MAMT

Al MAMT la cultura no s’atura: dues exposicions temporals per gaudir de l'art durant les vacances

El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona convida a visitar les seves dues exposicions temporals: 'Resistències vora el mar', de Ro Caminal, i 'De mites i herois', de Marc Quintana

En aquests temps de pandèmia que estem vivint, la cultura s’ha convertit en una bona aliada per abstraure la ment i alimentar l'ànima. 

Per això, el Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona et convida a visitar les exposicions temporals programades fins ben entrat el mes de setembre. 

D'una banda, hi trobem la mostra 'Resistències vora el mar', de Ro Caminal, amb vídeos, imatges i instal·lacions de l'autora barcelonina, molt vinculada a Tarragona

Així mateix, en una altra de les sales, l'artista de Calafell Marc Quintana ens acosta a la seva darrera producció pictòrica, a través d'una exposició que duu per títol 'De mites i herois'. 

Totes dues mostres són un bon exemple d'art d'artistes locals que han dut la seva obra a diferents països del món.
 

'Resistències vora el mar' de Ro Caminal

Ro Caminal (Barcelona, 1966) desenvolupa processos artístics en diferents formats, com la fotografia, el videoart i les instal·lacions multimèdia. En la mostra 'Resistències vora el mar', aquesta artista incorpora obres que ofereixen una mirada oberta que convida l'espectador a acostar-se a la polièdrica contemporaneïtat mediterrània, amb l'alteritat com a concepte present a cadascuna de les obres. 

Exposició de Ro Caminal
Ro Caminal va ser guanyadora d'un accèssit del Premi Julio Antonio d'escultura 2019 | MAMT

Formada a Barcelona i a Tarragona, ha exposat les seves creacions a Valls, Barcelona, Mèxic o l'Argentina, i els seus films s'han mostrat en diferents festivals de cinema, a Àustria, Eslovènia, Tunísia o l'Índia, Resistències vora el Mar és un projecte produït amb el suport de l'Agence Algérienne pour le Rayonement Culturel (Argèlia), Gudran (Egipte), Nassim el Raqs (Egipte), Central Saint Martins (Anglaterra), Blitz (Malta), Platform Harakat, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat, i la Diputació de Tarragona. 

L'exposició 'Resistències vora el mar' es podrà visitar fins al 27 de setembre.
 

'De mites i herois' de Marc Quintana

Per la seva part, en la mostra 'De mites i herois', Marc Quintana (Tarragona, 1975), hi presenta una sèrie de pintures que inclouen referències a obres escultòriques que es troben en espais públics de la ciutat de Tarragona, pintures en les quals l'autor reflexiona sobre la soledat i la incomunicació de l'individu amb el seu entorn. 

Quintana ha exposat les seves creacions en ciutats com Reus, Barcelona, Madrid, Santiago de Compostel·la i la Corunya, i en països com França, Àustria, Portugal, Brasil o els Estats Units. 

En l'actualitat, l'artista viu i treballa a Calafell. De mites i herois ja es va presentar virtualment el passat 11 de juny, i ara es podrà visitar personalment, i per primera vegada al MAMT, fins al 6 de setembre.

Exposició de Marc Quintana
L'exposició de Quintana, una reflexió sobre la soledat i la incomunicació de l'individu amb el seu entorn. | MAMT

Totes dues exposicions es poden visitar de franc, com tot el museu, el qual ofereix, en la seva exposició permanent, un interessant recorregut per l'art de diferents autors i autores amb vinculació a la demarcació de Tarragona.

EL MAMT, adaptat a les mesures de seguretat

A causa de l'actual situació sanitària per la Covid-19, el MAMT incorpora les preceptives mesures higièniques i de seguretat en els seus diferents espais. 

En aquest sentit, i atès que l'aforament del museu s'ha vist afectat, les persones que desitgin fer-hi una visita, poden fer-ho els matins de dilluns a divendres amb cita prèvia trucant al 977 235 032 o via online a través del correu mamt@dipta.cat, o les tardes de dimarts a dissabte de 16.30h a 20.30h, sense cita prèvia. 


Comentaris