Medicina i el doble grau de Biociències, les notes d'accés més altes a la URV per al curs 2019/2020

Gairebé 3.000 estudiants tarragonins van aprovar els exàmens de selectivitat a mitjans de juny
El Fòrum d'Ocupació és una iniciativa de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que es repeteix cada any | Angel Ullate

Medicina i el doble grau de Biotecnologia i Bioquímica i Biologia Molecular són les notes d'accés més altes de la Universitat Rovira i Virgili (URV) per al pròxim curs acadèmic que començarà al setembre. La nota més alta és la del doble grau científic, amb una puntuació de tall de 12,76, seguida de ben a prop pels 12,36 punts que han marcat el tall per fer Medicina al Campus Bellissens de Reus. No presenta cap novetat substancial amb la dinàmica de puntuacions i accessos dels darrers anys. La Generalitat de Catalunya ha fet públiques aquest divendres, 12 de juliol, les notes d'accés universitari del pròxim any, que ja es poden consultar obertament.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

A la demarcació de Tarragona, la nota més alta de la Selectivitat 2019 va ser per una jove de l'Institut Dertosa, a Tortosa, que va treure un 9,6 sobre 10 a la fase general —la seva nota s'haurà incrementat fins a un màxim de 4 punts més en funció de les matèries específiques que escollís—. Amb aquesta puntuació, es va garantir accedir als estudis que vulgui a la universitat que vulgui, en ser una de les millors qualificacions de tot el país.

 

 

 

La nota de tall: la puntuació de l'estudiant que aconsegueix la darrera plaça disponible

La puntuació extraordinàriament alta o extraordinàriament baixa de les notes de tall no són en cap cas un indicador de la facilitat o dificultat del grau universitari per començar. Depèn especialment de l'oferta —quantes places s'ofereixen a cada grau?— i la demanda —quants alumnes han demanat cursar-lo?—: la nota de tall simplement indica la puntuació de l'estudiant que ha aconseguit la darrera plaça disponible.

 

És freqüent, doncs, que estudis com la Bioquímica, la Biotecnologia o Medicina tinguin notes de tall molt altes perquè hi ha molt poques places disponibles —especialment en els primers exemples— i molts estudiants que volen cursar-la —especialment en l'exemple de Medicina—. D'igual manera que és molt habitual que a la gran majoria de les enginyeries o graus com l'educació infantil aquesta nota de tall sigui un cinc 'raspadet': hi acostuma a haver més places disponibles que alumnes interessats.

 

Més de 3.000 nous estudiants a la Rovira i Virgili

En el cas de la Universitat Rovira i Virgili, l'assignació de places confirma la matrícula de 3.419 nous estudiants, un augment del 5,2% respecte l'anterior convocatòria del 2018. El termini per matricular-se serà entre els dies 15 i 18 de juliol, després que les places ja hagin estat definides i només calgui formalitzar el procés de forma oficial.

 

2018: Medicina i el doble grau de 'Bioquímica, biologia molecular i Biotecnologia' a la URV exigien treure més d'un 12,00

Les notes de tall d'enguany no difereixen notablement de la barrera de l'any anterior. De fet, per al curs 2018/2019, les notes d'accés més altes van ser el grau de Medicina i el doble grau de Bioquímica i biologia molecular amb Biotecnologia, totes dues amb una exigència de més de 12 punts sobre un màxim de 14 a la Selectivitat. —12,36 i 12,63, respectivament—. Altres estudis com la Biotecnologia també exigien una nota de més de 10 punts per accedir-hi.

 

Per al nou curs acadèmic que està per arribar, la Rovira i Virgili disposa d'una oferta de 58 estudis de grau diferents —deu dels quals són dobles titulacions—, de branques de coineixements ben diverses. És per això que estructura el seu funcionament en diferents campus distribuïts arreu de la geografia tarragonina i de les Terres de l'Ebre.

 

També et pot interessar