Les obres del Moll de Balears del Port de Tarragona

El Moll de Balears del Port de Tarragona entra en una nova fase

Aquest pas s'ha realitzat després d'inciar la construcció del dic sud i nord

Nou pas endavant del Moll de Balears del Port de Tarragona. Amb l'inici de la construcció del dic sud i nord, que es realitza per mitjans marítims i terrestres, s'ha entrat en una nova fase. Amb aquest nou avanç, juntament amb la finalització de la col·locació de tots els caixons, tancarà el moll per ambdós costats i li donarà una forma molt distingible.

Els gànguils continuen fent les seves tasques transportant i col·locant el material d'escullera procedent de la pedrera de Vallcarca des del mar, mentre que els camions transporten el material des de la pedrera del Llorito i la pedrera Blanco.

Fins al moment, s'han transportat 80.000 tones de material per via terrestre, en 3.000 viatges. Els camions col·loquen el material per damunt del propi dic allargant i enxampant les seves dimensions en cada desplaçament que fins al moll. Per mitjans marítims, segueix el ritme de dos gànguils de 1.500 tones de capacitat cadascun amb una freqüència diària de 6.000 t. Està previst que en les pròximes setmanes les tasques es donin per finalitzades.


Característiques del moll de Balears

El moll de Balears transforma la fesomia del Port de Tarragona. La nova infraestructura ha canviat de forma substancial l'espai del dic de Llevant. 


La línia d’atracada total serà de 700 metres, ja que, en 240 d'aquests 460 metres de llargada, es podrà atracar en ambdós costats i s’afegeix la zona del dic de Llevant. Amb tot s’ha arribat a doblar el nombre de creuers que podran atracar simultàniament i, també, acollir els creuers més grans del món.


Actualment, la prioritat és destinar-lo a l’activitat creuerística i s’espera que entri en funcionament a mitjans de l’any vinent. En un futur, la nova infraestructura també podria ampliar serveis per a sòlids a granel i altres tipus de mercaderies.


Comentaris