Els Mossos estrenen caps a les comissaries de Tarragona i Reus

L'inspector Ramon Franquès assumeix la direcció de Tarragonès i el sotsinspector Xavier Hervàs la comissaria de Baix Camp i Priorat | Els moviments arriben per trobar recanvis pels darrers ascensos del comissari David Boneta i l'inspector Lleonart
Vicenç Lleonart —a la dreta—, el nou sotscap de la regió policial del Camp de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Segueixen els canvis a la direcció dels Mossos a les regions policials de Tarragona. D'ençà que el comissari David Boneta, qui era el cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, va ascendir a la Prefectura de la policia catalana, convertint-se en el número dos del cos i mà dreta del comissari en cap Miquel Esquius, que s'han hagut d'anar fent canvis per reestructurar les direccions territorials. En un primer moment l'intendent Ramon Chacón, que va ser el número dos de Boneta, va assumir la direcció de la regió policial com a cap però sense sotscap.

 

Fa poques setmanes l'inspector Vicenç Lleonart va assumir aquesta plaça de segon de la regió policial de Tarragona. Lleonart era fins llavors cap de la comissaria del Tarragonès i va ascendir a ser el segon de tota la regió policial i fer tàndem amb l'intendent Chacón. Amb la marxa de l'inspector del Tarragonès calia tornar a moure fitxes.

 

Ramon Franquès, nou cap de la comissaria de Tarragona. | Jordi Olària

 

Per ocupar la direcció de la comissaria s'ha optat per l'inspector Ramon Franquès que era el cap de la comissaria de Reus, la que dóna servei al Baix Camp i al Priorat. Franquès ja es coneix la comissaria del Tarragonès, on va ser el segon del mateix Lleonart fins fa pocs anys. Com a segon s'ha nomenat al sotsinspector Paco Bernal, fins ara cap de Seguretat Ciutadana de la mateixa comissaria.

 

Un veterà de Reus al capdavant de la comissaria

Per dirigir la comissaria de Reus, doncs, calia tornar a trobar alguna persona per la marxa de Franquès. No s'han fet massa invents. El sotsinspector Xavier Hervàs, qui fins ara ha estat el segon de Reus, assumeix el lideratge de la comissaria del Baix Camp i el Priorat. És un relleu natural.

 

A l'esquerra, en primer pla, el sotsinspector Xavier Hervàs, nou cap de Reus i Priorat. Imatge d'arxiu de 2016. | TarragonaDigital

 

Hervàs fa anys que està destinat a Reus. Va ser el cap de Seguretat Ciutadana de la comissaria i va ascendir a sotscap, un càrrec que ha mantingut tot i que han anat passant diversos caps. Entre d'altres, l'inspector Vicenç Lleonart quan va estar a Reus. Ara Lleonart, amb responsabilitats superiors a escala territorial, ha confiat amb Hervàs per dirigir la comissaria de Reus i ha passat a ser-ne el nou cap. Com a segon de Reus queda el també sotsinspector Enrique Rodríguez, fins ara cap de Seguretat Ciutadana de Reus.

 

Relleus naturals i Reus com a pedrera dels Mossos

Tots els canvis que s'han conegut fins ara a les cúpules dels Mossos a Tarragona, i que fonts policials asseguren que ja són els darrers, són ben naturals. Vicenç Lleonart després de ser cap de les comissaries de Reus i de Tarragona ha ascendit a sotscap de la regió policial —sota seu també hi ha el comandament de les comissaries del Baix Penedès, Alt Camp i Conca de Barberà. Franquès va ser sotscap de Tarragona i el seu ascens és també natural. I el cas més clar el d'Hervàs, un policia que ha bastit la comissaria de Reus i artífex d'algunes apostes en seguretat ciutadana que han convertit la comissaria de Reus com referent arreu del territori.