Caixer Automàtic

Demanen 6 anys de presó per a un operari de caixers automàtics acusat d'apropiar-se de 83.000 euros

L'home va actuar en diverses oficines bancàries del BBVA a Tarragona, Reus i Constantí, segons la fiscalia

La Fiscalia de Tarragona demana 6 anys de presó per a un operari de manteniment de caixers automàtics que es va aprofitar del seu lloc de treball per apropiar-se de més de 83.000 euros. L'home va actuar el 2017 en diverses oficines del BBVA al barri tarragoní de Torreforta, Reus i Constantí (Tarragonès). L'home s'asseurà properament a la banqueta de l'Audiència de Tarragona acusat d'un suposat delicte d'apropiació indeguda.

L'acusat és un home romanès sense antecedents que va treballar per a una empresa amb la categoria d'operador de perifèrics des del novembre del 2016 i fins al maig del 2018. Segons l'escrit d'acusació del fiscal, durant aquell període l'home s'ocupava del manteniment de diversos caixers automàtics de diferents entitats bancàries, entre les quals el BBVA.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Mentre feia aquelles tasques de manteniment el processat tenia accés al contingut de la caixa forta del caixer automàtic i, segons la fiscalia, es va apropiar de 83.350 euros actuant «amb l'ànim d'obtenir un benefici econòmic il·lícit».

Segons la fiscalia, entre el 20 de juliol i el 21 d'agost del 2017 l'home va fer dues sostraccions, de 15.400 euros i 7.700 euros, d'un caixer de Reus. El 14 de desembre del 2017 va sostreure 43.000 euros d'un caixer de Constantí mentre en feia tasques de manteniment i, el 28 de desembre del 2017, va sostreure 20.250 euros d'un caixer de Torreforta.

El ministeri públic considera que els fets constitueixen un delicte d'apropiació indeguda pel qual sol·licita 6 anys de presó. En concepte de responsabilitat civil, demana que el processat com a responsable directe i l'empresa per qui treballava com a responsable subsidiària indemnitzin l'entitat financera afectada amb 83.350 euros, a més dels corresponents interessos legals. L'empresa ja ha satisfet poc més de 43.000 euros, segons la fiscalia.