Més autobusos per connectar el Camp de Tarragona amb els diversos campus de la URV

La xarxa de transport s'amplia per facilitar l'accés als campus Catalunya, Sescelades, Bellissens i Vila-seca
El Campus Sescelades de la URV és un dels més beneficiats per les noves freqüències | Àngel Ullate

«Gairebé un 10% dels alumnes de primer de carrera que abandonen la URV ho atribueixen a problemes de transport». Aquesta era una de les conclusions que va presentar la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, a principis d'aquest 2019. Aquest dilluns, 29 de juliol, la URV i el Departament de Territori de la Generalitat, han anunciat que a partir del 12 de setembre es reforçarà la xarxa d'autobusos per connectar el Camp de Tarragona amb els diversos campus de la universitat de Tarragona.

Els reforços, una petició de la URV, es traduiran a quatre línies concretes (l'interior entre Tarragona-Valls i les exprés Vendrell-Tarragona, Reus-Tarragona i Tarragona-Salou). Generalment, els canvis significaran augmentar la freqüència d'autocars als horaris més utilitzats per alumnes i personal universitari, i facilitar les connexions per tal de reduir o evitar els cèlebres transbords per arribar als campus corresponents —de Tarragona, Sant Pere i Sant Pau, Reus i Vila-seca—.

La millora de connexions arribarà als campus Catalunya, Sescelades, Bellissens i Vila-seca de la URV a partir de setembre

La línia d'autobús exprés e1 (El Vendrell-Torredembarra-Tarragona) es reforçarà amb més vehicles i més horaris, i ara connectarà de forma directa amb els campus Sescelades i Catalunya. En el cas de la línia exprés e4 (Reus-Tarragona) els nous autocars connectaran Bellissens, Sescelades i Catalunya a partir del nou curs amb una freqüència més alta, i la línia de bus exprés e6 (Tarragona-Vila-seca-Salou) també millorarà les connexions a primera hora del matí i a migdia per facilitar l'entrada, matins i tardes, al Campus de Vila-seca. També es reduirà el temps de viatge actual, en aquest cas.

A més, l'acord també preveu millorar la línia d'autobús interior entre Tarragona i Valls (i que passa per Vallmoll, la Masó, el Rourell, Vilallonga, el Morell, la Pobla de Mafumet, Constantí i Riuclar) amb una novetat important: una nova parada a Sescelades que evitarà transbords i dues noves parades al polígon industrial de Riuclar. També s'incorporarà una nova línia entre Vilallonga, el Morell i Tarragona a primer ahora del matí.

També et pot interessar

"🏥 BONA NOTÍCIA: «No podíem esperar més!»: Els Pallaresos estrena nou consultori mèdic" "⚖ REPORTATGE: Què és i com se sol·licita la Justícia Gratuïta a Tarragona"