tal com es va fer efectiu ahir, 2 de novembre.


La peripècia de l'acció ha consistit a desplaçar el motor uns quinze metres i fer-li un gir de noranta graus per tal de poder-lo ubicar just davant les noves portes  de vidre del Museu. D'aquesta manera, tothom que passegi pel Moll de Costa podrà entreveure el motor des del carrer estant.

Un vaixell enfonsat davant el dic de Llevant

La complicada acció ha estat realitzada per un equip de professionals i sota l'atenta mirada de la directora del Museu, Mercè Toldrà, en uns treballs que han durat gairebé cinc hores. Toldrà ha comentat que «han hagut d’utilitzar maquinària especial per moure una peça amb unes dimensions de 3,35 x 5,25 x 1,8 metres de grandària i un pes d’unes  30 tones».

El motor  és un dels tresors més emblemàtics del Museu i en forma part des de l'any 2000. Aquest va ser extret del vaixell ‘Dragonera’  que va ser construït per les drassanes 'Juliana Constructora Gijonensa' als anys 60. Actualment, les restes del vaixell descansen al  fons del mar, al  Parc Subaquàtic  gestionat pel SES davant del dic de Llevant.

És un  motor de dos temps de la marca Smith Bolnes i va ser construït a València. Compta amb una potència de  1120 cavalls  i set pistons en línia. La 'Dragonera' va ser cedida als anys 90 a la Societat d’Exploracions Submarines  per enfonsar-la a prop de l'escullera i integrar-la dins el Parc Subaquàtic.

Un nou Museu

El desplaçament del motor dièsel és el primer pas per a la  remodelació  del Museu del Port. La directora de l’obra i responsable del departament d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, Teresa Jacas, ha volgut destacar que «les  obres s’estan duent a terme sota el calendari previst inicialment, tot i la situació anòmala que s’està vivint a causa de la  Covid-19».

D'aquesta manera, està previst que les obres finalitzin a finals d'any o a principis del 2021. Després d'aquesta etapa, Jacas explica que «es podrà començar amb la  producció  de la  nova exposiciómuseística, amb l’execució de totes les instal·lacions com climatització i ventilació, electricitat, telecomunicacions i il·luminació de l’espai».

El Museu del Port de Tarragona  va batre un  rècord de visites l'any passat, amb 30.100 visitants. L'objectiu de les obres al Port és mantenir l'atractiu i les xifres de visitants, renovant completament el relat expositiu de la mà de l’equip d’Ignasi Cristià i Iago Blasi, encarregat de dissenyar la nova proposta.

El nou espai varia l'anterior distribució dins l'espai del Refugi 2, instaurant un recorregut més lineal  on els visitants es trobaran amb  objectes nous, així com els elements emblemàtics  que ja formaven part de l'exposició i són característics del Museu del Port de Tarragona.

Mentrestant, i per adaptar-se a l'escenari actual, el Museu va estrenar el passat mes d'octubre, un espai de visites virtuals amb el nom de 'Educa Digital', que proposa diverses activitats culturals didàctiques perquè els infants puguin gaudir d'una nova experiència al voltant del Port de Tarragona.

Segons declaracions de la responsable del Museu del Port,  Mercè Toldrà, «aquesta nova oferta ha estat molt ben rebuda i, a hores d’ara, ja tenim al voltant de 600 alumnes apuntats  fins a finals d’any».