El 'no' als pressupostos de Sánchez deixa les necessàries inversions tarragonines a l'aire

Els pressupostos preveien un augment notable de les inversions a Catalunya| Les mesures previstes per Tarragona, algunes d'elles per començar en breu, queden ara a l'aire

El Congrés dels Diputats ha tombat els pressupostos del PSOE en la votació d'aquest matí, després que Partit Popular, Ciutadans, PDeCAT i Esquerra hagin permès que les esmenes a la totalitat hagin prosperat. D'aquesta manera els pressupostos ja no seguiran el seu tràmit parlamentari i seran tornats al Govern de Pedro Sánchez qui haurà de decidir ara si convoca o no eleccions, decisió que previsiblement farà pública divendres després del Consell de Ministres que hi ha previst.

A banda de mesures de caràcter més general i àmpliament publicitades per part del Govern del PSOE com la pujada del salari mínim interprofessional, l'increment salaria pels funcionaris, la pujada de l'IRPF per les rendes més altes o la pujada del combustible dièsel, propostes que queden ara penjades i sense un futur clar, també en clau tarragonina hi ha una sèrie d'inversions i propostes incloses dins els comptes de l'Estat pel 2019 que queden suspeses sine die.

Zona contaminada del pantà de Flix.
Imatge d'arxiu de la zona contaminada del pantà de Flix. | TarragonaDigital

 

El subdelegat del govern de l'estat a Tarragona, Joan Sabaté, definia fa unes setmanes els pressupostos com a «continuistes respecte als dels governs del president José Luís Rodríguez Zapatero».

Augment de la inversió prevista a Catalunya

Els pressupostos preveien un fort augment de la inversió en el global de Catalunya, més d'un 50% més i superant els 2.000 milions d'euros. A escala tarragonina, els pressupostos preveien inversions per valor de més de 212 milions d'euros destinades a accelerar projectes que fa anys que avancen a pas de tortuga amb el pantà de Flix i el Port de Tarragona com a principals beneficiaris dels milions que tenia previstos per Tarragona l'executiu socialista.

Pla obert dels treballs de l'autovia A-27 als peus del coll de Lilla, a cavall entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà. | ACN

 

Inversions per Tarragona a la corda fluixa  

Aquestes són les principals partides que contemplaven els pressupostos i que, després del rebuig d'avui als comptes del govern de l'Estat, queden pendents de l'anunci de Sánchez del divendres i paralitzats, en cas que finalment acabi convocant eleccions.

Pantà de Flix

- 29 milions per l'eliminació de la contaminació de l'embassament de Flix

Port de Tarragona

- 24, 7 milions d'euros pel Port de Tarragona

Mapa Ferroviari

- Gairebé 10 milions d'euros per la nova variant Vandellòs-Tarragona

- 13,6 milions per la línia Vandellòs-València

- 300.000 euros per la recuperació de la línia Reus-Roda

Xarxa Viària de titularitat Estatal

- Gairebé 3 milions d'euros al tram ebrenc de l'N-340 i a la construcció de diverses rotondes.

- 100.000 euros per la connexió de l'A-27 i l'AP-2

- 100.000 euros pel tram de l'A-7 entre la Móra i la Pobla de Montornès

Aeroport de Reus

- 5,81 milions per la nova terminal d'embarcament i adaptació de l'edifici amb seguretat i manteniment de les instal·lacions

Altres

- 1,8 milions d'euros per la climatització del Museu Nacional de Tarragona

- Remodelació del Parador de Tortosa, 390.000 euros

- 500.000 € en actuacions diverses al Museu i la Necròpolis Paleocristians

També et pot interessar... 

- L'Editorial: El peix al cove versió 4.0


Comentaris