ÚLTIMA HORA

Divendres agredolç a Tarragona: 18 morts per coronavirus, però 7 pacients reben l'alta

CCOO obre la porta a noves mobilitzacions a la petroquímica de Tarragona

El sindicat denuncia que Generalitat i AEQT ignoren les seves propostes sobre seguretat i precarietat i no descarta noves protestes si la situació no es desencalla

CCOO de Catalunya convocarà noves mobilitzacions a la indústria petroquímica de Tarragona si l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i les administracions «continuen ignorant» les reivindicacions sindicals sobre seguretat i precarietat. L'organització ha assenyalat que els avanços aconseguits fins ara en la taula de prevenció de riscos laborals que integren els sindicats, la patronal i la Generalitat són «insuficients per posar fi al conflicte obert en el sector», segons ha informat en un comunicat aquest dilluns.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El sindicat ha criticat que les conselleries d'Empresa i Coneixement i d'Interior de la Generalitat «continuen deixant fora» la representació dels treballadors de la petroquímica en la revisió dels plans d'autoprotecció de les empreses i del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT). La coordinadora de delegats de CCOO de les empreses principals i auxiliars dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona es van reunir aquest divendres per fer un balanç de la jornada de vaga del 19 de febrer, que va aturar el sector després de l'accident a la planta d'IQOXE, a la Canonja, que va provocar la mort de dos treballadors i d'un veí del barri tarragoní de Torreforta.

En la trobada, es va decidir que cal continuar lluitant per aconseguir els objectius que s'havien marcat i «si en els pròxims dies no es desencalla aquest escenari, es convocaran noves mobilitzacions en el sector».

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana