Imatge del Parc de Bombers del Port de Tarragona discover

El Port de Tarragona compra un nou camió de bombers per prevenir i controlar emergències

L'adquisició ha estat possible gràcies a l'acord entre el Port i el Departament d'Interior de la Generalitat

El Port de Tarragona adquireix un nou camióde bombers per reforçar la gestió d'emergències. El passat 5 de novembre es va publicar un anunci de formalització de contracte per adquirir un vehicle cuirassat, com a furgó pesat per salvaments diversos.

A través de la plataforma de Contractació Pública, aquesta compra suposa un pas endavant per a la consolidació dels acords signats entre l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) i el Departament
d’Interior
 de la Generalitat de Catalunya.

El nou vehicle s'ha dissenyat tenint en compte les necessitats del Port, amb l'objectiu de realitzar les tasques pròpies de salvament, rescat i ajuts tècnics per augmentar l’eficiència dels plans de prevenció i control d'emergències.

Un total de tres empreses van presentar les sol·licituds per adjudicar-se el contracte, però finalment ha estat FLOMEYCA SA, la que ha resultat guanyadora, amb un pressupost total de 419.000 euros sense impostos. Ara, comptaran amb un període per lliurar el furgó de vuit mesos.

El conveni preveu una inversió de 150.000 euros

El pressupost per a la construcció del nou camió de bombers és fruit de l'acord entre el Port de Tarragona i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments que amb una vigència de quatre anys, preveu una inversió d'equipament de 150.000 euros.

L'acord també preveu fins a 50.000 euros anuals destinats a la formació per millorar la prevenció de riscos i control d'emergències per part dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, entre altres serveis de seguretat i protecció.

Suport en les actuacions del Parc Químic

El conveni entre el Port de Tarragona i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya va ser signat durant l'agost del 2019 i, tal com s'explica des de l'autoritat portuària, permet donar resposta al complex entramat d'activitats i funcions que es desenvolupen a les instal·lacions del Port.

Amb aquest pacte entre les dues institucions, s'adquireix el compromís i es protocol·litza la intervenció dels Bombers de la Generalitat des dels parcs més propers, quan es produeixi una situació de salvament i rescat de persones, en zona terra o en vaixell, i en accidents de trànsit amb persones atrapades.

Per altra banda, el cos de la Generalitat actuarà com a reforç dels bombers del Parc Químic, durant les tasques d'extinció d'incendis intervencions en matèries perilloses i actuar quan s'activi el Pla d’Autoprotecció del Port i altres Plans de Protecció Civil o d’àmbit superior que afectin la zona portuària.

Sensibilitzar la comunitat portuària per prevenir riscos

Finalment, el darrer punt de col·laboració entre el Port de Tarragona i els Bombers de la Generalitat és en matèria d'investigació, analitzant els sinistres que s'hi puguin produir, a través de la programació de simulacres i obtenint resultats per a l'assessorament en els sistemes de protecció d'incendis.

Els Bombers també seran presents en les campanyes de sensibilització adreçades a la comunitat portuària, relacionades també amb la prevenció i l’extinció d’incendis i riscos específics de les instal·lacions o de qualsevol altre aspecte que pugui resultar d'interès.

El Port de Tarragona considera la seguretat a les instal·lacions «un compromís fonamental per al desenvolupament de l’activitat portuària». D'aquesta manera, existeixen diversos plans d'actuació i protocols, com el Pla d’Autoprotecció del Port, que s'encarreguen de prevenir, gestionar i proporcionar tots els materials necessaris per evitar qualsevol mena de risc.


Comentaris