Port de Tarragona des de l'aigua

Aquest cap de setmana arriba el 'Viatge a la Constel·lació Museu' al Museu del Port de Tarragona

Durant la segona quinzena de novembre, es pot fer un itinerari telemàtic pels museus tarragonins per descobrir una peça sobre la diversitat

Aquest dissabte 14 de novembre, el Museu del Port, juntament amb set museus de Tarragona, obren les portes virtualment sota el concepte de la diversitat. En concret, el Museu del Port ha escollit la diversitat de gènere.

A causa de la Covid-19, enguany els museus es veuen obligats a substituir els actes presencials de la  ‘Nit dels Museus’. Per aquest motiu, els diferents espais se sumen a una alternativa i participen en l'itinerari virtual anomenat 'Viatge a la constel·lació museu'.

Aquesta, és una nova iniciativa que, a més d’endinsar-se en el ric patrimoni artístic i cultural de Tarragona, se suma a la celebració amb motiu dels 20 anys de la declaració del conjunt monumental de Tàrraco com a Patrimoni Mundial. Així doncs, del 14 al 30 de novembre, es pot fer un itinerari telemàtic pels diferents museus tarragonins per descobrir una peça al voltant d’un mateix tema: la diversitat.

En aquest ‘Viatge a la Constel·lació Museu’ es pot descobrir la peça o element patrimonial que proposa cada una de les institucions sobre la diversitat a través d’un vídeo que permet entendre la diversitat present en el patrimoni de la ciutat.

Imatge del cartell 'Viatge a la constel·lació museu'
Imatge del cartell 'Viatge a la constel·lació museu' | Museu del Port

Per a poder participar en la ruta cal accedir a l’enllaç d’Auriga Serveis Culturals, i descobrir quina peça proposa cadascuna de les institucions. A més a més, podreu visualitzar uns vídeos que serviran per contextualitzar cada element.


Per una altra banda, el Museu del Port, que ha tancat per a la rehabilitació integral, mostra al  Tinglado 2 una exposició temporal amb recorregut per la història portuària tarragonina. 

L’entrada és gratuïta i es mostraran els àmbits de la història portuària a més del món de la pesca i l’esport. La mostra romandrà oberta de dimarts a dissabtes, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores. Dilluns romandrà tancat.


Una altra activitat que proposa el Museu, és ‘Fem memòria…’. En aquesta iniciativa es busca la col·laboració del públic per completar l'arxiu de fotografies històriques del seu fons a través de les xarxes socials — @museuporttarragona —.

Per una altra banda, els tallers més emblemàtics del  Museu del Port són a la proposta virtual  ‘Educa Digital’, una acció destinada a escoles i esplais, amb activitats sobre continguts entorn del Port i de la mar

Per participar cal fer  reserva mitjançant l’email — museuport@porttarragona.cat — o bé trucant al 977-259-434.

Mostra tarragonina

Al Refugi 1, encara es pot contemplar la ‘XIX Exposició Col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona’, una altra possibilitat de conèixer Tarragona que ens acosta els  artistes locals tarragonins i convidats amb formats i tècniques artístiques ben diferents. Dones i homes de la nostra ciutat s'apleguen per a demostrar-nos que l'art no té fronteres, que és un camí d'esperança i d'amor a la vida. Carrers, pedres antigues i, sobretot, la mar de Tarragona es presenten, un cop més, reflectits amb passió i fermesa. 

L’horari de les exposicions és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Diumenges i festius d’11 a 14 hores i dilluns és tancat. 

I en la nova secció al Twitter de l’Arxiu, aquesta setmana 'Arxiportus convida...' a Patricia Terrado, coneixedora i divulgadora del món romà, amb l’aportació ‘Com eren els ports romans?’

Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

Port de Tarragona des de l'aigua
Descobreix l'agenda del Museu del Port per aquest cap de setmana |

Agenda del Museu del Port 

Viatge a la Constel·lació Museu’: Al Museu del Port, diversitat de gènere. Del 14 al 30 de novembre, vuit museus de Tarragona obren portes, virtualment, sota un mateix concepte: la diversitat. Per participar en la ruta cal accedir al web d’Auriga Serveis Culturals, i descobrir quina peça proposa cadascuna de les institucions.

El Museu del Port al Tinglado 2. Entrada gratuïta.

De dimarts a dissabtes, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Diumenges i festius, d’11 a 14 hores. Dilluns tancat.

Educa Digital. El Museu del Port ofereix a escoles i esplais els tallers més emblemàtics de la seva proposta pedagògica, de forma digital.

Reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat o al 977- 259-434.

Fem memòria. El Museu del Port busca la vostra col·laboració, des de les xarxes socials, per completar l'arxiu de fotografies històriques del seu fons @museuporttarragona— Arxiportus convida a... Nova secció del blog de l’Arxiu del Port amb l’aportació de Patricia Terrado, ‘Com eren els ports romans?’

‘XXIX Exposició col·lectiva del Sindicat d’iniciativa i Turisme’. Refugi 1. Fins al 13 de desembre de 2020.

Entrada lliure. De dimarts a dissabtes, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores, i diumenges i festius, d’11 a 14 hores. Dilluns tancat