Pla general dels restaurants tancats de la plaça de la Font en el primer dia de restriccions

Les noves restriccions anticovid de la Generalitat empenyen a l'ERTO a prop de 600 empreses a TGN

Sectors com el de la restauració pateixen de ple els efectes de la nova onada de limitacions

Prop de  600 empreses  de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han tornat a l'ombra dels Expedients de Regulació Temporals d'Ocupació (ERTO)  durant la segona quinzena d'octubre. La Conselleria de Treball ha fet públiques les dades de les sol·licituds d'ERTO que han arrossegat les noves restriccions anticovid  decretades per la Generalitat amb motiu de l'auge de contagis de les darreres setmanes.

Un total de 562 empreses del Camp de Tarragona i altres 30 de les Terres de l'Ebre s'han adherit a aquest recurs entre el divendres 16 i avui, 23 d'octubre, arrossegant un total de 5.515 treballadors amb elles. Sectors com la restauració  i l'hostaleria, que no poden atendre clients de forma presencial, són alguns dels més afectats per la nova onada de restriccions per força major sanitària.

En total, arreu de Catalunya han estat 4.871 nous expedients  de regulació temporals que han afectat de forma directa a 41.054 treballadors. El Camp de Tarragona és la segona regió del país, a gran distància de Barcelona, amb més persones afectades laboralment per aquestes noves mesures aprovades en ple mes d'octubre.