Gran flama a la torxa de Repsol per una parada no programada

Gran flamarada a la torxa de Dow per una aturada no programada a l'empresa

El foc i el fum s'ha vist des de diversos punts al voltant del polígon químic tarragoní

Una gran flamarada ha cridat l'atenció dels veïns i veïnes dels municipis al costat del Polígon Nord de Tarragona. L'Ajuntament de Constantí ha informat la població d'una parada no programada a la planta de la indústria química de Dow. El motiu principal ha estat la gran flamerada i el fum que es veia des de la torxa de l'empresa química al Polígon Nord de la Pobla de Mafumet. 

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, el motiu d'aquesta aturada no programada ha estat una aturada elèctrica interna, que ha deixat sense energia les instal·lacions de Dow  al polígon Nord. L'aturada ha estat a l'àrea d'hidrocarburs. Per aquest motiu hi ha una gran flamarada  a la torxa, ja que s'està fent un ús intermitent d'aquesta.

Dow, en un comunicat, recorda que «les torxes del complex industrial formen part dels sistemes  i elements  de seguretat  de les plantes de producció, i és habitual que funcionin durant els processos d'anomalies de procés, fins al restabliment de la situació de normalitat.

L’anomalia produïda no suposa cap risc per a la població, així com tampoc ha comportat cap problema de seguretat per al personal de Dow.