El Nadal es prepara buscant més de 22.000 nous treballadors a Tarragona

La campanya comença amb el ‘Black Friday’ i ‘Cyber Monday’ fins a les rebaixes de gener
Busquen 22.000 persones per Nadal a TGN | Àngel Ullate

 

Les botigues i empreses ja preparen la campanya de Nadal 2019, que cada cop s’avança més i acabarà a finals de gener. El ‘Black Friday’, el 29 de novembre, o el ‘Cyber Monday’ fan que les compres nadalenques s’avancin, aprofitant els grans descomptes que envaeixen els centres comercials, però sobretot en webs que dominen el mercat actual i, més si cap, durant aquestes senyalades dates.

 

La regió de Tarragona ja està preparada per aquestes riuades de gent pels carrers carregades de bosses i de repartidors amb paquets amunt i avall. En un estudi realitzat per ‘Adecco’ s’apunta que a Tarragona hi haurà un total de 22.024 nous contractes per aquesta campanya de Nadal 2019, la qual s’allargarà fins a finals de gener, en finalitzar les primeres rebaixes de l’any. Aquesta xifra, a més, significa un increment del 8,5% respecte al 2018. 

 

Pel que fa a Catalunya, es preveu que hi hagi 214.698 nous contractes, per aquest Nadal, el que suposa un 9,5% més que l’any anterior i es col·loca al capdavant de les comunitats autònomes en aquest aspecte. La dinàmica d’increment de contractes en aquesta campanya nadalenca és un fet arreu de l’Estat espanyol, ja que en total n’hi haurà un 7,3% més, i s’espera que hi hagi un total d'1.147.890 nous contractes, segons ‘Adecco’.

 

Els treballadors més buscats a Tarragona

La demarcació de Tarragona veurà com augmenten les contractacions durant els tres mesos que durarà la campanya de Nadal d’enguany. Des de novembre fins a finals de gener del 2020, es buscaran un total de 22.024 persones per a diversos llocs de feina, un 8,5% més que el 2018, quan n’hi havia 20.299. Aquest augment en les contractacions a Tarragona està impulsat per sectors com la logística, el transport, l'alimentació i els serveis.

 

El ‘Black Friday’ i el ‘Cyber Monday’ encenten aquesta campanya de Nadal, que acaba amb les rebaixes arreu del territori. La demanda en els grans sectors de vendes durant aquestes dates, com ho són la bellesa, dispositius electrònics, joguines o perfums, entre altres, va lligat a l’augment de llocs de treball en aquests tipus d’establiments i, concretament, buscant perfils d’atenció al client i vendes. 

 

La campanya comença amb el ‘Black Friday’ i ‘Cyber Monday’ i acaba amb les rebaixes al gener | Cedida

 

En l’estudi d’’Adecco’, els perfils més buscats per aquests llocs de treball són els promotors, els dependents i els comercials. Així mateix, es busquen hostesses, degustadors, animadors o gestors de punt de venda. 

 

Així mateix, hi ha diversos sectors que també buscaran els seus perfils, com el ‘contact center’ amb teleoperadors per captar nous clients i fidelitzar-los; la secció de distribució i ‘retail’ buscarà promotors, empaquetadors, caixers o reposadors; la logística i el transport també necessitarà mossos de magatzem o administratius, segons l’informe d’’Adecco’.

 

D’altra banda, en el sector de l’hostaleria també necessitarà un reforç de personal per oferir un servei de qualitat als clients i, per aquest motiu, augmenta la contractació de cambrers o cuiners. Amb l’arribada d’aquests turistes, augmenta l’activitat a l’aeroport i s’incrementarà el personal amb auxiliars de tràfics o operaris de rampa.