Simón no recolza l'obligatorietat de portar mascareta

Cunit, Santa Coloma de Queralt i Passanant i Belltall passen a la fase 1

El Ministre Illa ha assegurat que «cada pas que fem és un pas segur»

El govern ja ha anunciat quines regions avancen a la fase 1. Tota l'àrea metropolitana de Barcelona passarà a la fase 0,5 a partir de dilluns, així com el Baix Montseny. La resta de Catalunya sí que accedeix a la fase esmentada. «Tot Catalunya passa a la fase 1, menys l'àrea metropolitana de Barcelona, i alguna altra petita excepció», ha comunicat Simón. 

Per tant, segons el govern espanyol, accedeixen a fase 1 les àrees sanitàries de Girona, Lleida i Catalunya Central; i, així mateix, tal com ho havien demanat també hi accediran les comarques del Garraf i l'Alt Penedès. Madrid, per contra, es queda a la fase 0. 

Els municipis del Camp de Tarragona que faltaven per passar a la fase 1, com Cunit, que pertany a la regió sanitària del Garraf-Alt Penedès; Santa Coloma de Queralt, a la regió sanitària de Catalunya Central; i Passanant i Belltall que s’inclou dins de la regió sanitària de Lleida

Prèviament, el Ministeri de Sanitat havia proposat a la comunitat de Madrid una relaxació de les mesures de la fase 0. El que a la pràctica suposaria passar a la fase 0,5, la mateixa que el Govern ha demanat per a Barcelona i l’àmbit metropolità. El Ministeri ja va rebutjar la setmana passada el progrés a la fase 1 de la comunitat, que ho ha tornat a demanar aquesta setmana convençuda que compleix els criteris.

Sanitat, en canvi, considerava que encara no es donaven les condicions per permetre que pugui avançar. Fonts de la conselleria de Sanitat de la comunitat asseguraven que la situació de Madrid no és la mateixa que la de Barcelona i que compleixen tots els requisits establerts per passar a la fase 1. Per tant, deien, una fase intermèdia seria una «decisió per part del Ministeri discrecional i sense raons tècniques». La decisió es prendrà aquesta tarda a la reunió interterritorial i es comunicarà oficialment cap a les set de la tarda en roda de premsa.


Comentaris